Радев свиква първото заседание на парламента на 15 април?

Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да връчи мандата
Обновена: 10 апр 2021 09:32 | 10 апр 2021 07:05, Камелия Цветанова
379
Радев свиква първото заседание на парламента на 15 април?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев ще свика първото заседание на 45-о Народно събрание на 15 април. Това съобщиха пред “Труд” източници, близки до “Дондуков” 2.

Още по темата

Държавният глава още преди дни дал да се разбере, че няма намерение да оставя във времето процедурата. По конституция президентът трябва да свика новоизбраното Народно събрание най-късно до 4 май. Заради великденските празници обаче Радев искал възможно най-бързо новия парламент да започне работа.

На първото заседание народните представители полагат клетва и официално встъпват в правомощията си. Обявяват се парламентарните групи. Избират се председател и зам.-председатели, а до тогава заседанието се води от най-възрастния депутат. В състава на 45-то Народно събрание това е икономистът Мика Зайкова (79 г.) от “Има такъв народ”.

На същото заседание настоящото правителство подава оставка. Но дори в оставка както премиерът, така и министрите продължават да изпълняват своите правомощия, докато не бъде избран нов кабинет или не бъде назначено служебно правителство при невъзможност да се състави правителство. Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да стартира процедурата за избиране на нов Министерски съвет - единственото условие е преди връчването на първия мандат той да проведе консултации с всички парламентарни групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
0
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Фениксa a reviziya za tezi predi gerb ne tryabva li da ima.ili predi gerb stranata beshe v super sustoyanie,proverka za tceliya period ot 1990 godina tryabva.vklyuchitelno i na bsp upravleniyata
204
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото ми желание след тези избори е Тиквата с цялата си шайка в затвора до живот, за нанесени непоправими за десетилетия щети на държава и народ, цялото им имущество да бде иззето в полза на България, това са милиарди във валута и имоти, така както навремето направиха в Испания с политици-крадци, иззеха им имоти чак на Бермудите и никой от народа не се обяви в тяхна защита дори и симпатизантите им по партии, защото са народ испанците, а не М'Ъ'Р'Ш'И с празни тикви !
203
10
 
17
 
! Отговори
и те така преди 3 години
фигуранта бърза да назначи служебно правителство - орешарски 2 .
202
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов обслужи руския интерес срещу 35 милионна Украйна, много по-нлизка до нас от руснаците, не виждам какъв герой може да ми бъде този низък роб.
201
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Хората не искаха Боци... Радев колкото и да не ти се иска, ще има втори мандат
200
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радко това ще ти е последния мандат хората не те искан не си желан несе натягаи събери си сакчето и вън от българия.
199
2
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
И какъв е човек дето нарича Украйна поддлога на САЩ? ------Кръгъл *** е.Украйна има право на собствена държавност и да подкрепяш руския империализъм, когато си плюнка на картата и девета дупка на кавала, значи си изме кяр и шизофреник. Значи си никаквец, който се бута да слугува на силния само заради някакво мазохистично удоволствие да бъде лакей.
198
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме автономна република в българия хората могат и без политици намаляване набора с 70% и на мвр структурите пак с толкова мвр са абсолютно абдикирали от задълженията си за военните се отнася същото
197
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо да не гласуваме за президент с sms?Заради КОНТРОЛИРАНИЯТ ВОТ, затова!Защото в ромската махала отива един джип и раздава по 100 лв на глас срещу смс за правилният кандидат и лично контролира кой как гласува.Сега пак раздават пари, но вътре в изборната секция хората гласуват ТАЙНО и поне донякъде независимо.Гласуване по пощата, интернет, смс и всякакъв друг начин е 100% зависимо. Може машинен вот но само в изборната секция, за да бъде тайно!
196
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев всички крадци на държавата в затворите
195
4
 
5
 
! Отговори
Дреме ми преди 3 години
Да замразят европарите. Те бяха само за котараците-нахлебници, които се оядоха достатъчно.
194
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес.бг., стана новото свърталище на крадци и измамници от "покрайнините" на ГЕРБ-БКП, когато мутрата от СИК - Б.М.Борисов спря да им обръща внимание и не им прави вече "седянки" под слънцето, защото му се струпаха на тиквата огромни "смущения" ориентирани към затвора, тези нещастници без орган за разсъждения намериха место за жалка "пропаганда" на цензурата "Днес.бг", а скоро и ще бъдат принудени да се ориентират към площадката за излитане на чинията на Бузлуджа,ха ха жалка съдба на едно стадо!
193
5
 
11
 
! Отговори
С Р.Радеф не става преди 3 години
Да, смяната на Борисов е необходима, но с 3000 души и то събрани от цяла България власт не се събаря. С разпопен поп молитви не се правят. С бивши комунисти Р.Радев, М. Манолова, Т. Дончева , Р. Петков и т.н. нова промяна не се прави. Хората не ви вярват.
192
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа ще замрази всички пари. Вече сме го гледали този мач. Ще замрази 29-те милиарда лева и всички проекти----- Да ги замрази, много ще се радеам.Ще се види, че Борисов е бил обикновена прости тутка - и на Европа, и на Путин.
191
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце мрази парламента. Пак намери начин да се изхлузи като мокра връв.
190
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският цирк фалира - не можа да се конкурира с президента Радев.
189
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинската демокрация - когато народът избере президент-агент, а после го търпи цял мандат.
188
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
241"до 240" - Какви факти бе мозъче глатко, факти за бъдеще време не съществуват, ти научи какво означава "ФАКТ" и тогава се осирай тук ! Коментирал съм за БЪДЕЩЕ време, ти изглежда и не схващаш нищо и от прочит ?
187
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролчета, скоро ще разберете, колко сте спечелили изборите.
186
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо да не гласуваме за президент с sms?