Решаващият вот: Кой ще бъде новият президент - Радев или Герджиков?

Днес се провежда вторият тур на президентските избори
Обновена: 21 ное 2021 07:18 | 21 ное 2021 06:45, Александър Попов
585
Решаващият вот: Кой ще бъде новият президент - Радев или Герджиков?
Снимка: Десислава Кулелиева за БНТ

Днес ще се проведе вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент, като при решаващия вот българите трябва да изберат една от двойките Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева.

Те достигнаха до балотажа, след като на първия тур Радев - Йотова събраха 49.42% от гласовете, а техните опоненти Герджиков - Митева-Матеева получиха 22.83%.

Изборният ден започва в 7.00 ч. и ще завърши в 20.00 ч. Когато в 20.00 ч. пред изборното помещение има негласували избиратели, те се допускат до гласуване след 20.00 ч., но не по-късно от 21.00 ч.

Да гласуваме можем в близо 13 000 секции у нас. А сънародниците ни зад граница в 751. За целта са осигурени близо 12 000 устройства.

Според Изборния кодекс не се допуска предизборна агитация както 24 часа преди изборния ден, така и в изборния ден, а резултатите от социологическите проучвания могат да се оповестяват след 20.00 ч.

Хората, които са били включени в избирателните списъци на лицата, поставени под карантина или задължителна изолация на 14 ноември, ще бъдат включени и в списъците за гласуване с подвижна избирателна кутия на 21 ноември, ако продължават да са под карантина или задължителна изолация в изборния ден.

Тези, които са поставени под карантина след 14 ноември, след подаване на заявлението си ще бъдат включени в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия, ако на територията на населеното място, в което са карантинирани, има образувани подвижни избирателни секции.

Гласуването

Влизайки в избирателната секция, личната карта на гласоподавателя се предава на служителите на комисията, а те са длъжни да дадат карта за гласуване.

На екрана след поставянето на картата се появяват три опции - двете кандидат-президентски двойки и "Не подкрепям никого". След като маркира една от тези възможности, гласоподавателят трябва да натисне и надписа в долната дясна част на екрана "Потвърждавам".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


585
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се отрече, че ГЕРБ печелят и на двата тура ... в троленето по сайтовете. Имат видимо надмощие. Съвсем друго е в избирателните секции. Там народът наказва ГЕРБ, тихо, кротко, демократично.
308
2
 
5
 
! Отговори
Яница преди 2 години
Чак такова ЧУДО и по-турско не е било!!!
307
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България винаги е била проруска от 1878г. насам с изключение на няколко години по времето на Стамболов (убит). Затова силно се изненадах като приеха БГ в ЕС - като да си вкараш троянски кон. Преизбиpането на Радев е очаквано, при положение че над 90% от българите са проруски настроени и българите масово мразят Запада. България е най-русофилската страна в света. Повече от Беларус и Сърбия. "Курица не птица, Болгария не задграница".
306
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Блиц публикуват информация за хода на зборите за президент.
305
11
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
До Анонимен Когато спечели Герджика и Бойко ще ни присаединят към Турция . Гответе фесовете .
304
4
 
7
 
! Отговори
Айде бе преди 2 години
Който и да "спечели" президент ще е Херо Мустафа
303
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като си разчисти пътя, през втория си мандат Радев ще гради президентска республикa (гyберния). А онова потомствено комунистче с изтъняло гласче Кирчо Петков ще му приглася.
302
17
 
18
 
! Отговори
Вацо преди 2 години
Радев, разбира се! Вотът е анти-ГЕРБ. Гарджо няма никакъв шанс!
301
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РЕАЛНОСТТА ЕС си има негови интереси,ние наши! Не виждаш ли,че заради ЕС оставаме без производство на ел.енергия,селско стопанство,икономиката едва крета и се превърнахме от производите в скъп пазар на некачествени чужди стоки?
300
15
 
17
 
! Отговори
Стига вече... преди 2 години
Аз много се надявам да посрещна Нова Година с химна и речта на Истински президент, а не да ми се налага да изключвам звука на телевизора вече 5-та поредна година за да не слушам траурните речи на Радеф. Не искам повече да пускам тази омраза в дома си.
299
10
 
16
 
! Отговори
Я па Я преди 2 години
И да избере тъпия народ Радев ,голия му русофилски *** лъсна пред света,а с тая визитка дълго няма да изкара на Дондуков!
298
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков няма ли капка срам,да твърди,че нямал нищо общо с ГЕРБ и Борисов?Е,как тъй стана политик за една вечер бе господин ректор?Как така прецени,че ще имаш качества на лидер,който ще ще може да води правилните политики за България в международен план? Ами тебе на Женския пазар всяка една продавачка може да те излъже и да ти продаде,калпава стока или да ти каже,че тиквите растат по дърветата.
297
7
 
10
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА преди 2 години
България заби нож в гърба на ЕС и САЩ като преизбра Радев, който призна Крим за руски. Въпроса е, какво прави България в ЕС и НАТО? Вероятно западняците си задават същия въпрос, а Турция и Украйна привикаха посланниците на България. Американското правителство поиска обяснение от амер. посланник Херо Мустафа за пламенната проруска позиция на Радев относно Крим.
296
6
 
7
 
! Отговори
НЯМА СПОР! преди 2 години
Със сигурност ще победи оня, за когото машините са програмирани и това е кандидатът за президент, противник на НАТО, ЕС и Свободния свят. Досещате се кой е...
295
2
 
6
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 2 години
Поздравявам Избирателите на Възраждане - те бяха подведени от лидера си .С една дума - Шарани .
294
11
 
15
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА преди 2 години
Радев го докараха Нинова и Решетников. България ще си преизбере руски агент - единствения лидер на страна членка на НАТО и ЕС, който призна Крим за руски. "Крим е руски, какъв да е!?" гневно реагира радев в момента в който опонента му намекна за аншлуса на Крим от престъпния режим на Путин. България никога няма да стане цивилизована и нормална държава след като в такъв момент на свръхобтегнати отношения между Запада и Русия избира страната на Русия като преизбира русофил.
293
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият въпрос е с каква разлика Радев ще бие Герджиков. Първият тур беше 27%. Днес ще е някъде между 20 -30%. При 20% Герджиков може да каже, че се е представил достойно, при 30% и нагоре Радев ще размазал не толкова опонента си, а онези дето стоят зад него - клептократите Бацо и Доган!
292
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хвърчилото е гаранция че БМБ ще бъде в затвора.Не можеш да лъжеш че прявителственият Фалкон не лети примположение че лети и да искашнот най-бедният народ в Европа да ти купува чисто нов Лиърджет за 40 млн. в комбина с Авиоотряд 28 които са за уволнение
291
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Древните гърци още са казали жената и робът нямат мозък затова трябва мъжът да ги управлява
290
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако на някого,който не е гласувал днес,не му харесва довечера резултата,да се сърди сам на себе си!!!-:)))