Как ДПС мобилизира за изборите хиляди гласове в чужбина?

На какво се дължи ръстът на активността в Турция?
Обновена: 15 ное 2021 22:02 | 15 ное 2021 21:19, Веселина Йорданова
59

ДПС получи с над 50 хиляди гласа повече от вота на 11 юли и победи категорично при вота в чужбина. Как Движението активизира гласоподавателите си зад граница?

През мегафони, вестници и телевизии изселниците в Турция бяха призовавани да гласуват. С гръмки заглавия и призиви като "Турските гласове при турския кандидат" ДПС успя да постигне най-високия си резултат от 2009 година насам, предаде Bulgaria ON AIR.

"Цялата медийна армия в Турция казваше - "Турските гласове трябва да отидат за турския кандидат". И в крайна сметка това проработи", коментира журналистът Мехмед Юмер.

Но ръстът на активността в Турция може да се дължи и на друго, смятат анализатори. Той идва на фона на сигналите за подкрепа от страна на турския президент Реждеп Тайип Ердоган, който се появи на националната конференция на Движението миналата година.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият начин да се премахне този цинизъм изселилите се в Турция с турско самосъзнание да гласуват на български избори е премахване на двойното гражданство. Който политик успее да го направи ще стане национален герой.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тайната цел на тази мобилизация беше управление ГЕРБ-ДПС. Но българите за пореден път провалиха сметките на ДС тарикатите.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС отново опита преврат в България. Тъй като социолозите даваха на ГЕРБ преднина от 8%, планът беше те да управляват заедно с ДПС, но българите го провалиха. Затова беше тази мобилизация на ДПС-ДС.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига вече хора, които не живеят в България са решавали как се харчат парите на хората, които живят и плащат данъци тук. Който не е живял тук последните 4г няма право на глас. Трябва да си бил тук поне 1 ЦЯЛ МАНДАТ на един парламент за да можеш да решаваш как искаш да се харчат парите от данъците. От това естествено следва, че вота не трябва да е на ниво "гражданство", а уседналост. Не разбирам защо някой си от 30г в САЩ има право да решава, а данъкоплатец от 30г тук без гражданство не.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като допускаме етническа партия, така ще е. По -лошо е, че дават власт на тоя мошеник Доган.
46
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Не са ви проблем турците, а българите, които не гласуват, а само мрънкат и са все недоволни. Стига сте търсили все някой друг да ви е виновен.
45
0
 
4
 
! Отговори
Яне преди 2 години
Те постоянно са го правили.Имат голям опит в организацията на избори и други неща.
44
0
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
В предният си коментар имах предвид тези,които гласуват за ДПС,а не за ДОС.Интересно как при всяка публикация тук се боря с некаква странна чума в клавиатурата,която сама си избира какво да се появи.Налага ми се да коригирам всяко проклето изречение. И таман успея и вземат,че ме блокират ,че да не пиша.Еврейо-турска му работа!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя фигурант на бунището.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами как , Радев помогна с онази негова *** подигравка. А и с обслулютното му разиграване с антиетно позиции. Не му мигна окото да разпали безредици.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха. Флашките от Турция не бяха манипулирани... затова имат, толкова много гласове. В България ПП сега ще трябва да обере негативите на Фигурантското "управление". Ха-ха-ха! Честито да им е!
40
3
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Реджеп дава суджук и бера а Тиквата само взема пачки у чекмеджето :)))
39
2
 
6
 
! Отговори
и те така преди 2 години
- "Турските гласове трябва да отидат за турския кандидат". ето ви отговора на въпроса . а кара,,,,не знам си кой , дето не може да говори правилен български , нека ви размахва българска лична карта .
38
4
 
9
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Ами всеизвестно е как - един път гласуват в Одрин, а после с автобусите ги превозват да гласуват и в България.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то има само една партия която ги агитира. Нека останалите ги убедят да гласуват за тях!
36
4
 
17
 
! Отговори
Тривелий преди 2 години
До Далкълъч СалимАйде стига ревахте за тез имена бе, нали помним как едни терористи бяха тръгнали да тровят водоизточници, да взривяват майки с деца и да отвличат хора. Агентите на Турция ви бяха яхнали, щот сте прости, за да правят републики в Лудогорието и в Родопите. Държавата ги усети и им изпочупи зъбите, пък една маса невинни, ама гузни се юрнаха негонени към границата, че трябваше да командироваме хора от цялата страна, за да се прибере реколтата, която оставиха по нивите.
35
1
 
14
 
! Отговори
А. преди 2 години
Затова българите трябва да гласуват.
34
1
 
6
 
! Отговори
@@@ преди 2 години
С хиляди левове по принцип е отговора на заглавието.
33
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
това ще ни напомня за така наречената партия има такива идио-ти която прокараизборния закон за да спечели берачите на аспержи от англия продаде българияна султана това е предателство от наи висша степен затова новият парламентслед бюджета за 2022 и индексиране на пенсиите започва изборния закон българия не е за продан
32
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът се решава с едно изречение в изборния закон: "Български гражданин с чуждо гражданство няма право да участва и гласува на избори." Формулировката може да не е точно такава, но идеята е ясна. Тук не може и да се вади етническата карта, защото законът важи за всички български граждани. Крайно време е хора, които не са в България от десетилетия и на много от тях децата им дори не знаят български, да не влияят на вътрешните работи в България!