Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ

Работата ще започне след сформирането на 48-то НС
4 окт 2022 15:08, Нели Христова
539
Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство, ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, в което се потвърждава че той е приел поканата на Бойко Борисов.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ съобщи, че политици с авторитет ще бъдат поканени за медиатори в преговорите за кабинет, като сред посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Още по темата

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание", пише Плевнелиев.

По думите му партийните централи няма да се посещават, нито ще се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, "защото ще се работи за доверие и прозрачност".

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
4
 
4
 
! Отговори
синоптичката преди 1 година
Бате ти луд ли си ? Синоптичката ще я гърмя като ракета химарс руски танк. Мега е яка!
370
0
 
8
 
! Отговори
Предавам се преди 1 година
Определянето на тези кл0уни от ББ трябва да се разбира "Край! Вече и аз съм извън играта"!
369
1
 
8
 
! Отговори
Синоптичката преди 1 година
Ако дойде на преговори с мен, ще съм много твърд - ще искам да ме покани у тях с преспиване и пижамено парти, 3-мата със синоптичката. Да види тогава Евро-атлантически ценности!
368
1
 
14
 
! Отговори
Обидени сме преди 1 година
Цялото ни семейство гласувахме за г-н Борисов с надеждата, че е единственият, който може да оправи България, а той подви опашка и е готов да жертва курбан страната, предлагайки най-големите родоотстъпници на нашата страна - Соломон и Роската. На следващите избори, г-н Борисов сте -12 гласа от маята фамилия. Вие се подиграхте с нас. Тези двамата ще ни вкарат във война, а дори няма да са в България като го направят. Срам и резил за ГЕРБ, съжалявам, че гласувах за Вас...
367
0
 
12
 
! Отговори
Гнус преди 1 година
Ако аз трябва да преговарям с тези двамата, просто ще откажа преговорите. Гнус ме е от тях и ако са наблизо сигурно ще повръщам!
366
1
 
9
 
! Отговори
Здравейте, Аз съм! преди 1 година
Здравейте, Аз съм Росен Плевнелиев. Моля, да имате предвид, че в името на евроатлантическите ценности трябва да се състави правителство, което да милее за ЕС и НАТО. България не може да съществува без ЕС и НАТО, както и в тясно сътрудничество със САЩ. Ние сме против Путин и първото нещо, което ще направя е да го заплаша и да го поставя на място. Ще се съобразява с мен и Соломон, а ако не се съобрази ще му обява война даже без да се замислям, дори ако съм в трафика между Ню Йорк и Вашингтон!!!
365
0
 
17
 
! Отговори
Якооо преди 1 година
Старо джендърче е Роската! За да бъде в светлината на прожекторите е готов на всичко. Дет' викаще баба ми - ходи като ударен с мок.ърпарцал! Навсякъде се бута, от всичко разбира и накрая?... рейтинг 2%! За жалост пълно е с так.ивапапучковци политици.
364
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, всички мъдреци тука. Някой от форума да отиде и да състави правителство. Всеки плюе всеки.
363
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е в тотална безизходица,щом търси помощ от Плевнелиев.Вторият е ЗА Истанбулската конвенция-ако се скарате на детето си,че не си е измило ръчичките преди ядене...идват и ви го вземат НАСИЛА!!!После го дават да живее с двама мъже в един дом,без значение какъв е полът на детенцето.Мислете,преди да ви откраднат децата.Останалто вече са ви го откраднали.
362
3
 
16
 
! Отговори
Джендър преди 1 година
Роско е симпатяга. Близач - супер. Питайте сегашната му съпруга - тя има даже и предаване някакво
361
9
 
1
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Роската - министър председател
360
3
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ приключи преди 1 година
ГЕРБ приключи. Видя се колко е обезверен лидера им, как нямат решение кякво ще правят. Тази партия е минало вече. Ако сега Киро, Асен и Христо не клекнат за някаква безпринципна евроатлантическа коалция, на следващите избори ще управляват с мнозинство. Бойко е приключил.А решението му да предложи тия двамата *** допълнително го закопа.
359
1
 
15
 
! Отговори
Липсва само преди 1 година
Негово Величество и купона ще е пълен!
358
2
 
22
 
! Отговори
Слаба памет преди 1 година
ГЕРБ удариха дъното, след като разчитат на Плевньо и Паси. Ужас. Предполагам всички гласували за ГЕРБ се чувстват продадени и предадени. Най крадливите и арогантно нагли политици се официализираха с далаверите на Борисов от 12 годишно управление.Плевньо измисли схемата с обществените поръчки. Така построи двата си частни квартала, които Фандъкова облагороди с инфраструктура за стотици милиони. Наглеци
357
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов да обясни на избирателите си с какво го държат толкова яко за та ша ци те!
356
4
 
25
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Никаква Надежда за БГ щом "хора" като Плевнелиев и Пасито се бъркат....Срам и Позор
355
2
 
24
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Имам чувстовото, че ГЕРБ умишлено се загрждат с хора мразени от цялата нация
354
1
 
23
 
! Отговори
mm преди 1 година
Само да напомня, че Плевнелиев не идва от Плевен, а от плевня. И то празна.
353
1
 
17
 
! Отговори
Боа и Анаконда преди 1 година
Покойния проф.Димитров нарече ДПС боа.Тяхната прегръдка удуши НДСВ БСП беше пред разпад.Затова ГЕРБ не се коалира с тях а работеше подмолно.Но ако ДПС е боа то ГЕРБ е анаконда.Къде са патриотите България на гражданите АБВ.Сега двата удушвача си търсят жертви иначе от тяхната прегръдка може да се самоунищожат.А Плевнвлиев е тяхното гонче.Няма да стане.Вече всичко е ясно. Тези две смъртоносни за БГ влечуги трябва да изчезнат за да има Българсмъртоносни за България влечуги не бъдат премахнати
352
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Организирана контактна група "Прокопи".