Радев свиква първото заседание на парламента на 15 април?

Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да връчи мандата
Обновена: 10 апр 2021 09:32 | 10 апр 2021 07:05, Камелия Цветанова
379
Радев свиква първото заседание на парламента на 15 април?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев ще свика първото заседание на 45-о Народно събрание на 15 април. Това съобщиха пред “Труд” източници, близки до “Дондуков” 2.

Още по темата

Държавният глава още преди дни дал да се разбере, че няма намерение да оставя във времето процедурата. По конституция президентът трябва да свика новоизбраното Народно събрание най-късно до 4 май. Заради великденските празници обаче Радев искал възможно най-бързо новия парламент да започне работа.

На първото заседание народните представители полагат клетва и официално встъпват в правомощията си. Обявяват се парламентарните групи. Избират се председател и зам.-председатели, а до тогава заседанието се води от най-възрастния депутат. В състава на 45-то Народно събрание това е икономистът Мика Зайкова (79 г.) от “Има такъв народ”.

На същото заседание настоящото правителство подава оставка. Но дори в оставка както премиерът, така и министрите продължават да изпълняват своите правомощия, докато не бъде избран нов кабинет или не бъде назначено служебно правителство при невъзможност да се състави правителство. Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да стартира процедурата за избиране на нов Министерски съвет - единственото условие е преди връчването на първия мандат той да проведе консултации с всички парламентарни групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
gosho - не те ли е срам в 21 век да пишеш на латиница след като има кирилица, кой ще ти чете шльокавицата бе ?
224
6
 
12
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Нека да има нови избори, ама подготвени от служебен кабинет. Не е толкова страшно. Така ще се види по реално коя партия колко събира. Истината е че ГЕРБ използваха много лостове в своя полза и дадоха доста пари за да имат този процент - Купуване на гласове, ромски гласове, корпоративен вот и тн. Защо толкова държат да не слизат от власт, ако всичко им е наред!?
223
14
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Нещата бавно но сигурно отиват към служебно правителство и тогава -жална им майка на герберската крадлива клика.
222
1
 
3
 
! Отговори
майонеза олинеза преди 3 години
нащо семейство всички се събрахме без много да искаме....
221
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mоже ли и аз да отговоря за "пожарникарчето", да си чувал кой е бил кмет на София и преди това главен секретар? По същата линия Славуца е продавала дънки на битака преди да попадне в Ку-ку и няма дори висше след като му го подариха понеже Годжи го скъсваше от бъзици и това си личи отдалече, авторитарен и *** човек много далеч от политик.
220
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече чета изкази на герберасти толкова повече се убеждавам,че една истинска овца е по-умна от овцете от стадото ГЕРБ ! Тези екземляри на животинския свят се опитват да плашат със собствените си"постижения",например,че Доган видите ли взел властта на тези избори ??Не зная какво иска да каже това животно, но може и да е прав,защото ГЕРБ спечелиха на тези избори,а знаем,че до днес те управляват под указанията и надзора на Доган и Пеевски и двамата от ДПС ! Типична обърквация за една овца!
219
3
 
4
 
! Отговори
Max преди 3 години
Има вероятност 5 партии да направят коалиция срещу ГЕРБ
218
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тогава ще ни обработват за кашата която ще забъркат, но много бързо ще разберат как се наказва подмяната на вота на всички българи.
217
2
 
0
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонимен ne tolkova slojno,ako ne ti iznasya e drug vupros
216
9
 
16
 
! Отговори
Долу шайката ГЕРБ преди 3 години
На 4 април Бойко Борисов приличаше на Тодор Живков на 10 ноември
215
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 15 защото чака Славчо да оздравее, ха ха ха.
214
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега прочетете коментара на "анонимен 256" и ще ви стане ясно какви НЕОБРАЗОВАНИ симпатизанти има този "ВЪЗПИТАН" , "ОБРАЗОВАН" и "МОРАЛЕН" е пожарникарчето от Банкя ! Този симпатизант 256 вероятно е завършил само първо отделение, защото забелязвам, че не отбира нито от граматика, нито от правилно подреждане на изказ, страхотни симпатизанти има ГЕРБ-БКП, много "умни" затова и не могат да разберат, че ГЕРБ са комунисти изпечни-крадци !
213
3
 
9
 
! Отговори
Извод преди 3 години
"Не ми говорете за закон и конституция - в тая държава всичко е проституция"Слави Трифонов
212
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко сте жалки,ако си мислите че чалгаря мутра и *** манолова дончева ще ви оправят...Доган взе властта,ако някой още не е разбрал,да ви е честито на всички радващи се на голямата промяна...хахаха
211
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревът на Герберските *** е радост за всички нормални Българи.Промяна ще има това вече е ясно заявено, щом Софиянци които са най заплатени в България са против мафията ГЕРБ значи тиквата е аут.След пълна ревизия ще се разбере в какъв колапс е територията.За три мандата некадърниците не са извършили нито една реформа.Последни по доходи първи по смъртност това са резелтатите от тяхното управление.
210
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
gosho-КО, и аз искам проверка чак от 1990 г. но за такава не се ли сещаш, че ще е нужен един век ? По-лесното и по-бързо е за последното десетилетие защото крадецът е един - ГЕРБ а и милиардите откраднати за този период с в пъти повече отколкото при другите, САМО за здравеопазване са 41 МИЛИАРДА, доказано по отпуснати за това мунистерство,ако бяха усвоени правилно сега България щеше да бъде сред първите три по най-съвременно медицинско обслужване и оборудване !
209
11
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
На 15 април българите ще получат първия шамар от новия цар на България -Фигуранта !
208
8
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 250. Ай да не говориш от името на хората, а!!! Кой ти дава това право!! Много насериозно се взехте герберските ***. Тръгнахте и от името на народа да говорите. Айде беж да те няма!
207
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е че има кампания срещу господин борисов.борисов е човек с морал всеотдаен човек които си върши работата образован възпитан наи доброто за българия които е имала за премиер трябва да се гордеете българи с това.българи преди 15 години взимахте 100 минимална заплата българия не я знаеше никои.
206
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът е ОВЦА, защото го обират по най-брутален начин, а той ръкопляска на обирджиите си ! Няма такъв народ и в джунглите на Амазонка сред ди'ваците !