Повечето партии ги грози глоба

Масово не са подали декларации за дарители
7 сеп 2022 15:25, Йоана Цонева
9
Повечето партии ги грози глоба
Снимка: БГНЕС

До момента от 23 партии, 6 коалиции и 2 инициативни комитета, които участват в предизборната кампания за изборите на 2 октомври, само няколко партии са подали информация в единния регистър, като от тази информация са публикувани само две дарения.

Това заяви пред БНТ председателят на Сметната палата Цветан Цветков като уточни, че ако партиите не спазят изискванията на Изборния кодекс, ще им бъдат наложени глоби, вариращи от 1000 до 10 000 лева.

Още по темата
Днес е крайният срок, в който партиите и коалициите, регистрирани за участие в извънредните парламентарни избори, трябва да подадат декларации за своите дарители и сумите, които с получили от тях, посочват от Сметната палата.

Всеки гражданин може да направи справка за направените дарения от негово име на сайта на националния одитор, а ЦИК можете да проверите дали сте в списъка на лицата подкрепящи регистрацията на партии, коалиции и независими кандидати в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 000 всяко корумпе ще ги плати за да не си публикува спонсорите... това е смешна глоба ...като цяло палячовска държава !
7
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Да ми изсъхнат чорапите на слънце, ако не съм прав, че на въпросните партии, които не са декларирали дарителите си, изобщо им пука от тези смешни по размер глоби...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха, че за какво да си разкриват дарителите като могат да си платят 1000 лв глоба и да останат в сянка. Едни откраднаха 56 млн само от магистрала Хемус. Това като на Слави работата, защо да си декларира имуществото като може да си плати глобичката и всичко е по закон! *** държава!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го духат сега богатите ,както каза тоя с кривия поглед
4
2
 
3
 
! Отговори
Запомнете преди 1 година
Гарван на гарван око не вади!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето партии ги грози (опасността) да не влязат в парламента.
2
6
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нищо не разбрах от статията ! За какво ще ги глобяват, че не са направили дарение ли ? Да не би даренията да са станали задължителни ? Тогава дарение и изземване едно и също значение ли имат за обяснение ?
1
1
 
9
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
Сметната палата се зснимава само с партиите, вместо да се захване с проверки на харченето на държавните пари. Че и през пандемията и сега, луди пари се раздадоха и раздават на кого ли не.