Първанов: Дебатът загрубя - късният Радев прилича на ранния Борисов

ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарния вот, но връщането на Бойко Борисов не е приемливо
Обновена: 3 окт 2021 22:40 | 3 окт 2021 18:55, Анисия Иванова
182
Първанов: Дебатът загрубя - късният Радев прилича на ранния Борисов

През 2009 и 2010 година премиерът Бойко Борисов призоваваше многократно тогавашния президент Георги Първанов да се изправи срещу него на парламентарните избори. Тези дни ситуацията се повтори отчасти, след като настоящият президент Румен Радев призова Борисов за свой съперник на президентския вот.

Пред БНТ Първанов коментира: "Тогава казах - не съм аз този, който ще хвърли страната в хаос, като оставя двете институции обезкървени. Това, което сега виждаме, до някаква степен повтаря това, което се случи през 2010 година".

По думите му с цитатите за "полата на г-жа Цачева" и отговорите от другата страна дебатът е загрубял и е тъжно, че президентът Радев е изоставил утвърдения президентски език. "Късният Радев прилича на ранния Борисов", коментира Георги Първанов.

Според него настроенията на обществото са с ясна посока и ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарните избори, но връщането на Бойко Борисов към днешна дата не е приемливо.

"Това, което аз казвам, не се отнася само за ГЕРБ, призивът ми е и към другите партии, които очевидно ще търсят конфигурация помежду си - това е една измислена битка, една тебеширена линия, която е прокарана между двата типа партии и в крайна сметка ще се съберат в бъдещия парламент, няма да се разберат и ще потретим или не знам за кой път ще идем на избори", заяви той.

Според Първанов престоящите избори не са битка, а състезание, което става много интересно. Имаме президент, който стои относително добре, както и основна конкуренция в лицето на проф. Герджиков, който вдъхва респект, кандидатите им за вицепрезидент също събират симпатии, коментира още той. Не трябва обаче да подценяваме и останалите двойки - те могат да разбъркат картите.

"С появата на Лозан Панов балотажът става твърде вероятен. Ако се върнем на другите кандидатури - безспорно Радев е фаворит, но и проф. Герджиков има своите качества. Президентските избори винаги са били непредсказуеми. Нека да припомня 2010 г., когато бях 15-ти по рейтинг според социологическите агенции и взех, че спечелих изборите", каза Георги Първанов.

Той коментира и предизборните споразумения на партиите.

"С моя скромен опит в политиката мога да кажа, че смисълът на една кампания е да се разграничим, затова изпреварващите анонси объркат хората. Когато мине кампанията и се видят резултатите, трябва да се седне на една маса и да започнем да разговаряме, тези, които сме упълномощени, а не само с пет основни точки - образование, здравеопазване и това е", заяви Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
26
 
! Отговори
от Пеуник преди 2 години
Гоце, а ти от кои си батювата?
115
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много неподготвен се изказа -- бойко е за затвора. С кого го сравняваш, политически ***?
114
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоцко, Гоцко...щом и теб те впрегнаха от ГРОБ да наливаш вода в продънената им мелница... Явно кинтите им взеха да свършват и правят отчаяи опити да мобилизират и последния политически труп, щом след Плювнюлиефф опряха и до теб. Хайде, гледай си лова, хотелчетата и прочее. Остави ни нас, не ни мисли. Тъкмо те бяхме забравили.
113
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше позабравен, сега напомня са съществуванието си. Добър президент беше - мек и удобен като трипластова ароматизирана хартия...
112
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов отдавна не се обажда. Само отговаря когато някой реши да го настъпи. По глупаво изказване от това на Радев, че Борисов се криел под поли и тоги не е имало в българския ефир.
111
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 111И защо не ги проследихте, вече половин година сте на власт?
110
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанката е и ломи Евро от чекмеджето с кюлчетата
109
1
 
3
 
! Отговори
Обикновено: преди 2 години
При огромни зверства и при престъпления срещу човечеството изкарани като нормални от пропагандна машина - като тази на Гьобелс се получава такова притъпяване на всякаква емоционална и пространствена интелигентност, както и след спад на интелектуалният потенциал , се получават състояния които бихме определили като дебилни. Като цивилен германец месар гледащ концентрационен лагер през 1945. Гледа, вижда и не вярва какво вижда мисли, че е нещо друго!
108
10
 
9
 
! Отговори
ТАКИВА РАБОТИ преди 2 години
А спирането им да се печатат, не да се извършват плащания с тях , е защото тези купюри се ползват за плащане на ПРЕСТЪПНИ ДЕЙНОСТИ, както се обосновават съответните европейски институции!!! Така че, Боко е в киреча отвсякъде - идват от престъпни дейности /рекет и изнудване/ и отиват за плащане на престъпни дейности-купуване на гласове, плащане на престъпни деяния, като провокации, саботажи,плащане на журналистутки, купуване на съвести и пр.
107
10
 
20
 
! Отговори
Стига вече... преди 2 години
Само в банановите републики в мирно време избират генерали за президенти и министър председатели.
106
1
 
9
 
! Отговори
Теорията: преди 2 години
За дебелите е много интересна, но още по-интересно е какво е предизвикало дебилизирането на определен процент от населението може би крайната употреба на шокови методи? Може би пренаписването на историята без оглед на историческата истина? Може би крупното присвояване и кражби от държавата? Може би обезкървяването и обезмозъчаването на населението или всичко взето заедно предизвиква дебилизация?
105
7
 
23
 
! Отговори
Мда преди 2 години
А късният Гоце хептен за нищо не става...Ще се изяде от завист,че не е в центъра на вниманието.
104
14
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Гоцко,и ти ли получи порция от чекмеджето?Гледай хотелчето на синчето да върви и не се занимавай с медийни изяви.
103
16
 
17
 
! Отговори
до 111 преди 2 години
Преди да пишеш простотии за 500 евровите банкноти, да беше проверил, че банките ги изземат и са там, защото са най-често фалшифицирани. С тях обаче се извършват плащания! Факт,че могат по номерата им, да се проследи, откъде аджеба са пачките в чекмеджетата на гангстера от Банкя! Само че главният Гешев го пази като хрътка. Както се казва обаче, на всяко прасе му идва Коледата или Сретан!
102
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше Първанов като Президент и какво е свършил, като Президент?? Освен да закача медали и ордени Стара планина??? Първанов беше абсолютна скатавка - мишок който не е свършил работа в услуга на народа за пет лева!! И за тоя трябва разследване и затвор !!
101
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До До 104 АнонименСнимките на Чекмеджето са правени 2017 година.
100
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекмеджетата с пачки и кюлчета, са абстрактно назоваване на стотиците милиарди откраднати от ГЕРБ.
99
6
 
8
 
! Отговори
До 104 Анонимен преди 2 години
Стига бе не думай. Толкова ли е глупав или не? Те банкнотите от 500 Евро в Европа а и в България като част от ЕС не са в обръщение от 2018 година с Решение на Европейската банка.Навярно ги пази за сувенир или ще имат нумизматична стойност след 100 години.Добре го е решил човека след 100 години ще има милиарди за банкноти които не са били в обръщение а той е бил така прозорлив да ги държи в чекмеджето си
98
1
 
1
 
! Отговори
Аз не знам преди 2 години
На друго място да се лепнали религиозните - тука има едно друго основание айде един път за разлика от досега да има промяна. Вместо да закривате да спасявате причини и основания много. Аз по едно време продиктувах десет неща с които може да стане огромна гражданско светска промяна и които наистина биха могли и ще проработят ако промяната не е "промяна" ... Е тука ще разберете кво значи инат... И кво значи изневиделица и откъде не очаквате ...
97
3
 
23
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Червен кхмер милионер