Свиленски: БСП искаме да продължим социалната политика

Изпълнихме голяма част от обещанията, похвали се социалистът
Обновена: 17 сеп 2022 14:59 | 17 сеп 2022 14:51, Елка Василева
50
Свиленски: БСП искаме да продължим социалната политика
Снимка: архив, БГНЕС

“БСП влиза в кампанията като партия, която е управлявала, която само пред 7 месеца е поела едни ангажименти пред българските граждани и сега можем с открити лица да излезем пред тях и да им кажем, че днес голяма част от тях са факт. А именно- безплатните ясли и детски градини, повишаването на пенсиите два пъти, подпомагането на бизнеса с компенсации, помощта за младите семейства като въвеждането на необлагаем минимум за едно дете 600 лв., за две - 1200 лв.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в 25 МИР - София Георги Свиленски пред БНТ.

Още по темата
“Нека всеки, когато отиде да гласува, да види през собствения поглед коя партия какво е направила за него. Пенсионерът да си погледне пенсията, младият човек да си погледне парите, които му остават в семейството, родителите на млади деца да видят, че вече не плащат такси за ясли и детски градини”, добави той.

“От партията, с която преди година никой не искаше да си говори и бяхме партия на миналото, БСП се превърна в желан партньор, партията, която може да си говори с всички, да направи така, че да има правителство, то да функционира и да решава важните проблеми. Разбира се, случиха се изненади, не бяхме преценили някои от партньорите си. Сега обаче имаме основания отново да се явим пред хората и да поискаме отново тяхната подкрепа”, коментира още Свиленски.

Той подчерта, че след изборите трябва да бъде продължена социалната политика, компенсацията за бизнеса, подкрепата за младите и демографията. “Ние предлагаме безплатни и неограничени инвитро процедури. Има много млади семейства, които имат такива проблеми и ние предлагаме това да бъде решено веднага. Предлагаме и безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и безплатни учебници до 12 клас”, уточни социалистът.

“Виждаме, че някои наши партньори припознават за техни постижения увеличаването на пенсиите и безплатните детски градини, които бяха наши предложения, неща, за които ние сме се борили, а те бяха против. Няма лошо, хубаво е и сега като влезем в парламента да подкрепят и другата част от нашата социална програма, но не е някак си коректно”, отбеляза Георги Свиленски.

“В 47-то Народно събрание видяхме с очите си как ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане” работят работиха заедно в колаборация. Сега българските граждани не трябва да дадат възможност на тези партии да имат мнозинство в парламента, а напротив, да дадат хоризонт на политика, която е в интерес на България”, категоричен бе той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Влади: Пак ли си извадил копи/пейста? Кой ще плаща увеличението на пенсиите? Ще ги плащат тези, които пълнят държавният бюджет. И затова БСП предлага мерки за подкрепа на бизнеса. Анадънму?
37
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Те тоя, баджанакът на Радев, както и Александър Симов, са ми най-противните хора в БСП. А, също и Румен Гечев - господин 3 000 лева за долар.
36
0
 
2
 
! Отговори
Баджанак преди 1 година
Освен това, какво още делите по партийна линия?
35
1
 
4
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Пак ме изтрий, гей! Бла, бла, бла, баджанак хубаво ги обещаваш тия благинки, ама кой ще ги плаща милиардите?Корави пенсии, безплатни градини, училища, лекарства, рай, но ще ги плащат децата ни. А те как ще живеят?
34
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Истинската Българска Конституция е Търновската Конституция. След 1944г Дойде СССР премахнахнаха Българската Конституция и вложиха Комунистическата Конституция. Избиха Българската интелигенция в Концлагерите. Иззеха Земите на Българите и създадоха ТКЗС, натикаха селяните да работят в не своята земя и в някакви ужким заводи с Пушечни комини да опушват Прекрасната ни Чиста и Свята Родина! Търновска Конституция - Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАК ЛИ МОДЕЛА БАДЖАНАЦИТЕ
32
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Само че ние не искаме социалната ви политика да продължи. Тя се нарича "по социалистически на всички поравно". Някой IT специалист или изтъкнат лекар с по 10 бона заплата дали имат нужда от 25 ст. отстъпка за горива или на всички пенсионери еднакакви надбавки - на тези с минималната и на тези с максималната пенсия? Има нещо дълбоко сбъркано във вас самите. Явно искате в днешно време да построите развит социализъм, а такова животно нЕма.
31
0
 
6
 
! Отговори
Джоко преди 1 година
Цвиленски, на приказки е много хубаво. Кажи ми откъде ще вземете парсата. Ако ще е от личните сметки на БСПарските милионери грант аз съм за !
30
0
 
6
 
! Отговори
леле леле преди 1 година
чшшшш , свиленски , имаш поздрави от баджанак ти !
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искате ,ама ние не ви искаме
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eййй, ама че негативи пишат тук! Тамън го слушам един охранен бесепеец по тв и сто пъти рече, че те се били доказали като отговорна партия. Тъй че, повтаряйте си мантрата, може и дикиш да хване! :) Атанас Зафиров бил, отивам в ъгъла да се срамувам, че нИ *** знам.....
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВО Е ДА СТЕ ТОЛКОВА БЕЗСРАМНИ! КАК СЕ СРЕЩАТЕ С ОТРУДЕНИТЕ И МИЗЕРСТВАЩИ ХОРА?КАК МОЖЕ ОТ УСТАТА ВИ ДА ИЗЛИЗАТ ЛЪЖИ И ДА ГЛЕДАТЕ МИЗЕРИЯТА ДО КОЯТО ДОКАРАХТЕ НАРОДА?ВСИЧКИ СТЕ МИЛИОНЕРИ С ОТКРАДНАТИ ПАРИ! ЕРМЕНКОВ БИЛ НА РАБОТА В РУСЕ! КОЛКО ПЪТИ Е ХОДИЛ НА РАБОТА И КОЛКО Е ПОЛУЧИЛ ОТ ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ!СИГУРНО ПЕНСИИТЕ НА ЕДНО СЕЛО!БЕЗСРАМНИ КОМУНИСТИ СТАНАЛИ КАПИТАЛИСТИ!
26
0
 
8
 
! Отговори
Голяма борба преди 1 година
Искат пак да се докопат до икономиката. За да продължи импексова да продава оръжие през Полша и балтийските на Украйна. Ако това е социалната ви политика, разбира се, ще ви се да продължи. Много грижовна е за джоба на импексова.
25
1
 
12
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Ех баджанак, баджанак, не разбрали ващо време отече.
24
2
 
16
 
! Отговори
Бай Стою преди 1 година
Всяко управление на БСП е национална катастрофа и пълна изолация от света.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП иска да ни фалира - ето това иска и може БСП .Вече го и доказаха в близкото минало
22
0
 
11
 
! Отговори
Бачкатор преди 1 година
Ами правете социална политика, но вземете пари от Олигарсите. И без това всички са ваши. Омръзна ми да ни дерете кожите.
21
2
 
10
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Искат да продължат социалната си политика на назначаване на БСП активисти в администрацията и родата по местата.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиленски, доколкото виждам по телевизията, нито ти, нито Симов сте говорители на лидерката на БСП, а Я.Божанков, поредният фаворит на стрина Корни. Така че не защитавай председателката на БСП и нейната политика като вицепремиер на кабинета К.Петков - остави това на Божанков. Струва ми се, че вчера той защитаваше правата линия на БСП като социална партия при Цв.Ризова.И аз недоумявам какво правеше лява партия в коалиция с крайнодясната партия ДБ и върло проамериканско настроената ПП ама хайде де
19
0
 
7
 
! Отговори
винаги готови преди 1 година
Продължаваме социалната политика на немския социалист на работниците Хитлер.