Рашков: Засега няма данни, че допълнителните машини са за манипулации

ЦИК подава сигнал до главния прокурор за проверка на случая
195
Рашков: Засега няма данни, че допълнителните машини са за манипулации
Снимка: БГНЕС

Засега няма данни, че допълнително внесените машини за гласуване от "Сиела Норма" са предназначени за изборни манипулации. Резултатите от назначената проверка по случая се очакват до края на деня.

Това заяви в Кърджали вътрешният министър Бойко Рашков.

Още по темата
"Машините, които, ако действително са закупени толкова на брой, колкото се публикуваха в медиите, от частната фирма "Сиела Норма" -  ще установим сега за каква цел са внесени. Даже проверката тече в момента", обясни той.

Шефът на фирмата Веселин Тодоров е дал разяснения пред органите на МВР. Рашков каза, че разполага с документи, разменени между ЦИК, "Сиела Норма" и ДАНС.

Министърът уточни, че машините се намират под строга охрана.

По-рано Тодоров отрече да има нови внесени 199 машини и нарече новината фалшива. Той обясни, че това са онези 150 машини открити в склад на летището отпреди два дни, плюс още техни машини.

Според него няма разнопосочност в информацията и винаги е казвал, че поддържат резервни машини пропорционално спрямо броя на изборните машини.

По повод твърденията, че повредени машини ще се подменят в изборния ден, Тодоров ги определи като спекулация. Каза, че това ще става само преди изборите или след първия тур, ако дефектират машини.

От своя страна ЦИК взе решение и гласува подаването на сигнал до главния прокурор за проверка на всички действия, свързани с внасянето на машини на територията на страната, дали има данни за извършено престъпление.

На брифинг заместник-председателят на ЦИК Росица Матева уточни, че общо машините, които ще бъдат използвани в страната и извън страната на изборите на 14 ноември, са 11 936. На територията на страната машини, собственост на държавата, на ЦИК, са общо 12 837. Има достатъчно устройства и в резерв, отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: ЦИКБойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
случйно, този път да има факти за Младен Маринов, или полицията не разпалага с факти, а ползва бабикяновите ФейкНюз или събира инфо на Женския пазар от Агенция ЕЖК... защото от тази Агенция излязоха факти как ти, рашков си пиеш пиенето с Маджо
105
0
 
19
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Който търси намира,а който не търси отговаря кат пРАШКОВ...!
104
0
 
23
 
! Отговори
Ехооо...айларипиии.. преди 2 години
Рашкооов...намали пиенетоооо...и ще намериш даннитеее...!!!
103
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Дамаджан ЧашкоФ - Всичко е ок! За другите машини, които са скрити знам, само аз...
102
1
 
25
 
! Отговори
Рашков-комунист преди 2 години
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф и Рашков са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
101
14
 
2
 
! Отговори
и това каза преди 2 години
Рашков: Има данни, че Младен Маринов е поддържал връзки с Митьо Очите, Маргините и доста други. Отнемането на лиценза на охранителната фирма Делта Гард е твърде закъсняло действие от страна на Главна дирекция Национална полиция, като ръководството на фирмата е имало обща дейност с бившия силов министър Младен Маринов, който е имал контакти с криминалния контингент. Това заяви пред журналисти в Кърджали вътрешният министър Бойко Рашков.
100
1
 
19
 
! Отговори
Радеф потъва преди 2 години
Зеленият чорап Радеф ни наложи зелен сертификат. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно...
99
0
 
19
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Рашката сега ще изкара, че някои си е купил стотици машини за няколко милиона, за да гледа телевизия на тях сигурно.Пародията продължава. Това ми напомня за една случка, дето бяха хванали преди време крадец на автомобил и той беше казал, че само е влязал да не го вали дъжда ...
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама не бе, не са за манипулации на вота! Това са машини за пуканки - за да има достатъчно за всички на първия ред на шоуто на Радев, Кирчо и Кокорчо!
97
0
 
22
 
! Отговори
Гешев, къде си? преди 2 години
Имаш материални доказателства за внесени машини и логично подготвян саботаж на изборите в полза на Чорапа. Знае се кой е внесъл машинарията и на коя партия е симпатизант. Там търси заровено кучето.
96
0
 
19
 
! Отговори
Проверяващ преди 2 години
Точно главният манипулатор, Рашков Дамаджаната, казва , че няма манипулации !!!! Е, и всички му вярваме ! Ами, после да не си късат ризите тези с високите сметки за ток и гладните покрай кофите ! А пък бензин всеки ще пикае , но няма да може да си купи.
95
0
 
22
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 2 години
Нямало данни за празна дамаджана...
94
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Dinosaurus; напротив, ако фалшифицират изборите и радев спечели, герб няма да съставят правителство и чашков ще продължи да управлява като служебен министър.
93
2
 
9
 
! Отговори
е ле па тоя преди 2 години
И той като Каскета нямал данни...!!!!!
92
2
 
28
 
! Отговори
1 преди 2 години
Някой вярва ли му на тоя алкохолик. На него ДС му е наредила да охрянява машините и да организира най-голямата фалшификация в историята на България. Целта е Радев да спечели, да не се състави правителство и Радев да управлява със служебното. Радев закопа България с 3 млрд дълг за 6 месеца. Инфлацията се развихри, цените скочиха. Ако остане на власт не ми се мисли какво ни чака.
91
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я малко по надолу прочети каква е връзката на Киро измамника с шефа на Сиела, прочети.
90
1
 
14
 
! Отговори
енчо преди 2 години
Странното е, че точно седмица преди изборите фирмата реши да вкара допълнителни машини. Тя отдавна е знаела колко машини са нужни и каква бройка трябва да поддържа в резерв. Така, че явно нещата са нагласени, за да се създава впечатление, че се прави нещо скрито и да се откажат хората да гласуват.
89
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фирмата доставчик и ГЕРБ са стари апапи. Това е игра на ГЕРБ, да вкара някакви машини от тук от там за да може да се намали доверието и да се гласува на хартия, също и да може да обжалва изборите после. Фирмата доставчик има да връща услуга на Бойко.
88
2
 
26
 
! Отговори
Манипулатор преди 2 години
Дамаджан/офф отново е във вихъра си. Започнал е разследване, което тече, уточнява и доказва, но инвестигаторите още не са си свършили работата. Ех, ако ГЕРБ бяха инициаторите на тези чорапни машини, Дамаджанофф щеше да стигне до ЦРУ и ФБР за разследване, но нещо май запецна за пореден път.
87
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след като опраскаха Конституцията, хунтата реши да наруши и Изборния Кодекс, отговорност за провеждането на изборите носи служебното правителство, а ЦИК контролира, учудващо но ЦИК си върши работата, въпреки, че е назначена и избрана от см.радев, все пак и достойни професионалисти