Борисов за кабинета "Янев": Пускат манипулации и внушения срещу ГЕРБ!

Кое наложи чистките в администрацията, пита той
Обновена: 22 юни 2021 13:16 | 22 юни 2021 13:16, Камелия Цветанова
387
Борисов за кабинета "Янев": Пускат манипулации и внушения срещу ГЕРБ!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ с поредни обвинения към служебния кабинет.

"Държат се като предизборен щаб на президента Радев и открито заемат страна в течащата кампания. Всеки ден пускат нови и нови внушения и фалшификати, насочени единствено към ГЕРБ", каза той по време на среща с Мисията за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Още по темата

В разговора, който се проведе в централата на ГЕРБ, участва ръководителят на Мисията Тана де Зулуета, както и двамата зам.-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Пред делегацията от ОССЕ Бойко Борисов изрази опасенията на ГЕРБ от неяснотата с доставката на допълнителните машини за гласуване, които според всички експерти са ключово условие за нормалното протичане на изборния ден.

Председателят на ГЕРБ припомни, че вследствие на измененията в Изборния кодекс, които мнозинството в 45-ото Народно събрание направи, вотът е 100% машинен и едно евентуално нарушаване на тази законова разпоредба би дало основание за оспорване на резултата от изборите.

Беше отбелязано, че ЦИК е разкрила рекорден брой секции в чужбина – 791, но все още не казва дали ще бъдат подсигурени достатъчно машини за гласуване извън страната.

От ГЕРБ алармираха, че през последния месец от служебното правителство, назначено от кандидата за президент Румен Радев, са абдикирали от своя основен и конституционно заложен ангажимент за организацията на изборите.
Непосредствено преди вота бяха

подменени и началниците на всички областни дирекции на МВР, както и областните управители, като голяма част от назначените принадлежат към една конкретна политическа формация. „Научаваме от медиите, че на места областни управители и МВР директори заплашвали с уволнение редови служители, които не оказват натиск върху гражданите да не гласуват за ГЕРБ“, посочи Борисов.

В заключение той изтъкна успешната организация на изборите за 45-ото Народно събрание, което бе отчетено в доклада на мисията от международни наблюдатели на ОССЕ. В документа пише още, че вотът е бил ръководен ефикасно, а основните свободи по време на изборния процес са били спазени. „Затова питам – кое наложи всички тези революции в изборния закон и чистките в администрацията след безпристрастната оценка на международните експерти“, каза още председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още по темата: избориОССЕборисовгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
26
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 160 Аз не познавам хора които гласуват за ГЕРБ, а доста хора познавам. все псувни по тех :)) Но когато си купиш вота е така :) Боко ако иска поне малко чист да излезе, ще го приемат в Карлуково, щото спечелят ли изборите от другите.... здрав секс :)))
139
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая мутра още ли е на свобода?? Г ЕШЕВ Д ОКОГА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯШ О4ИТЕ ??
138
27
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбойко пак ли иска да краде ? Да си ходи на село в Банкя. Стигат ни толкова дългове . Колко пари раздаде на Пеевски и Киро гела с банката му за раздаване ?
137
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които подкрепят ГЕРБ ги разбирам. Имат си някаква далавера хората, пазят си работата и бизнеса. Тези които гласуваха за Слави също ги разбирам. Фенове са на слави от чалгарските му години а из повече ума им не стига. Гласуващите за ДПС си имат етнически причини и др. Само не ми е ясно гласуващите за БСП защо го правят?
136
23
 
26
 
! Отговори
мутромилиционерът преди 2 години
е най големият демагог,лъжец и манипулатор. И не само това - той е крадец,мутра,Аген Буда и ред още нелицеприятни неща! На тези избори трябва настина Герб да бъдат изчегъртани! До основи и отвсякъде. И след това ни чакат труди 10-тина години да се върнем отново в нормалността и европейските порядки!
135
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ВЕЧЕ НЕ Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА- ПЪРВА СИЛА Е БЕЛОСЛАФ И ФЕРАРИТАТА КОИТО РАЗДАВА ЗА ВСЕКИ ГЛАСУВАЛ ЗА НЕГО ПРЕД ТЕЛЕФОННАТА ПАЛАТА НА ЧЕРЕПА, ЗАЕДНО С КОСТИНБРОСКАИ СМЪРХОЛЯН, А МИНЕКОВ ГИ ЗАЛИВАЛ С ЧИТАВ СМЯХ И ЗАТОВА ЧЕРЕП РАДЕВ Е ТОЛКОВА ПОПУЛЯРЕН- ТА ТАКА - ОТ КОВЧЕГ НА КОВЧЕГ, ОТ БЕСИЛКА НА БЕСИЛКА И ЕЙ ТИ НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРАЗИЯ- НАПРАУ ПЪРВИ ПО ДОХОДИ- СРЕДНАТА КЛАСА В РУСИЯ ВЗЕМА ЕДНА И ПОЛОВИНА МИН ЗАПЛАТА И СЕ ЗАВИРА В ГАРАНТИРАНИЯТ НИ ЖИЗНЕН МИНИМУМ, СКОРО ЩЕЛИ ДА ИДВАТ МЪЛЧАЛИВИ
134
25
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
На 11.07.21 с N;5 ДА СИ ИЗТРИЕМ ЗАДНИЦИТЕ!
133
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алтернатива на герб ИМА. Винаги е Имало. Не гласуваш за тях и готово
132
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевски е трябвало да ви вкара вас двамата ББ и ЦЦ в затвора още след първото ви управление, такова зловредно правителство , не бяхме имали досега и толкова много избити хора в държавата! Трябваше още след първото управление да си ходите, а не да манипулирате изборите и да крадете насила властта! През тройната коалция , държавата беше хиляди пъти по-добре, по-спокойна и с по-малко избити хора! Да не говорим,че и санирането и строежа на пътища бяха по-качествени!
131
8
 
16
 
! Отговори
не се почнало още. преди 2 години
Като встъпи редовно правителство, Янев ще му се види забавачка. Избори щял да печели. Има да хленчи по студията преди панделата...
130
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече няма за кой да гласуваме. На изборите има само политически трупове. Явно това е краят на демокрацията в България и отново ще трябва сменяме системата.
129
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ти се получи,бац.Не знам какво си научил от учебниците,но от мутренското време на прехода научи много.Отличник.Само че ни идва в повече да се упражняваш върху цялата държава.Все пак животът е един и не ни трябва друго слънце,освен това,което е на небето.
128
20
 
6
 
! Отговори
димби преди 2 години
До Анонимен народъте достатъчно *** за да гласува за гроб
127
14
 
6
 
! Отговори
дрон преди 2 години
здравейте ***! Станишев е виновен!
126
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът продължава да гласува за ГЕРБ. Все още няма алтернатива.
125
17
 
25
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ ТУЛУПОВ преди 2 години
Как се оглежда на снимката, все едно е пръднал и поглежда дали някой е разбрал
124
23
 
20
 
! Отговори
ЩЕ СИ ИЗБЕРЕМ БСП преди 2 години
ЗА ДА НЕ ЧАКАМЕ ПО ГРАНИЦИТЕ БЪЛГАРИТЕ СА ТОЛКОВА ОБЕДНЕЛИ СЛЕД ГЕРБ, ЧЕ СЕ РЕДЯТ НА 4/5 ЧАСА ОПАШКА НА ГРАНИЦАТА С ГЪРЦИЯ, ДА ПОЧИВАТ НА МОРЕ А КЪДЕ БЕШЕ ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ ***- ГРАНИЦАТА ПРАЗНА....САМО ХУНТАТА НА ЧЕРЕП РАДЕВ И КОМПАНИЯ ЩЕ ИЗПРАЗНЯТ ГРАНИЦИТЕ ЩЕ ИЗПРАЗНЯТ И СМЕТКИТЕ...
123
3
 
12
 
! Отговори
ОССЕ преди 2 години
когато се направи независима експертиза на изборите за някой хора ще настане СТРАШНИЯ СЪД
122
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойче на кого ни оставяш? Кой сега ще усвоява Еврофондовете?
121
27
 
26
 
! Отговори
тя преди 2 години
Много гербери тука ,добре им е било на "хранилката " !