Напрежение пред секция в Симитли, има арести

Масово искали да гласуват с придружители
11 юли 2021 16:03,
89
 Напрежение пред секция в Симитли, има арести
Снимка: БГНЕС

Напрежение пред секция в Симитли. Малко преди обед там се разрази скандал между председателката й и група гласоподаватели, които пожелаха да упражнят правото си на вот с придружител. Наложи се и намеса на полицията.

Според председателя на СИК Анелия Никова това е било масова практика.

„Масово гласуване на избиратели с придружители. Едно от основните указания, написано в черни букви в нашите методически указания е, че неграмотността не е повод за  придружител. Когато някой е неграмотен, няма право да упражни гласа си с придружител“, поясни тя, цитирана от БТВ.

Още по темата
Вследствие на създалата се ситуация имаше и задържан.

„Имаше хора, които не са добре и трябваше да влезна като придружител. Показах им, нали, документ. Задържаха ме, написаха ми протокол и така“, коментира Александър Мечкаров.

„Аз не допускам неграмотни хора да гласуват в секцията и няма да ги допусна, дори ако искат да ме набият“, казва председателят на СИК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
22
 
! Отговори
:( преди 2 години
Придружителя контролира дали гласуваш ПРАВЕЛНО, нали.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооо, ддддд! Ами те сами са си решили, бе! Никой не им забранява да гласуват, но сами, но те искат да са с някой, за да не объркат нещо, че няма да могат да си вземат парите после.
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може с придружител, защото и Слави също ще иска придружител, а той ходи с по шест такива. Викат им ,,гардове,,. Няма как да се разберат кой да ,,придружава,, чалгомутрестия. Понеже идват шест пазванти с три жипки. Кой ще ходи пеш, кой ще го държи на Дългия с късия е сложен ребус.
16
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българи, стари хора, недовиждащи се карат, че децата им искат да им помогнат да гласуват. Но пък никой нищо не прави срещу турците, на които хора от комисията директно гласуват вместо тях. И забележете защо, защото не разбират български! Има го в нета, и по ТВто го пуснаха! Срам и резил!
15
1
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До ддддд.Ако можеш да четеш и пишеш, ти е все тая дали е през таблет или хартия! Машинното гласуване не се различава от тегленето на пари от банкомат, а вече масата от пенсионери са с банкови карти. Дали ще чете на хартията или дисплея е все едно и също. Проблем е за неуките и тия които немогат да четат! Защото са свикнали да мери с пръст колко надолу трябва да загради! За образован, четящ човек не е проблем и ако всяка бюлетина е индивидуална и местата на партиите разбъркани!
14
8
 
20
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Кметът на Симитли гласувал 5 пъти за ГЕРБ. Когато го хванали, го попитали защо нарушава закона и той казал: ОТ ЛЮБОВ НАПРАВИХ ВСИЧКО! БОКО Е В СЪРЦЕТО МИ ЗАВИНАГИ!
13
26
 
4
 
! Отговори
дддд преди 2 години
КОй казва че,някой е неграмотен след като не може да работи с нови технологии?Явно някой са решили че е задължение на бабите и дядовците,да се ограмотяват по задължение на стари години,защото някой де*или са решили че всички са задължени да могат да работят с компютри и смарт телефони???Това си е чисто нарушение на конституционните права на гражданите!
12
4
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ВЕЧЕ 12 ГОДИНИ КМЕТА ИМ РАЗДАВАШЕ ПОПЪЛНЕНИ ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ И НЯМАШЕ НУЖДА ДА ЧЕТАТ !!!НО ПАРИТЕ ПОЗНАВАТ !!!
11
3
 
16
 
! Отговори
Боко Секса преди 2 години
В Симитли винаги има много страст.
10
2
 
24
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Като си теглят парите от помощите от банкомат придружител ползват ли? Щом могат сами да си теглят помощите, значи придружител не им трябва! Като няма мозък да цъкне 3 пъти където трябва, значи няма мозък и сам да избере за кои да гласува! От къде мозък за информиран избор след като не може с един таблет да се оправи? После вървете и ни убедете, че тия не са купени и не гласуват под строй за "правилната партия"! Никои не ги е спрял, но да гласуват сами! Това, че си неук, не е извинение, да е учил
9
0
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Анонимен Така е но не и с придружител.Чети ,или не можеш?
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма отърване от гласовете на тия... За съжаление.
7
0
 
24
 
! Отговори
1233 преди 2 години
Ами като толкова искат да гласуват ,да се научат поне да сричат .Какви придружители ,къде е тайната на вота?
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, в закона не е казано, че не може неграмотен да гласува. Да гласува, но сам! Придружител не му са полага. Браво на жената!
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на жената. Неграмотните не са хора, не и в наши дни.
4
12
 
16
 
! Отговори
Кмета на Симитли преди 2 години
Вчера вечерта ваксинирах Бойко Борисов а късмет на изборите...Бойко, любов моя, сигурен съм, че в Симитли ти ще биеш на изборите...
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, въпреки всичкоо, купеният вот е пак тук.
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Указанията не са над закона Факт.Айде- Страсбург.
1
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В закона никъде не пише,че неграмотен не може да гласува.Факт.Тая си заслужава съдебна присъда Явно изборите в Симитли ще бъдат касирани