Рашков: Засега няма данни, че допълнителните машини са за манипулации

ЦИК подава сигнал до главния прокурор за проверка на случая
195
Рашков: Засега няма данни, че допълнителните машини са за манипулации
Снимка: БГНЕС

Засега няма данни, че допълнително внесените машини за гласуване от "Сиела Норма" са предназначени за изборни манипулации. Резултатите от назначената проверка по случая се очакват до края на деня.

Това заяви в Кърджали вътрешният министър Бойко Рашков.

Още по темата
"Машините, които, ако действително са закупени толкова на брой, колкото се публикуваха в медиите, от частната фирма "Сиела Норма" -  ще установим сега за каква цел са внесени. Даже проверката тече в момента", обясни той.

Шефът на фирмата Веселин Тодоров е дал разяснения пред органите на МВР. Рашков каза, че разполага с документи, разменени между ЦИК, "Сиела Норма" и ДАНС.

Министърът уточни, че машините се намират под строга охрана.

По-рано Тодоров отрече да има нови внесени 199 машини и нарече новината фалшива. Той обясни, че това са онези 150 машини открити в склад на летището отпреди два дни, плюс още техни машини.

Според него няма разнопосочност в информацията и винаги е казвал, че поддържат резервни машини пропорционално спрямо броя на изборните машини.

По повод твърденията, че повредени машини ще се подменят в изборния ден, Тодоров ги определи като спекулация. Каза, че това ще става само преди изборите или след първия тур, ако дефектират машини.

От своя страна ЦИК взе решение и гласува подаването на сигнал до главния прокурор за проверка на всички действия, свързани с внасянето на машини на територията на страната, дали има данни за извършено престъпление.

На брифинг заместник-председателят на ЦИК Росица Матева уточни, че общо машините, които ще бъдат използвани в страната и извън страната на изборите на 14 ноември, са 11 936. На територията на страната машини, собственост на държавата, на ЦИК, са общо 12 837. Има достатъчно устройства и в резерв, отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: ЦИКБойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
21
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
Има математиюеска зависимост м/у броя на машините менте и броя на тоалетните на Рашков. На 300 Д.у.пета - 0,2 машини. Така че не се кахърете уважаеми "гласоподаватели"! Всичко е под контрол. Да "живее" Радев! Пътеводно хвърчило на БСП, Кирчовциете и ***!
145
17
 
1
 
! Отговори
баба Ванга преди 2 години
БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ БОРИСОВ КЕ ПАДНЕА на бас?
144
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пролетта Рашков орева орталъка за 20-30 машини съхранявани в районните, а сега за 430 няма проблем. Странна логика
143
2
 
13
 
! Отговори
Андрейчов преди 2 години
Дами и господа прав е човеко-машините са за нас да гласуваме за негово превъзгостите лство Радев и кликата му !!! Ама били повечко и тук-там покрити,скрити,неповити и т.н. Ми то това не е кусур като се има в предвид,че СИГУРНО има още машинки доставени и на по "сигурни места " поствени,ами как ?! Все пак,разберете го човека - трябва да се осигури безприпятственото избиране не само на досегашния разединител,а и на Кирчо и Кокорчо,ами тъй де ! Изборните резултати са повече от ясни - овации!!!
142
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква снимка, каква фотография. Като от 9-то септемврийски плакат с ликовете на Енгелс, Ленин и Г. Димитров. До тях Б. Рашков от Огняново вперил остър взор в светлото бъдеще, което се стопи като ланакиот снег. Да ви е честита новата година другаре студенти - без смех.
141
1
 
17
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Сел...ин от Огняново с 19 имота.Типичен комунист
140
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Др.РАшков изчегърта всички неудобни,а защо оставихте толкова много служители в системата на МВР дори и в МО КОИТО СА ПЕНСИОНЕРИ ОТ НАЧАЛОТО НА 2016Г И СА НА ДВОЙНА ХРАНИЛКА- ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ЕДНОВРЕМЕННО и тази анархия още продължава,затапват се много места и младите не могат да растат,ще се освободят толкова много места.ТОЛКОВА МНОГО ЛИ СМЕ БОГАТИ ЗА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИМ,ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА,ТАКА Е И ПРЕЗИДЕНТА,ПРЕМИЕРА И МН.ДРУГИ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА ДОКАТО СА ЖИВИ
139
18
 
1
 
! Отговори
гърмян заек преди 2 години
Абе Рашков, много си наивен бе! Фирмата Сиела Норма е на мафиота Бойко Борисов и на мафията ГЕРБ!Ти мислиш ли, че мафиотите току тъй ще пуснат кокала, и ще се оставят да ги окошарят и вкарат у панделата биля?!Ми няма нали?!Ще се борят със зъби и нокти да се измъкнат, а те зъбите и ноктите ги имат!Първо, недостигаха парите, машините "поскъпнаха", демек рекетираха ни.А сега, ти да видиш! Не само че има машини, ами донасят още и още и още и още... в излишъци, които не искаме!!!???
138
1
 
4
 
! Отговори
Таксиджиев преди 2 години
е,всите у нашето семейство барабар с бабата,бабалъко и унуците ке си стоим у дом и нема да Ви прайм кефо който иска да класува ама по добре никой.
137
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дамажана това по разваления теуефон в масонската ложа ли го чу бе? или на брифинга при мустявя и ескобар? за един приятел питам.
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДрискачев, дрискат харвардо-фигурантите, от няколко дни, покрай разкритията за машините, дрискат рядко и смръдливо, тъй като няма да им мине номера....
135
0
 
22
 
! Отговори
До Чашков преди 2 години
Чашков за какво са купени въпросните машини за гласуване? До момента се знае за над 600 броя машини? Колко са общо преминалите през границата? Кой ги е платил, с какви пари/законни или не/? Не ни лъжи, ти друго не можеш, ами си свърши работата и установи: Кой е платил за машините, кога, с какви средства, как са минали гранична проверка? Защо 228 от тях са в един склад със сертифицираните за изборите машини? Защо превоза на 228 от машините - частна собственост на Сиела се охранява от твоето МВР?
134
1
 
23
 
! Отговори
Рашков-комунист преди 2 години
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф и Рашков са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
133
0
 
18
 
! Отговори
Рашист преди 2 години
Тоя пезевенк върти и сучиесамо и само да не разследва произходът на машините. За големи балъци ви смятат в България, а и нищо не можете да направите, освен да се освободите от държавата. И това е единственият ви изход в момента и в бъдещите моменти.
132
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходи по колиби и паланки да дири купен вод, а при установени машини няма данни за манипулация. Много ясно. Тя манипулацията ще бъде на 14 ноември. Ама Рашков какво прави за да я предотврати.
131
0
 
27
 
! Отговори
Българин! преди 2 години
Е, за какво са тогава?!? За игрална зала?!? Или за увеселителен парк?!?
130
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕЩАСТЕН ПЕНСИОНИРАН ЕКСКРЕМЕНТ ДРУГАТА СЕДМИЦА СИ ОБВИНЯЕМ.
129
0
 
26
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Естествено,хаха, по бели *** ви хванаха..
128
0
 
36
 
! Отговори
от село преди 2 години
Рашков няма проблем с машините ,има проблем с тетрадките за вересия .След тези цени ще търси алваджийски тефтери.
127
23
 
2
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Възраждане с номер 5