Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ

Работата ще започне след сформирането на 48-то НС
4 окт 2022 15:08, Нели Христова
539
Росен Плевнелиев е част от контактната група, инициирана от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство, ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, в което се потвърждава че той е приел поканата на Бойко Борисов.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ съобщи, че политици с авторитет ще бъдат поканени за медиатори в преговорите за кабинет, като сред посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Още по темата

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание", пише Плевнелиев.

По думите му партийните централи няма да се посещават, нито ще се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, "защото ще се работи за доверие и прозрачност".

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
1
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Като се замисля пред роско и паси по добре - карайдь да е премиер той поне трудно с бьлгарският ама е умерен и умен
290
0
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Недей така , че някой от тия ще става премиер а бацо ще е като доганката от сарая
289
1
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Еми не мога да не се смея - роско или паси премиер баце пльзна матряла - с 200 кой преговаря за правителство посоченият за премиер
288
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който, както гласува , така ще живее.Който не гласува, ще живее така, както са избрали гласувалите
287
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея двамата са най върлите русофоби.Ако Баце ги сложи начело на правителството разбирателство с Русия няма да има.Плевньо мрази Путин повече и от Зеленски.Но може би това са наредили американците и Баце няма избор.
286
2
 
0
 
! Отговори
Иска ти се преди 1 година
и с едните, и с другите си живея, както аз искам. Вътрешната емиграция може и да не ти е позната като термин, но я има. Пука ми на пуловера за всички политкучки по един и същи начин.
285
9
 
5
 
! Отговори
Търпение! преди 1 година
На президента Плевнелиев, като грамотен политик, трябва да му е пределно ясно, че при изборите веднага след края на войната в Украйна, няма да има никакъв проблем при съставянето на правителство, защото тогава путинистките парти ще бъдат извън закона. Докато сега, каквото и правителство да бъде създадено , то ще бъде дирижирано от Радев и Кремъл. След присъдите на Военния трибунал, всичко ще си дойде на мястото.
284
1
 
10
 
! Отговори
С -200 преди 1 година
Бацо па ви мина с -200 избрахте го а той вика неща да сьм премиер или депутат
283
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Б.Борисов след избора на Роско за президент:И магаре да бях предложил,и магаре щяха да изберат.Сега отново ни предлага магарето си.
282
0
 
9
 
! Отговори
Даже да е имало преди 1 година
някакъв шанс за лафче, с тия двамата направо го убиха гербе----те. Ама те толкова си могат, моля не стреляйте по тях! Просто ги вкарайте в затвора!
281
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
По добре - кондьо отколкото роскоПо мьжествен по напет е даже може да ни попее - мьни мьни животът е пари , банковата сметка в джоба ми тежи
280
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който, както гласува , така ще живее.Който не гласува, ще живее така, както са избрали гласувалите
279
1
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Обзалагам се , че ще сложат - роско за премиер на тройната клалиция Паси ще дьрпа евроатлантичесмият конец като доганката
278
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви е честито негласували! Другия път пак спинкайте , тогава ще пробутат Кондьо.
277
2
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Няма да прегльтна - карайдь да сложат премиер след като се сдушатКиро много се орезили
276
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече е подигравка с народа.Не ви ли е срам,бе!
275
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и застана пред строя мобилизирани тъъпанари изправи горда снага плефнелиеф зад него паси реве за нато и викна напрежжж за украйна на бием руската империя
274
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дайде да съберем пари на деса бановата тя е меркантилна и ще ги вземе да прибере чеехльо плефнелиеф у тях си и да го напляскаа с метлата та да се скрие тази нахилена физиономия че не можем да го понасяме
273
0
 
12
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
САЩ (Плевнелиев) и Израел (Маймундур Паси) ви казват: Нема лабаво болгаре, мой са опъвати, да не искати правителство, мъ на, ние искаме и ще ви го направим! Паси: - Защо ни требе правителство на нас? Давам думата на Роската;))) Роската: - Трябва ни правителство, евроатлантическо, което да ви мобилизира и да ви рпати на фронта в Украйна да се биете срещу Путин! - Бойко...? Бойко Тиквата: - Всичко останало са приказки на хора, които не си обичат народа! Аз Ви Обичам! Обичам Ви! Напред към Москва!
272
2
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Бацо няма дае премиер той си каза - някой от преговарящите вероятно - плевнелиев но може и паси