Едва 24% от българите прогнозират над година живот на новото правителство

Според "Алфа рисърч" 33% смятат, че той ще издържи само до местните избори
6 юни 2023 20:00, Йоана Цонева
173
Едва 24% от българите прогнозират над година живот на новото правителство
Снимка: БГНЕС

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел" ще издържи до местните избори през октомври.

Това показва ново проучване на социологическата агенция "Алфа рисърч", направено за предаването "Референдум" по БНТ.

29% от анкетираните смятат, че новият кабинет ще издържи до 1 година, а 24% прогнозират над година живот на новото правителство.

Повече от половината анкетирани са на мнение, че кабинетът на акад. Николай Денков и Мария Габриел ще работи с конфликти. 31% смятат, че новото правителство ще работи с разбирателство.

Кабинетът "Денков-Габриел" бе избран от депутатите в Народното събрание във вторник. Акад. Николай Денков официално е новият премиер на България. Неговата кандидатура бе гласувана с 132 гласа "за", а 69 от депутатите бяха против.

Структурата на кабинета бе подкрепена от 132 депутати, против бяха 69, нямаше въздържали се. Отново двама от ДПС удариха рамо за правителството, а един от ГЕРБ бе контра.

Същото се повтори и с имената за министри, като гласовете "за" вече бяха 131.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
5
 
! Отговори
Мъдрец преди 11 месеца
Гледаме новияъ мин.-председател - толкова смачкан горкият ! Скапаната му физика и мънкащия гласец издават защо са го сложили там - да изпълнява каквото му наредят! А пък власт до бившата еврочиновничка Габриел , няма да достигне ! Не след 9 месеца , а след 9 дни започваме с яйцата, доматите( чакаме да поевтинеят) , бесилките, ковчезите и бира на корем ! Те какво си мислят , всичко се връща , а българина добавя : тъпкано !
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Очаквам тези дни Тагарев да се иззепи с още някоя глупост и новото правителство Game Over
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много хора го бяха погребали това правителство още приди да се създаде, но въпреки тях то стана факт. Колкото повече го нападат от разни страни, толкова по-силно ще го правят - защото така ще доказват на двете сили, които го подкрепят, колко е важдно да действат кооперативно за общите цели.
95
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нова коалиция в опозиция - ВЪЗР+БСП+ИТН+ПРЕЗ+генерали+МаМа = 25%Толкова за противниците на България, изпълняващи поръчки на чужди посолства от източни държави. Еврото ще бъде прието у нас след референдум със смазваща победа 75 %:25 %.
94
2
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 11 месеца
Краят на месец юни ще бъде и краят на това извратено правителство ! Те не вдяват колко са гнусни в очите на избирателите си ! Гнусни и жалки ! Като се почне от вождовете им ! Ще се видим на площадите !
93
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще си изкарат пълен мандат, Президента и Възраждане няма да успеят да ги бутнат.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДПС са гласовете на българските турци. Моите уважения към това население. Те са трудолюбиви и отговорни хора, можем само да се гордеем, че в днешна България живеим в мир и разбирателство и взаимно уважение с тях.
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
нали уж 52% го одобрявали
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако тези Предатели изкарат до местните избори,ще им покажем,кой ще управлява След тях!!!
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 888То било Европейско а не световно и няма да е в Швеция а ще е у нас на жълтите павета..
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Министърът на отбраната каза че България трябва да се погрижи всички руски окупатори да напуснат Украйна.Тоя брадат плешив старец да не мисли да обявява война на Русия? Бих го освободил от длъжност моментално нее бих го пратил да освобождава Бахмут.В първите атаки и редици на офанзивата на Зеленски.България няма никакъв интерес да влиза в конфликт с Русия и никакъв смисъл да оказва военна помощ на Украйна.Ето техните нови братя - Риши кафявотои Джо алцхаймера са достатъчни за да се самоунищожат
87
1
 
4
 
! Отговори
888 преди 11 месеца
Гледайте на живо световното по секс в Швеция....136 наши участват...
86
2
 
12
 
! Отговори
Пеевски ще Прави преди 11 месеца
Новата Конституция - Велико!
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
" Година"??? Вие шегувате ли се? Здружиха се " уж" продажниците,но има за в бъдеще за какво да спорят! И почнат ли с " кирливите ризи" са до там! 3 месеца,повече Не им давам на Предателите! Политически Преврат! Това му казвам аз лично,на този Цирк пред цяла България!!!! Избори!!!
84
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на ГЕРБ. Беше им пусната перфектна топка за гол във вратата на ПП от страна на службите, само трябваше да я отиграят, за да доведат ПП до състояние, в което не могат повече да се възстановят. Чест им прави, че не я отиграха. Ако бяха унищожили партията, която е техен естествен съюзник по политически цели, щяха да паднат в капана на силите с противоположна идеология. И години щяха да са нужни, за да се създаде отново възможност за проевропейско мнозинство.
83
2
 
12
 
! Отговори
Вальо Топлото преди 11 месеца
Едид месец,не една година.Ново правителство с нови цени от 1ви Юли на ток и парно.Честито.
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До SS, к.67 Министърът на отбраната, професорът от соцвреме по старите модели военни съветски самолети ще има грижата да съкрати живота на кабинета с неговите необмислени идеи за неограничена военна помощ на Украйна. Нищо чудно в близко бъдеще да формира и доброволчески военен корпус ако дотогава не ни вкара във война и не поведе първия танк Т72 застанал с трицветния байряк в ръка.
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чиста и свята изпрана република! Управляват ви двама премиери, за които никой не е гласувал, нито за двамата, нито за един от тях. Каква демокрация е това? Даже за Хитлер са гласували все някакви хора и е по-голям демократ от вашите Фюрери Гьобелс и Аве Мария.
80
14
 
3
 
! Отговори
Активен преди 11 месеца
Копейките са доста активни. Сладурковци. Аз лично много им се присмивам на невежеството им. Чао, чао, русофилчета. Поздрави на джуджето П.С: комунистите нищо не са дали на този свят, нищо не дават и нищо няма да дадат
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега, вече имаме правителство и от козяк празнуват. Тих "майдан" в българския парламент опозори Родината ни. Без бой и без кръв ни завладяха.