Борисов: ПП взривяват единствената добра ситуация за държавата

От днес ГЕРБ започва преговори и с другите партии
Обновена: 3 май 2023 09:56 | 3 май 2023 09:56, Нели Христова
250
Борисов: ПП взривяват единствената добра ситуация за държавата
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в куоларите на парламента, че партията му има сериозни резерви относно програмата на ПП за съставяне на кабинет.

"Съжалявам за това, което говорят тези колеги. Напомням им, че само с машини ги победихме категорично. И на смесеното гласуване пак ги победихме категорично. До колкото разбирам, тях не ги притеснява да говорят с партии, както ги нарича Лорер, магнити и партии от хартиената коалиция. Дори им слагат министри. Ако ГЕРБ прави това нещо е лошо, ако те го правят е добро", обясни Борисов и обяви - днес започват преговорите на ГЕРБ и с другите партии.

"Ние проявихме отговорност. Със 69 депутати да правиш правителство сам е нещо нечувано. Още по-нечувано е със 64. С това си поведение, а и с опита си да ни подкупват, те взривяват единствената добра ситуация за държавата с цел отиване на местни избори. Нищо друго освен това не ги интересува", заяви той.

"От днес започваме преговори с другите партии. Коалиция няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка", каза Бойко Борисов.

"В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите сега, няма ясно мнозинство. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството. От днес започваме консултации. Всички виждат зловещото състояние на държавата. Продънения финансов резерв, продънените финанси, огромния дълг, който трябва да се тегли. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс. Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати", добави Борисов.

"Толкова се е втвърдила партията, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага, ако подложа днес конгрес за гласуване", каза лидерът на ГЕРБ.

Преговорите с ПП-ДБ не са приключили, уточни Борисов.

"Ние не сме слаби, ние сме отговорни. ПП искат на избори и да се проваляме. Тогава няма да се сърдим, ако народът поиска да промени цялата партийна система. Финансовият министър ще внесе бюджета, като го внесе трябва да реже, за да влезем в тези параметри, ние няма да позволим да ни лъже с вдигането на БВП. Ако дефицитът е под 3%, защо ще теглим 13 млрд. дълг. Защо ще колабира държавата, като е фрашкано с пари, както твърдят от ПП. 12 бюджета съм правил в живота си, и още 5 като кмет, и още бюджети ще направя. Не е честно аз сам да поема отговорността и всички да ми се хвърлите отново", допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
2
 
! Отговори
Български инженер преди 1 година
Е, нямаме една вяра с турците. Те са си мюсулмани, а ние пък християни. Един умен професор ми я каза тази проста истина, когато той беше на 65, а аз на 30 г. Но пък, той ХОЛАНДЕЦ, а пък аз обикновен българин. Цяла да е нашата БЪЛГАРИЯТА си. Иска ми се да му ги изпея тези хубавите нашите си българските, но за съжаление, той вече е покойник. На синовете и дъщеря му ще ги ПЕЯ. ЙОХАНЕС БЕШЕ. ПРОФЕСОРА МИ, А и един от най-добрите ми приятели. Ла Файет е. Там е къщата му. Бях поканен от него.
164
2
 
3
 
! Отговори
Гайдите преди 1 година
Когато тази мутра се научи да говори на правилен български, тогава може и турците от ДПС-то му да го подкрепат. Въпреки ,че той ги е покръствал и им е сменял имената. Нали се гордееше, че е бил от БКП и им бил взводенкомандир на тези, които са ги преименували. А пък, тези от ДПС си убиват почетните лидери.
163
2
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Не знам тази мутра да какви взривявания говори, но българите го взривиха него, че дори и главния му прокурор от Симеоново. Честиа 2023 г. на български еполитически лидери от Герб, ДПС и БСП, които все още не могат да разберат в коя година живеят. а и дори и бюджети си нямат.
162
2
 
8
 
! Отговори
От бостана преди 1 година
В бг всеки ден е хелоин. Само тикви по всички медии.
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може един приятелски кръг, хора, които се познават най-вече от сбирки и кръжоци, да установят тотална власт над държавата. В случая това са приятелите на Денков. Тяхната секта не е спечелила правото да се разпорежда самостоятелно с цялата власт. Когато съберат 121 депутати, може, засега имат 39.
160
9
 
13
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
Единственото добро е да влезеш в затвора!Никога повече герп!
159
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде Баце да те видим с твоите хора, които свалихте пп. Вие сте на ход, топката е във вашето поле. Малкото дпс, голямото дпс и костя ще помагат кой както може.
158
5
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До този под менКаква добра ситуация бълнуваш ти бе? Асен зарови и двете си ръце в дължавната хазна и започна да пръска пари, където му очи видят. За последствията въобще не мислеше. Много ли ти е приятно 1 хляб да е над 2 лева и носните кърпички от левче да станат 2 и 50 за пакетче? Ами сиренето и кашкавалът? Ами киселото мляко? Почти невъзможно е да намериш кофичка под левче. Всичко се вдигна два пъти, че и повече. Добра ситуация, няма що.
157
8
 
16
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Най-добрата ситуация за държавата беше когато ПП взеха властта и започнаха да затварят кранчетата на мафията. Но ГЕРБ активира бомбата ИТН и взриви тази добра ситуация.
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борба за власт и чесане на его. Всички 240 са там, само и единствено в името на личното благополчие. До кога няма да има и изискване за народен представител (образование, стаж и т.н.)
155
11
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
На следващите избори още 100,000 поддръжници на ПП ще подкрепят Възраждане , а Пп ще се превърне в малко безлично джудже.
154
5
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Капаните им на тези от Харвард щракнаха наистина. Доста будали ще хванат в тях. Особено от политиците и техните лидери. Аз пък ще ям риба цаца в Капана на Бургас. Честита 2023 г. на тези, които още не могат да разберат в коя г. сме. А и защо парите от заплатите им все не им стигат. Ами, просто е. Защото са с бюджета за 2022 г.
153
6
 
8
 
! Отговори
Неплатен експерт преди 1 година
Герб-+няма да властва, още ли.не сте разбрали?
152
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да чете, за целия си живот е прочел една книга до половината!!
151
5
 
3
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 1 година
постилат килимчето за *** и турците да направят правителство с ГЕРБ. *** или купени!
150
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корумпиран мазен , тлъст дядка от Банкя време ти е за бай Ставри
149
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този може ли да чете .Ако не може да му кажат Какво мислят хората за него.Егати наглеца.
148
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЛАВНИЯТ ЕКСПЕРТ ПО ВЗРИВЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА - БУДА - СЕ ЗАКЪХАРИЛ ПОСТФАКТУМ. И ЗАЩО НЕ СЕ Е ОБРЪСНАЛ, ЧЕ МЯЗА НА МУДЖАХИДАДОС ТАЛИБАН ?!!...
147
4
 
14
 
! Отговори
УЖАС преди 1 година
Малееее мутрата правила отстъпки!Какви са те?Че не е премиер.Как е възможно-бие се в гърдите,че са най-способни,че бензинът бил 1.20,построил магистрали,зали,църкви и пр.,а не може да състави правителство?С негова помощ свалиха Промяната.Като сваляш,трябва да имаш план как да управляваш.Как се събраха да свалят правителството,а сега не могат да съставят?На този важен въпрос никой не отговаря,а и не питат мисирките.Промяната им трябваше,за да хвърлят цялата вина за 12г.некадърното управл.на ГЕРБ
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е "единствената добра ситуация" за държавата?? Ти да ни яхаш отново??