Борисов: ПП взривяват единствената добра ситуация за държавата

От днес ГЕРБ започва преговори и с другите партии
Обновена: 3 май 2023 09:56 | 3 май 2023 09:56, Нели Христова
250
Борисов: ПП взривяват единствената добра ситуация за държавата
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в куоларите на парламента, че партията му има сериозни резерви относно програмата на ПП за съставяне на кабинет.

"Съжалявам за това, което говорят тези колеги. Напомням им, че само с машини ги победихме категорично. И на смесеното гласуване пак ги победихме категорично. До колкото разбирам, тях не ги притеснява да говорят с партии, както ги нарича Лорер, магнити и партии от хартиената коалиция. Дори им слагат министри. Ако ГЕРБ прави това нещо е лошо, ако те го правят е добро", обясни Борисов и обяви - днес започват преговорите на ГЕРБ и с другите партии.

"Ние проявихме отговорност. Със 69 депутати да правиш правителство сам е нещо нечувано. Още по-нечувано е със 64. С това си поведение, а и с опита си да ни подкупват, те взривяват единствената добра ситуация за държавата с цел отиване на местни избори. Нищо друго освен това не ги интересува", заяви той.

"От днес започваме преговори с другите партии. Коалиция няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка", каза Бойко Борисов.

"В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите сега, няма ясно мнозинство. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството. От днес започваме консултации. Всички виждат зловещото състояние на държавата. Продънения финансов резерв, продънените финанси, огромния дълг, който трябва да се тегли. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс. Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати", добави Борисов.

"Толкова се е втвърдила партията, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага, ако подложа днес конгрес за гласуване", каза лидерът на ГЕРБ.

Преговорите с ПП-ДБ не са приключили, уточни Борисов.

"Ние не сме слаби, ние сме отговорни. ПП искат на избори и да се проваляме. Тогава няма да се сърдим, ако народът поиска да промени цялата партийна система. Финансовият министър ще внесе бюджета, като го внесе трябва да реже, за да влезем в тези параметри, ние няма да позволим да ни лъже с вдигането на БВП. Ако дефицитът е под 3%, защо ще теглим 13 млрд. дълг. Защо ще колабира държавата, като е фрашкано с пари, както твърдят от ПП. 12 бюджета съм правил в живота си, и още 5 като кмет, и още бюджети ще направя. Не е честно аз сам да поема отговорността и всички да ми се хвърлите отново", допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бацко никога не мислил да даде на ПП властта. Всичко е цирк. ДПС , СЛавуци и копейките са му първи дружки
144
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е че си гласувахте официални заплати между 10 000 и 15 000 лв. на месец, важно е че мислите първо за себе си, народа кучета го яли като всеки път!
143
4
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Капанът щракна и хитреца ББ е вътре.Айде,Баце,ти си на ход.
142
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взривяват на баба ти фърчилото.Съвсем разумно предложение-не пълен мандат,а 18 месеца за да ни вкарат в еврозоната и да се приеме бюджет.Да,ама лакомията няма граници,а бойк е еманация на българската нация-фрос та и тъ па.
141
5
 
17
 
! Отговори
брейй преди 1 година
Ето този човек е за пример. Пример за наглост, дебелоочие, арогантност, лицемерие, корупция, сребролюбство, неграмотност.
140
6
 
3
 
! Отговори
Papilona преди 1 година
Баце да ни ашладиса за четвърти път е най-хубавото, което може да се случи на този изстрадал народ.
139
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ето - мина вече 1 месец от изборите, Парламентът още не може да заработи, боксува на място... Кой е виновен за това? Времето си върви, те си получават заплатите, не ги е еня, че държавата е без бюджет. Ами утре няма да има пари и за мизерните и без това заплати и пенсии! И проектобюджета на Велкова не искат да приемат. Ами най-накрая на хората ще им писне и май ще се повтори януари 1997, когато ги гонехме с камъни!
138
1
 
3
 
! Отговори
Цици Меки като Пици преди 1 година
Боооооомбиииииии, Взирииииивих се, ИзРигнах върху Клавиатурата!
137
4
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО преди 1 година
Защо досега всики се занимават само с Промяната?Никой не притиска,включително и Радев първата първата сила да състави правителство.ББ само се хвали,че ги бил.Ами като си ги бил,прави правителство с другите.Били счупили д-вата.Ами защо с некадърници искаш да управляваш?Борисов и Радев гребът в една лодка-искат да не станем нормална евр.д-ва с върховенство на закона.В Румъния що народ осъдиха,а тук Гешев ни занимава с някакъв атентат.Целта е ясна-диктатура до дупка.ББ е цар да се оправдава.
136
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб и възраждане... това се задава на хоризонта, и чалгаря ще им свири. Може и турлю гювеч.
135
8
 
15
 
! Отговори
Не сме късопаметни преди 1 година
Долу ГЕРБ!
134
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Борисов , признай си ,че сгреши като не прецени , че тия са напълно неа-декватни.
133
0
 
7
 
! Отговори
Kysopishaka преди 1 година
Баце ще направи правителство на малцинстовото с гласовете на и ИТН, като ДПС и Късопишките ще гласуват въздържал се. И после и с камъни няма да ги изгоним.
132
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете му по Фейсбук да тича към банкомата, защото утре няма да може да използват Суифт системата всички с фамилията Борисов. Българските банки са стриктни, питайте прасето Пеевски
131
5
 
8
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 1 година
"Ние проявихме отговорност"-ако беше проявил отговорност щеше досега да си направил правителство, а не да искаш от втората сила да предлага такова.Това е шизофренно поведение.Беше ясно,че ББ ще търси виновник затова,че не може и го намери.А придворните анализатори приграсят от две години,че ПП са некадърници.Хем са лоши,хем държи на тях.Как не се намери един да пита,защо за втори път отиваме на избори заради ББ?Целта е ясна-българите да разберът,че не може да има промяна и мафията да ни съсипва.
130
6
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Всичко е добро без този. Всичко.
129
5
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 година
Остави държава на последни места по всичко и пак другите са му виновни. Неуморим е в повтаряне на едно и също. Великан. И супернарцис.
128
2
 
2
 
! Отговори
до Васил -№135 преди 1 година
Ей Васо, ти си голям мечтател. Агент Буда не може да отиде в затвора, преди да изгори Кремъл. Имай търпение!
127
3
 
7
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Боко е по- безполезен за държавата от бабалюгата на на.рания му г.з. Чекмеджесуратлия.
126
6
 
5
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 1 година
Герп = Мафия