Каракачанов разкри имена на македонски политици с БГ гражданство

Надява се вече да не е престъпление да си българин в Македония
11 мар 2021 14:27, Елка Василева
231
Каракачанов разкри имена на македонски политици с БГ гражданство
Снимка: ВМРО

"Иска ми се да вярвам, че вече не е престъпление срещу „македонската чест“, ако македонски политик, общественик или негов близък кръвен роднина се декларира свободно и като етнически българин, без да бъде хулен, руган и подиграван за това", написа в профила си във Facebook лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Още по темата

„Над 120 000 граждани на Република Северна Македония в качеството си и на български граждани ще имат право да гласуват на предстоящите парламентарни избори. Избирателните списъци, в които са записани всички български граждани, са публична информация и всяка българска община е длъжна по закон да афишира, физически и онлайн, всички имащи право да гласуват - живеещи на нейната територия“, припомня Каракачанов.

„Тези дни се разрових по сайтовете на българските общини и бегъл поглед върху публикуваните избирателни списъци е достатъчен да се открият много интересни имена, все на хора от Македония, придобили българско гражданство на базата на деклариран от самите тях български произход и самоопределящи се като етнически българи“, пише лидерът на войводите.

Сред случайните имена, на които той е попаднал, са например:

Александар Николоски - записан в район Средец - София,

Антонио Милошоски - записан в район Възраждане - София,

Никола Мицевски - в Кюстендил,

Стефан Андоновски  - Кюстендил,

Мария Андоновска - Благоевград,

Люпчо Димовски - Кюстендил,

Боян Стояновски - Благоевград,

Иван Йорданов - Кюстендил,

Игор Здравковски - Кюстендил,

Мария Петрушевска - Средец,

Даянчо Ефтимов - Благоевград,

Здравко Траянов - Благоевград,

Александар Пандов - Средец,

Петар Богойески - Оборище,

Филип Петровски - Средец,

Стевица Янева – Петрич,

Тало Груевски – Благоевград.

„Има и още много други, но всеки, който желае, може и сам да провери както за себе си, така и за всяко друго лице, било то от Македония или не. Всеки може сам да провери и кои са въпросните лица“, посочва Красимир Каракачанов.

„Разбира се, всяко съвпадение на имена с лица, заемащи ръководни политически и обществени позиции в Македония, е възможно да е случайно. Ако обаче не е съвпадение и ако тези хора са тези, за които си мисля, надявам се това също да е в реда на нещата. Иска ми се да вярвам, че вече не е престъпление срещу „македонската чест“, ако македонски политик, общественик или негов близък кръвен роднина се декларира свободно и като етнически българин без да бъде хулен, руган и подиграван за това. Знам, че на много от тях не им е лесно да се разкрият и афишират публично като българи, но знам също, защото познавам лично някои от тях, че те си милеят тайно за Майка България и бленуват за, както е казал великият вожд на ВМРО Тодор Александров, „обединението на целокупното българско племе““, пише Каракачанов.

Лидерът на ВМРО заявява още, че освен право на глас всички тези „видни“ македонски българи, както и останалите над 120 000 български граждани в Македония имат и право на безплатно ваксиниране срещу COVID-19, както и равен достъп до здравната система на България и на целия ЕС.

Това е истинската солидарност на родината България към своите многобройни граждани - българи, живеещи както в Македония, така и навсякъде по света, категоричен е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
5
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 3 години
Ами ...и той,като Мегън ,,принцесата"....казва истини, но колко са верни?Хайде да не им обръщаме внимание, че Опра...-онази американката само това чака ,че да спечели поредните милиони...без да се разбере кой какво иска. Те македонците също не са наясно какво точно искат. Държава или България на Гоце Делчев....????Добре, че нашите граници все пак са признати от останалите ни съседи.
119
4
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Каракачанката захапа тлъсто северно македонско месце и не пуска...
118
3
 
10
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 3 години
5000 евро... Ко му плащаш?!...
117
7
 
15
 
! Отговори
Каракачан Пандизов преди 3 години
Никога повече няма да гласувам за лъжепатриотите на агент Иван Паспорт Изтребителя!
116
8
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Каракачана пак в парламента, а Болен в Крим :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
115
4
 
4
 
! Отговори
До 117 преди 3 години
Е кой е тръгнал пък теб да те занимава ? Ако не ти е интересно, просто не четеш !
114
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има просто решение на въпроса, спираме ги за ЕС, тоест не могат да крадът от развитите държави, другия път е по-брутален, скъсваме дипломатическите си отношения със СМ и не обръщаме гръб назад, ако ще да кодкудякат до припадък :)))) Българина може да е много търпелив и добронамерен, но когато му показват среден пръст отново и отново става най-лошия човек на свето, така че макетата да го имат напредвид, сърбите го знаят отдавна това явление :))))
113
5
 
12
 
! Отговори
КЗБ преди 3 години
Мазен кърлеж!
112
1
 
2
 
! Отговори
До 104 преди 3 години
Ами те там са май наистина нещо като нелегални !
111
6
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
Предизборни кьорфишеци за отклоняване вниманието от управленската импотентност...
110
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А се бях хванал на бас, че ще мине един ден без да ни занимават с макетата. Абе, ако щете и марсианци се пишете. Кирил и Методий са били китайци, цар Самуил е бил марсианец. А вие сте всички генно модифицирани от подлите учени от БАН, които тайно ви превръщат в нацисти-зомбита. Но всеки нормален българин ще си каже, че му е през *** за македонците. То вече всяка новина за тия трябва да е като виц.
109
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е оцелял 180г. под Византийско и почти 5 века под османско, нема затриване както се надяват "братята" сърбомани :))))Българинът се размножава яко извън България!Към 250 хиляди българчета годишно се раждат извън пределите на България!
108
2
 
11
 
! Отговори
До 108 преди 3 години
Те не просто напират, а са си българи в огромната част, но са много лъгани !
107
2
 
7
 
! Отговори
хах преди 3 години
до 111: Византия няма. Това понятие е въведено през 16-ти век. Правилното е Римска империя.
106
9
 
14
 
! Отговори
Ген. Луков преди 3 години
Шкембе войвода, нямаш никакви шансове повече за парламент! Омитай се заедно с неграмотните си лапачи! А нито един македонец с БГ паспорт няма да гласува за негодната ви шайка! Твоето място е в Белене!
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Тревожно е, че намаляваме с бързи темпове но....има едно голямо НО :) Българина е оцелял 180г. под Византийско и почти 5 века под османско, нема затриване както се надяват "братята" сърбомани :))))
104
8
 
20
 
! Отговори
платен репортаж преди 3 години
Това ли му е работата на министъра?Или пак е яхнал предизборно македонската вълна, за да печели симпатизанти, а вие му правите предизборна реклама.За реклама се плаща, нали?
103
4
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
650 ОТ БЪЛГАРИТЕ МАКЕДОНЦИ , КАРАКАЧАНОВ ГИ Е РЕГИСТРИРАЛ НА АДРЕС : ТРАФОПОСТ , село БЕЛО ПОЛЕ !!!
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макетата яко напират да са българи, но си траят там, щото са с промити мозъци! А то и политиците им и те са се облажили!
101
9
 
3
 
! Отговори
есмералда факултето преди 3 години
ернестина шинова лична слугиня ша ми става...та да ми запази християнското семейство.