Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство

Сачева: Хората избраха коалиционно правителство
5 окт 2022 09:19, Петя Славова
148
Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство
Снимка: БГНЕС

Крачка назад направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера, заявявайки, че ГЕРБ е готова на компромиси и отстъпки в името на това да се състави редовен кабинет. Той заяви, че е готов да не бъде премиер на пресконференцията на партията.

Още по темата

"Това, което казаха избирателите на изборите, че не искат да дадат 100% доверие на една партия, а искат коалиционно управление, защото има различни мнения и идеи в обществото и те трябва да намерят начин да се реализират през една управленска програма". Това заяви пред Нова тв бившият социален министър Деница Сачева.

По думите й е безмислено да се правят повече експерименти и да се дават толкова пари за избори, при положение, че резултатът би бил подобен и допълни, че ГЕРБ са се фокусирали върху широко правителство.

"На този етап все още няма официална реакция от политическите партии. Нямаме индикации за това какви са мненията и вижданията на различните партии по отношение на нашето предложение, но и не виждаме какви биха могли да бъдат аргументите против това, особено когато предлагаме всяка една партия да може да излъчи и представи свои хора в евентуалните контактни групи", заяви Сачева.

Тя подчерта, че целта е управление и преговорите да изяснят общите точки на съгласие и върху тях да се направи програма, по която да се управлява в следващия мандат.

Сачева коментира и премахване на идеята "модела - ГЕРБ": "Когато каузата на политически субекти е само омразата, не знам колко време може да се продава тази кауза на избирателите".

Според нея хората имат реални проблеми, които трябва да бъдат решавани. Ясно е, че хората искат съгласие между политическите сили и да се говори по конкретните теми, от които се вълнуват като как ще изкарат зимата, с инфлацията, публичните средства, енерговносителите и къде е България в тази сложна геополитическа задача.

По думите й ГЕРБ иска напредък на държавата и обясни, че е наложително да се направи бюджет.

Тя допълни, че партия ГЕРБ не бягат от темата за корупция. "Нямаме против да се работи по тази тема, но да се разследва обективно. Но коя от темата за корупция се доказа до този момент", попита Сачева.

По темата правосъдие, според нея единственият начин да се реализира съдебна реформа е да има голямо конституционно мнозинство и главният прокурор не може да се сменя от политическите партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изхарчените пари за избори са нищо със сравнение с това което ще откраднат ГЕРБГрабим Ежедневно Република България
31
4
 
15
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Правителство под надслов: "Да крадем всички дружно!" Само това биха могли да предложат ГЕРБ.
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече гробарите ще се прегърнат официално с турците и пишман патрЕотите
29
7
 
2
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
ТОВА Е ПРАВИЛНОТО ПОВЕДЕНИЕ. РАДЕВ СЪЩО ОДОБРЯВА ТОВА. БРАВО НА ДЪРЖАВНИЦИТЕ!!!!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
широко правителство - тоест всички метастази на мутрите на власт
27
2
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Банкянския Феномен след изборите каза,че не иска да става нито депутат,нито министър,нито...премиер. Защо тогава заблуждава и...лъже нагло избирателите си,като се кандидатира в листите. Явно и той като Доган и Трифонов,иска да седи на...диванчето в хола и да дърпа конците на...марионетките си.
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки,който се е коалирал с ГЕРБ е отишъл в небитието.Това да е обица за всички,които биха им се вързали сега.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори , избори това е начина да изчезне ББ и неговата крадлива партия
24
2
 
2
 
! Отговори
Колко да е широко преди 1 година
като разкарахте Фидосова и Лила стиропорчето.Останахте двете с Теменужка само, с подходящи габарити. Бочко и той взел да се топи, като отстъпи, ми няма ширина, бе Сачева!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече и слепците ще видят, че един и същ кукловод дърпа конците на всички марионетки.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предстои голямо шоу.
21
2
 
6
 
! Отговори
Фокусиран преди 1 година
Фокус върху широко крадене....
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА ЗАЩОТО ИНАЧЕ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЩЕ СА БЕЗПЛАТНИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЩЕ Е ЕЛЕКТРОННО, ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ЧЕСТНО, А МИТНИЦИТЕ ЩЕ СА ДЪРЖАВНИ, ГАЗОПРОВОДА ЩЕ Е ЕВРОПЕЙСКИ И БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Е ТУРСКИ ВИЛАЕТ.
19
8
 
7
 
! Отговори
Боце преди 1 година
Никаква подкрепа няма да получите от нахални, злобни и егоцентрични хора, които си мислят че от тях започва светът и са единствени и незаменими. Хора, които не обичат България и българския народ и пет пари не дават за тях. Хора, които се държат като в детската градина. Между другото, ПростКиро кога ще си плати глобата за изборите на 14.11 и кога ще върне заплатите си като министър на икономиката в нарушение на Конституцията?
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казах ли ви ,това е краят на ГЕРБИзбори до дупка , докато изчезнат ГЕПИ
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цирк борисов - комунисти, турци, мутри, чалгари
16
2
 
11
 
! Отговори
хх преди 1 година
Арест за тиквун.Неизбежен е.
15
3
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Само Възраждане не сме пробвали отпред...какво ще направи. Всички други се изредиха да нареждат правителства Не е права Сачева. Резултатите няма да са същите на пролет. Други ще се бият в гърдите за първа политическа сила.С тия машинки се подразбира от самосебе си, че резултатите ще са подобни, но не и същите. Става доста подозрително така.
14
1
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Празните приказки на представителите на политическите партии, не са от вчера. "Коалиционното споразумение" е райската формула за Бойко да е в управление. Той е фен на кокалициите;))) Обикновено от една такава кокалиция печели единствено и само ГЕРБ;))) и на това се дължи неговото дълголетие, защото той като вампир изпива кръвчицата на кокалиционните си партньори;))) Затва винаги държи рамката от 20-25%;))) ГЕРБ пие кръв! И тук България няма нищо общо;)))
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соломон Паси - министър на иновациите, за да гепи всичко умно и ново, Росен Плевнелиев вицепремиер на икономиката.