Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство

Сачева: Хората избраха коалиционно правителство
5 окт 2022 09:19, Петя Славова
148
Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство
Снимка: БГНЕС

Крачка назад направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера, заявявайки, че ГЕРБ е готова на компромиси и отстъпки в името на това да се състави редовен кабинет. Той заяви, че е готов да не бъде премиер на пресконференцията на партията.

Още по темата

"Това, което казаха избирателите на изборите, че не искат да дадат 100% доверие на една партия, а искат коалиционно управление, защото има различни мнения и идеи в обществото и те трябва да намерят начин да се реализират през една управленска програма". Това заяви пред Нова тв бившият социален министър Деница Сачева.

По думите й е безмислено да се правят повече експерименти и да се дават толкова пари за избори, при положение, че резултатът би бил подобен и допълни, че ГЕРБ са се фокусирали върху широко правителство.

"На този етап все още няма официална реакция от политическите партии. Нямаме индикации за това какви са мненията и вижданията на различните партии по отношение на нашето предложение, но и не виждаме какви биха могли да бъдат аргументите против това, особено когато предлагаме всяка една партия да може да излъчи и представи свои хора в евентуалните контактни групи", заяви Сачева.

Тя подчерта, че целта е управление и преговорите да изяснят общите точки на съгласие и върху тях да се направи програма, по която да се управлява в следващия мандат.

Сачева коментира и премахване на идеята "модела - ГЕРБ": "Когато каузата на политически субекти е само омразата, не знам колко време може да се продава тази кауза на избирателите".

Според нея хората имат реални проблеми, които трябва да бъдат решавани. Ясно е, че хората искат съгласие между политическите сили и да се говори по конкретните теми, от които се вълнуват като как ще изкарат зимата, с инфлацията, публичните средства, енерговносителите и къде е България в тази сложна геополитическа задача.

По думите й ГЕРБ иска напредък на държавата и обясни, че е наложително да се направи бюджет.

Тя допълни, че партия ГЕРБ не бягат от темата за корупция. "Нямаме против да се работи по тази тема, но да се разследва обективно. Но коя от темата за корупция се доказа до този момент", попита Сачева.

По темата правосъдие, според нея единственият начин да се реализира съдебна реформа е да има голямо конституционно мнозинство и главният прокурор не може да се сменя от политическите партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко предлага широко правителство-демек ,че има краденье за всички , идват евросубсидии...да си взима *** и ДПС и да си прави правителство ,не да увърта
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам с нетърпение цирка мафия, ***, комунисти, турции носители на нов морал заедно във властта. Да се прегърнат, целунат и забравят лошите думи. Това ще бие всички баpдаци, които са били на власт досега.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как ще управлявате с тия,които до вчера плюехте и обиждахте?
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ШИРОКО ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ ДА ИМА БЕЗ ГЕРБ, КАТО МИНАЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера влизам в рейса и си купувам билет,драйвъра ми вика ,дължите шест стотинки има нова цена на билета, откакто тиквата бил спечелил изборите. А горивата били под един лев за литър бензин.
7
3
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Избори до дупка! Докато Винету и Сокола не се разорят от купуване на гласове!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналия път офертата на ГЕРБ беше Нова Конституция срещу оставката на Борисов, сега каква глупост е измислил?
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата няма нужда от ДОКАЗАНИ КРАДЦИ ПОВЕЧЕ !Докато няма осъдени и влезли в затвора ЕФЕКТИВНО ,оправия не чакайте !
4
2
 
7
 
! Отговори
ДНЕВНИК преди 1 година
Бойко Борисов предлага рестарт на прехода.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След брифинга вчера стана ясно че Бойко не е със всичкия си вече.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА СПАСЯВАНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ НАЛИ?
1
3
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
след брифинга вчера връщаите веднага мандата отиваме на избори 2023 гтова не се изтраива вече