Сачева не очаква да има промени в проектокабинета

Не смятам, че беше необходимо Радев да прави това изказване при връчването на мандата, заяви тя
4 юни 2023 19:33, Йоана Цонева
21
Сачева не очаква да има промени в проектокабинета
Снимка: БГНЕС

Всичко по проектокабинета е договорено. Не очаквам да има никакви промени. Това, което се постигна, беше изключително труден компромис, той не подлежи на ревизия. Не би трябвало да имаме изненади.

Това каза пред NOVA депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

"Не смятам, че беше необходимо Радев да прави това изказване при връчването на мандата. Доста недостоен начин да се разграничи от ПП, вместо да говори открито. Ако е имало нередности, свързани с редовното им управление, можеше да бъдат показани на обществото. Това поведение е опит да се прехвърли вина от болната вина на здравата, а зад това прозира и нежелание да има редовно правителство", коментира тя.

По думите й е крайно време България да се управлява от тези, които са избрани. "По отношение на Асен Василев имаме своите критики и притеснения, той е изискване на ПП, за да бъдат част от този кабинет, така че те ще носят отговорност за неговите действия. Самият той знае, че има сериозна доза недоверие към него. Има възможност да покаже дали властта е за обществена полза или лична приумица. Приемаме номинацията на Василев, но неговите предложения няма да бъдат безусловно приемани", обясни Сачева.

"От имената в проектокабинета познавам Иванка Шалапатова от повече от 10 години, тя е професионалист, почти до перфекционизъм, с достатъчно опит в социалната сфера. Познавам и проф. Хинков, по отношение на общественото здраве има достатъчно качества, за да се справи. Номинираният за министър на образованието също е със сериозни професионални качества. Очевидно се прави опит за политически натиск върху решенията на НС за конституционни промени и съдебна реформа", заяви тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БКП си е БКП и толкова много и личи !
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страхотна снимка много и мяза червилцето. Пу да не и уруки.
15
0
 
1
 
! Отговори
Делийт.бг преди 10 месеца
Ако напиша какво действително мисля за това... мило охранено домашно мазнинко животинче,което яде всичко,живее в кочинка и издава Gpyxtящи звуци и лак0мо мляска с малката си сладка зурличка и квu4u,когато не е яло през повече от два часа, а също е и неизменна част от новогодишната трапеза,добре препечено и с лимонче в устата... Ще ми изтриете коментара,поради неполиткоретност, мейби?!?
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо всички неприятни са в ГЕРБ?
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кабинетът е на Денков и ПП. Фикусът с микрофон от Брюксел, който ще докладва на Боко, вече го наричат ротационен премиер, което е самозванство. ГЕРБ са политическа секта, никакво доверие не са спечелили. Неволята ги накара да се крият в момента в парламента и да чакат по-добри времена, когато ще изкарат пак чекийките и пак ще ударят в гърба. Това е правителство на дуела. Кой кого ще измами, кой кого ще унищожи. Крият се засега от Гешев.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това недоразумение , кой го вкара в политиката ?
11
3
 
6
 
! Отговори
эээ преди 10 месеца
Герберастка крадлива ***.,приключихте.Колко бяхте нагли,а сега какви нищо.ж.е.с.т.ва сте.Докато не изчезнете,нищо няма да се оправи.Дано ПП-ДБ час по-скоро да ви довършат.Банкянския крадлив шебек-в затвора.И дано никога не го напусне.
10
5
 
1
 
! Отговори
Комунистите преди 10 месеца
Евгений Сачев е учредител и член на Обединени българи за устойчив свят, Общонародната фондация Хр. Ботйов (с председател псевдопотомъка на поета Боян Ботев[2]) и др. Съпредседател е на Център Сдружение за изследвания в областта на науката, етносите и сигурността. Почетен член е на Международния научен съвет на Международния научен фонд. Член е на редакционния съвет на списание Сигурност.Дъщеря му е Деница Сачева.
9
3
 
4
 
! Отговори
Комунистите преди 10 месеца
Баща и беше от бкп помня раследваше дисиденти говорещи срещу срещу - бкп и кпссЧлен на Специализирания научен съвет по национална сигурност при Висшата атестационна комисия на Република България. Експерт е в Българското бюро за разследване и директор на неговия Център за професионално обучение СУБО.
8
1
 
10
 
! Отговори
Пепетияк преди 10 месеца
НИЕ с Ленчето не сме шарлатани!Нас ни харесват всички от ГЕЙ-парада! И галсуват за Нас!И обичаме пици с кристали! Сега ще научим на мурафети и ГЕРБаджиите.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коя от партиите СЕГА не е сбирщина от шарлатани?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Даже и Вие не си ВЕРвате. Заради престъпленията на вожда, вие се самоунищожихте. Ние сме потресени . Шарлатани и крадци и им се ....
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Видяхте ли как ви го натропкаха? Пепетиятя и Гербаджиите се разбраха, че цирка продължава с нов сценарий. Сега Вие и Вашите деца ще са новите войници на краварите срещу Русия. Честито на печчелившите!
4
3
 
12
 
! Отговори
ужас преди 10 месеца
Няма герберистки депутат да не е заслужил 10 год. затвор , а те пак се нареждат на софрата !!
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пpoekтиpa Пocoлcтвoтo...
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естествено че няма да има.. Кабинета си е на пп.... Герб не участва в него...
1
4
 
11
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Всичките гробари... На мезета, тая е идеална... ===)))