Проф. Герджиков: Сертификатът не трябваше да се въвежда прибързано

Той иска да види текста на конституцията на Радев
16 ное 2021 11:02, Нели Христова
126
Проф. Герджиков: Сертификатът не трябваше да се въвежда прибързано
Снимка: БГНЕС

Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25 процента могат да се преодолеят. Това каза пред БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет.

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата за президент.

"Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждам, това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", допълни проф. Анастас Герджиков.

Той призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

"Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж, той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета", добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като "абсурдна".

"Телевизия "Алма Матер" никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио", уточни проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

"Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс", каза още проф. Анастас Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46: Бойко Борисов е НАЙ-ДОБРИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК в най-новата ни история. Независимо от прос-тотията на този народ Борисов успя да ръководи успешно държавата. От тук нататък започва ликвидацията на Република България и българския етнос. Толкова ще ви ограбят, че всички млади и кадърни българи, роми и турци ще се разбягат, където им видят очите.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога "Качеството,полегнала е Тодора"което носиш ти е стойностно?
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме кефи опорката обединител на нацията, няма как да има такъв дори и Левски не е успял да обедини нацията приживе какво остава за настоящите плазмодии.
46
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаят, че не Герджиков, а Румен Радев защитава интересите на мафията. Рашков многократно е посещавал казината на черепа, бил е на купони заедно с покойния "баща" на българската мафия Илия Павлов. Така, че не лансирайте чисти лъжи!
45
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Герджиков, БСП ще ви ударят по ахилесовата пета, вие сте докачлив. Приемете тази ваша възможност да бъдете президент на РБ като личностно израстване. Дори ген.Радев да е искрен в самозалъгването си, че работи за народа, неговите ментори от БСП със сигурност мразят народа и искат да го поробят.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му стиска да отиде докрай - ако обещае, че ще се бори срещу зеления сертификат, че ще сезира КС за фашистките мерки зеленият чорап направо ще увисне, изведнъж ще се появи много скрит вот. За съжаление и двамата ядат от една хранилка, много по-интересен балотаж щеше да е между *** и Костадин Костадинов
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Университета се знае кои професори са дясно ориентирани и кои са ляво към БСП и БКП.Герджиков е от левите.
42
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кандидатчето на Мафията, дори с гласовете на ортаците им турци, пак няма да може да победи Българският президент Радев.
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чорапа се *** с народа, а народа се радва на мокрите сънища.ще го оправят веднъж и завинаги и ще спре да е прoст и глупав.
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Герджиков, в дебата си с Радев не забравяйте ЗАЩО ще ви подкрепим:защото не искаме казармен РЪБ да управлява държавата. Говорете за партийната му обвързаност, за това, че не успя да обедини нацията, напротив-още повече я разедини, за това, че няма убедителна евроатлантическа ориентация тъй като е кандидатура на ген.Решетников и СПОКО, на САЩ не му трябват двойни агенти, ще го отстранят от власт!
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не е професор, а преводач.Нека все пак бъдем коректни, защото така принизяваме истинските професори.
38
7
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
А ти като много грамотен знаеш ли какво са 700 000 гласа повече. Нито турци, нито никой не може да помогне на Герджиков. И какво БСП те гони? БСП е с едва 10 % . Просто по-голяма част от хората са за Радев и то от всякакви партии и без партии. Зад Герджиков са само ГЕРБ и ДПС. Последните, защото Радев се изправи и попита лице в лице /не през фейсбук/ Карадайъ, коя е родината майка за него.
37
8
 
7
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Къде им е бил акъла на тия хора дето са дали 48% на тоя ***? Въпроса е риторичен. Убеден съм че акъла им е бил в чорапите зелени или пък червени....Герджиков, пожелавам успех на балотажа и дано получиш по-широка подкрепа да изхвърлиш този разеденител на нацията от президенството, барабар с любимата му играчка - дрончето и с невротичната му любовница.
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербераст популист. Та нали точно вие затворихте парковете и изкъртихте пейките
35
7
 
17
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Генерал,завършил престижни Академии тук и в САЩ не може,но Пожарникар от 4-ти факултет на Милиционерското училище в Симеоново,при това Агент на ДС може?!
34
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво, професорът тепърва ще трупа политически опит. Много по-добре е хрисим президент, отколкото президент на БСП.
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
професоре, не можеш да се мериш с казармен комплексар. след изборите чорапа може да те натири от университета като член на мафията.
32
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е тиранин. Долу тираните!
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега и този......Ей, на маймуни стават за някой и друг глас. Видя че онзи от Възраждане събра цели 5% само с празнословие, че нямало никакъв Ковид и наш Герджиков, решил да лъже и маже той. Не трябвало да има сертификати. А, защо сега го казва Герджиков? За да спечели някой и друг глас от ненормалниците. Не знам, до колко си дава сметка, че от антиваксърите и конспирациите, почва да писва на по-голямата част от хората и опротивяват.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре магаре в Президентството, нежели дърт разпран нерез!