Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ

Работата ще започне след сформирането на 48-то НС
4 окт 2022 15:08, Нели Христова
539
Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство, ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, в което се потвърждава че той е приел поканата на Бойко Борисов.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ съобщи, че политици с авторитет ще бъдат поканени за медиатори в преговорите за кабинет, като сред посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Още по темата

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание", пише Плевнелиев.

По думите му партийните централи няма да се посещават, нито ще се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, "защото ще се работи за доверие и прозрачност".

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
351
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До 399, "Вселената" Драги ми Смехурко, друг път като цитираш някого (в случая Марк Твен), поставяй кавички! Не плагиатствай, правейки се на интересен, а напъни сивото си вещество и напиши нещо смислено!
350
0
 
20
 
! Отговори
Подигравка с Бг преди 1 година
Помните ли... ко каза бай0ня преди време...И магapе да сложа и магapе ще изберат... и го избраха ЧEXЛЮ!!!И до днес се питаме ... е ли е магapе ЧEXЛЮ!!!
349
4
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Но и затова Собствениците на Петролните Индустрии се боят от младото поколение, което ще е собственик на новата КОНОПЕНА ИНДУСТРИЯ! Де сте видели партия която се бори за въвеждане на Конопената индустрия? Няма такава! Всичко гледа само да му е пълно шкембето! Докторите са изплашени! Бензиностанциите са изплашени! Производсвениците на петролни дрехи са изплашени! Продавачите на Дърва за греене през зимата са изплашени. Чистия Въздух Плаши Замърсителите на Въздуха!
348
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Петролната и Газовата индустрии се страхуват от КОНОПЕНАТА ИНДУСТРИЯ - Чист Кислород, Чиста пластмаса от Коноп - която поставена под земята след една година се разлага и наторява почвата, Конопени дрехи, Конопена енергия, Конопени лекарства. Конопа почиства земята я наторява. Конопа замества дървесината при изграждането на Домове. Конопа ще спаси Планетата Земя!
347
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия двамата ще могат да контактуват без погнуса от отсрещната страна, само ако тя е на техния акъл. Тоест, само с Демократична България.
346
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политици с авторитет - Плевнелиев и Соломон Паси?! Тиквата изглежда се майтапи. На тези две долни твари и употребени памперси авторитета им е отрицателен и това явно само на него не му е известно.
345
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Конопа ще спаси света! Конопа лекува - Алергия, Алкохолизъм, Анорексия, Артрит, Астма, Аутизъм, Безсъние, Хлавоболие, Глаукома, Двигателни разстройства, Дименция, Депресия, Диабет, Епилепсия и пристъпи, Затлъстяване, Инсулт, Левкемия, Мигрена, Рак на мозъка, Рак на простатата, Синузит, Сърдечен удар, Съдечен удар, Сърдечно-съдови заболевания, Хронични болки, Церебрална парализа, Черния дроб, Чернодробни заболявания. Затова Петролната Медицина се Бои и я страх от Конопа!
344
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
От хилядолетия нашите деди са отглеждали здравословни коноп, памук, коприна, вълна. До 1944г всички карусерии на автомобили са биле направени от конопена пластмаса. Колите са карали на конопено олио. Дрехите са правени от коноп. Нашите деди са отглеждали по своите собствени земи коноп. Идва СССР и се въвеждат петролни пластмаси, петролни коли, петролни дрехи, петролни горива, петролни лекарства. Земята няма къде да погълне тия отпадъци от петролните продукти. Те са неунищожаеми.
343
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
От хилядолетия нашите деди са отглеждали здравословни коноп, памук, коприна, вълна. От 1944г всички карусерии на автомобили са биле направени от конопена пластмаса. Колите са карали на конопено олио. Дрехите са правени от коноп. Нашите деди са отглеждали по своите собствени земи коноп. Идва СССР и се въвеждат петролни пластмаси, петролни коли, петролни дрехи, петролни горива, петролни лекарства. Земята няма къде да погълне тия отпадъци от петролните продукти. Те са неунищожаеми.
342
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е няма що, Плевньо и Паси.Това със сигурност ще ни вкара във война и познайте дали ще си го отнесем ?
341
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВЕТЕ ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА! ДОБРЕ СА НАРЕДЕНИ, САМО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ДПС И БСП ИМАТ МАЛКО ГЛАСОВЕ, ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ПОВЕЧЕ!
340
2
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ако от изборите зависеше нещо, нямаше да са разрешени!
339
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
На народа дреме му на Кюмюра кой ще спечели изборите левите или десните партии. Та той нали е все по средата на двата крака - левия и десния. Най-важното е да не е обpeзaн със клъцнaта кoжичкa! Но няма кой да ги провери!
338
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИЕ ОТ ГЕРБ СТЕ ТЕЗИ, КОИТО СМАЗАХТЕ И РАЗБИХТЕ ПАРТИИТЕ, НАСАДИХТЕ РАЗДЕЛНИЕ В СТРАНАТА И ОМРАЗА МЕЖДУ НАСЕЛЕНИЕТО И ПАРТИИТЕ, НАЛОЖИХТЕ НАСИЛИЕ И ТЕРОР НАД НАСЕЛЕНИЕТО,РЕКЕТ И КОЛОСАЛНИ КРАЖБИ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ, ДОКАТО НАСЕЛЕНИЕТО ИЗНЕМОГВА , ДЕЦА НЕ СЕ РАЖДАТ, ЗАЩОТО НЯМА УСЛОВИЯ ЗА ТОВА, НИСКИ ДОХОДИ, ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, БЕЗРБОТИЦА В ГОЛЕМИ РАЙОНИ В СТРАНАТАИ БЯГАЩО ОТ СТРАНАТА НАСЕЛЕНИЕ!
337
8
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и пАсолството умело манипулира хората,май г-н Петков трябваше да изгони митрхванала на путин...умрелият,службите,свършете си работата и изгонете митрофанова,съучастници сте в престъпления срещу България...с рЕзидентО,вън раша от Домовете ни,съд за кОпейкин за Национално Предателство!!!!Гешев свърши си работата...или Народа ни ще я свърши...и ще съжаляваш..."дЖерзински" няма ти помогне!!!
336
0
 
16
 
! Отговори
Гай Баню преди 1 година
Това което пише на вратата на Ада,се отнася с пълна сила и за БГ !? Доказателство за намесата във вътрешните ни работи е, Комитета 300 с присъствието на Плевнелиев и Пасито !? Не се надявайте на нещо положително скоро!!!
335
0
 
14
 
! Отговори
Плевята адвокат на преди 1 година
,дявола,,Боко дава цялата власт ,ако другите обещаят да не го съдят за това е целия пазарлък ! Вече не искал никакви постове само да го оставят на мира !
334
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победителят в изборите вика Шаломон Паси и Роската да водят преговорите за правителство, докато подгласниците се чудят как да ни вкарат във война с Русия. Две от партиите минали границата доказано са финансирани от "америка за България", а анализаторите се чудят защо е тази ниска избирателна активност...
333
9
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Избори,Избори до дупка,докато поумнеете и разберете,че шепа руски еничари като дпс-гроб за комисионни ви направиха зависими от путин,с залъците ви му постройха руски поток,а газ няма,ограбваха ЕС фондове за да обслужват и финансират путин...това е война хора!тарикатлъците свършишха!!!иZраждане ви водят да може путин да моГилизира и вашите деца,САЩ и Свободният Свят не биха направили компромис със Свободата на Света ни...каквото и да ни струва...дори и ядена 3-та СВ
332
0
 
8
 
! Отговори
Кирхов преди 1 година
Росен Плевнелиев е контакта. Пита се кой е щепсела ?