Първанов: Дебатът загрубя - късният Радев прилича на ранния Борисов

ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарния вот, но връщането на Бойко Борисов не е приемливо
Обновена: 3 окт 2021 22:40 | 3 окт 2021 18:55, Анисия Иванова
182
Първанов: Дебатът загрубя - късният Радев прилича на ранния Борисов

През 2009 и 2010 година премиерът Бойко Борисов призоваваше многократно тогавашния президент Георги Първанов да се изправи срещу него на парламентарните избори. Тези дни ситуацията се повтори отчасти, след като настоящият президент Румен Радев призова Борисов за свой съперник на президентския вот.

Пред БНТ Първанов коментира: "Тогава казах - не съм аз този, който ще хвърли страната в хаос, като оставя двете институции обезкървени. Това, което сега виждаме, до някаква степен повтаря това, което се случи през 2010 година".

По думите му с цитатите за "полата на г-жа Цачева" и отговорите от другата страна дебатът е загрубял и е тъжно, че президентът Радев е изоставил утвърдения президентски език. "Късният Радев прилича на ранния Борисов", коментира Георги Първанов.

Според него настроенията на обществото са с ясна посока и ГЕРБ сигурно ще спечели парламентарните избори, но връщането на Бойко Борисов към днешна дата не е приемливо.

"Това, което аз казвам, не се отнася само за ГЕРБ, призивът ми е и към другите партии, които очевидно ще търсят конфигурация помежду си - това е една измислена битка, една тебеширена линия, която е прокарана между двата типа партии и в крайна сметка ще се съберат в бъдещия парламент, няма да се разберат и ще потретим или не знам за кой път ще идем на избори", заяви той.

Според Първанов престоящите избори не са битка, а състезание, което става много интересно. Имаме президент, който стои относително добре, както и основна конкуренция в лицето на проф. Герджиков, който вдъхва респект, кандидатите им за вицепрезидент също събират симпатии, коментира още той. Не трябва обаче да подценяваме и останалите двойки - те могат да разбъркат картите.

"С появата на Лозан Панов балотажът става твърде вероятен. Ако се върнем на другите кандидатури - безспорно Радев е фаворит, но и проф. Герджиков има своите качества. Президентските избори винаги са били непредсказуеми. Нека да припомня 2010 г., когато бях 15-ти по рейтинг според социологическите агенции и взех, че спечелих изборите", каза Георги Първанов.

Той коментира и предизборните споразумения на партиите.

"С моя скромен опит в политиката мога да кажа, че смисълът на една кампания е да се разграничим, затова изпреварващите анонси объркат хората. Когато мине кампанията и се видят резултатите, трябва да се седне на една маса и да започнем да разговаряме, тези, които сме упълномощени, а не само с пет основни точки - образование, здравеопазване и това е", заяви Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
3
 
! Отговори
Ми глей сега: преди 2 години
Примерно Франк Синатра - за никой не е тайна как са го наричали, певеца на мафията, ама пее ама да е бил на държавна служба или да е бил министър! В тоя ред на мисли ...мафията си има хора - триадите си имат, якудза си имат, сицилианската мафия си имат художници, декоратори, църквата си има стенописци светски не иконографи може да не харесвам как си изкарват хляба някой колеги, ама е с труд ...и някой път имат попадения в смисъл некой от тях изкарват бая повече от мен
75
6
 
8
 
! Отговори
V2K преди 2 години
Първанов са го заплашвали и то здраво!
74
8
 
5
 
! Отговори
Мутрите на Борисов преди 2 години
Влизат им в главите чрез Синтетична Телепатия(електронно следене) - така нареченото СРС и им източват всички компромати на политиците от главите, после ги заплашват!
73
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоце е част от мафията ГЕРБ/ДПС.
72
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе е вярно, АБВ също пострадаха,а Първанов никога не е бил милионер или твърде заможен
71
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоце се сдуши с Бойко още в началото на ГЕРБ и си изкараха спокойно мандатите.Направи си Гоце и бизнес...за милиони..за които никой не попита от къде са.Сега пок изплува от блатото да си споделя ггллупостите.Явно защитата ДС агентите на Герб и ДПС.
70
7
 
3
 
! Отговори
Та говорехме си преди 2 години
За Светлин Русев как от него художник не става, а от Вежди Рашидов художник ставаше преди да стане министър ама после се оказа че и министър не става от него. От Светлин Русев ставаше цербер с тая нали невинна кротка физиономия ама колко млади автори си изпатиха. В смисъл ако знаете ректора на френската академия къв скандалджия и пияница, обаче знаеш как си гледа работата защото знае, че изкуството в наши дни се воюва всеки ден за него, защото иначе алчни и безкрупулни копилета ...
69
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанов от социалист стана голем капиталист - хотели плюс президенска пенсия с екстри. Първанов си е част от ГЕРБ - СДС.
68
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва РР има да си изпуска нервите защото Герджиков е много добра кандидатура! А какво квичене ще има след изборите!
67
2
 
7
 
! Отговори
До73 преди 2 години
Каква кръгла маса бе това да не ти е Коза Ностра събрание на фамилийте и разпределяне на печалбите
66
4
 
7
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Надали Гоце е дал още една звезда към генералските пагони на Борисов, заради "ранното" му чувство за хумор!
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога Борисов "решил"да влиза в политиката отишъл да пита Първанов.
64
5
 
9
 
! Отговори
До73 преди 2 години
Браво бе обеднение да се обединят партийте да ни крадат заедно още 30 години аз предлагам закриване и забрана на, всички партий и 240 из.. рода да, си изкарват хляба с честен труд
63
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанов е прав , той предлага обединение и кръгла маса между партиите, ако не го направите, ще стане страшно в България!
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи стари муцу.. ни изкарват по телевизиите мръс.. ни крадци заради тези изр... оди избягаха всички по чужбина който остана яде...
61
16
 
6
 
! Отговори
Електронен тероризъм преди 2 години
Главорези на Гешев убиват неудобни!
60
14
 
5
 
! Отговори
Пазете се преди 2 години
Пернишката секта на Гешев и Борисов се занимава с поръчкови убийства!Тези същите които викаха Гешев радост, Гешев радост сега убиват!
59
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанов, два мандата нищо освен помилване на престъпници и раздаване на ордени "Стара планина" като носни кърпи на всеки чужд посланик пръднал на наша територия. За тоз толкоз!
58
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоце, къде си бе човек? Как са хотелите, има ли натоварване?
57
4
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Откъде изпълзя Седефчов? Бях забравил че съществува.