Христофор Караджов: Българите в чужбина не са по-различни хора от българите в България

От "Възраждане" са като Тръмп - подвеждат избирателите, но са харесвани, смята той
Обновена: 4 апр 2023 15:57 | 4 апр 2023 10:28, Йоана Цонева
6

На предсрочните парламентарни избори на 2 април българите във Обединеното кралство имаха възможност да гласуват в 118 секции.

Гласуването е минало съвсем спокойно. Това заяви преподавателят по журналистика Христофор Караджов пред Bulgaria ON AIR.


"Имаше машини, имаше и хартиено гласуване. Когато аз отидох да гласувам, машината се беше развалила и гласувах с хартия", отбеляза той.

"ПП-ДБ водят с около 8 хил. гласа, но "Възраждане" са много близо с около 6 хил. гласа. Най-големият резултат на "Възраждане" в чужбина, освен тези в Испания и Италия. Те са националистическа партия и предлагат всички лесни тези с бързи решения, които всяка фашистка партия предлага на избирателите си. Това беше партията, която беше уличена в най-много лъжи от колегите", подчерта Караджов.

"Въпреки това те се харесаха на твърде много избиратели. Точно по начина, по който Тръмп се харесва от толкова много избиратели в САЩ. Макар че нещата, които казва, очевидно са неверни, измамни, подвеждащи. Но са прости, директни и обещават бързи решения в кратко време", каза още събеседникът.

Запитан за резултата на останалите партии на Острова и в САЩ, Христофор Караджов сподели:

ГЕРБ също имат известно представителството, но не много голямо. ДПС отсъства. Другите партии са с минимални гласове. ПП-ДБ и "Възраждане" са факторите. Такава е ситуацията и в САЩ. ПП-ДБ са много напред, "Възраждане" почти навсякъде са втора сила.

Според него вотът в чужбина е бил положителен, тъй като е дал огромна подкрепа на ПП-ДБ и практически е елиминирал ГЕРБ.

"Има много образовани и успели българи в чужбина, които изобщо не се интересуват от проблемите в България и не гласуват. Има и такива, които са останали с българското мислене и до голяма степен гласуват, както се гласува в България", посочи Караджов.

"Българите в чужбина не са по-различни хора от българите в България", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пази, Боже, сляпо да прогледа!
5
0
 
1
 
! Отговори
Добре. преди 1 година
)))))))))))) Добре ги е описал. Все едно ги е сканирал.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, нека да гим за цвят, но да не се вземат насериозно. Много се впрягат, гонят журналисти, опъват жили, създават излишно напрежение, чак и на бой налитат. По-кротко.
2
1
 
3
 
! Отговори
Нищо чудно преди 1 година
Възраждане са популисти - лъжат красиво. Никога няма да управляват, но с тази партия Костадинов неуспелият артист си лъска егото. Жалко, че физиономията му не харизматична и силно напомня на серийния убиец Чикатило. Това отблъсква.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бугарите в чужбина в множинството си са ceлендyr!