Едва 24% от българите прогнозират над година живот на новото правителство

Според "Алфа рисърч" 33% смятат, че той ще издържи само до местните избори
6 юни 2023 20:00, Йоана Цонева
173
Едва 24% от българите прогнозират над година живот на новото правителство
Снимка: БГНЕС

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел" ще издържи до местните избори през октомври.

Това показва ново проучване на социологическата агенция "Алфа рисърч", направено за предаването "Референдум" по БНТ.

29% от анкетираните смятат, че новият кабинет ще издържи до 1 година, а 24% прогнозират над година живот на новото правителство.

Повече от половината анкетирани са на мнение, че кабинетът на акад. Николай Денков и Мария Габриел ще работи с конфликти. 31% смятат, че новото правителство ще работи с разбирателство.

Кабинетът "Денков-Габриел" бе избран от депутатите в Народното събрание във вторник. Акад. Николай Денков официално е новият премиер на България. Неговата кандидатура бе гласувана с 132 гласа "за", а 69 от депутатите бяха против.

Структурата на кабинета бе подкрепена от 132 депутати, против бяха 69, нямаше въздържали се. Отново двама от ДПС удариха рамо за правителството, а един от ГЕРБ бе контра.

Същото се повтори и с имената за министри, като гласовете "за" вече бяха 131.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 11 месеца
52% имали доверие в правителството, но едва 24% му дават живот около година. Хаха, драги джурналя как ще коментирате това? Хем вярват в него, хем не вярват да живее дълго.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Шушу миги
76
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чебурашките сега измислят едни опорки, как видите ли, след 2 седмици щели да започнат да мобилизират българи да се бият в Украйна. А бе "мозъчета" , и като не ви се сбъднат прогнозите какво ще правите? С какво ще залъгвате вашите шаранчета? Дали и те няма да усетят, че ги пускате по пързалката?
75
3
 
6
 
! Отговори
списък Магнитски преди 11 месеца
Христо Иванов надценява себе си, мисли се за по-хитър от Борисов. Не се сеща, че върхушката на ГЕРБ е путинистка. Кой точно предостави плацдарм за войната чрез заобикаляне на Украйна? Нищо не помни. Консултира се по правни (конституционни) въпроси точно с Пеевски, отдавна включен в "Магнитски". В този списък нищо не е случайно. Опитният Борисов ще използва Иванов най-много до местните избори, ще го увърти и когато му дойде времето, ще го ритне.
74
3
 
1
 
! Отговори
toti преди 11 месеца
Останалите са били винаги мъртви души и жалки селендурчета,побуващи на богаташчета и *** тарикатчета .....нищо добро не ги чака и нищо не искат ,освен да мрънкат ,чакат на готово или да им дадат по 50 лв да си гласуват без да знаят защо........жал ми е за тях..!!!
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Господи, ела си прибери вересиите. Спаси България!
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама ние и правителство ли имаме вече? Даже не съм разбрал, точно бях свикнал да ходя на избор след избор даже си бях планувал свободно време и за следващите. Развалиха ми кефа
71
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
Тагарев бил ли е член на БКП ?
70
4
 
3
 
! Отговори
Днес по Изпочупените преди 11 месеца
Жълти Павета от Другаркато по Руски от Села дето Партия ГРОБ ни я НаТресе - Едно Цяло Паве вече няма - като Поразени с Ядрен Сарман сме в София, нямаше Никакви Протестиращи - така, че да не Чувам Оплаквания - Протестира се преди Формирането на Престъпно Правителство, а не След това да Ви Бият Кууките и да Обарват Приятелките ви - като Миналият Път и Сваляне - Няма! Барба Ганиос - Днес си Заслужи Съдбата, а по Коледа - на ИзточноУкраинският Фронт в БезИменно Гробове - там ще са Синовете ви!!
69
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Песимистите, че въобще ще има редовно правителство също бяха много повече от оптимистите. Телевизиите се надпреварваха да убеждават, че всичко е с цел да се прехвърли на другия вината, защо отиваме на нови избори. И не познаха. Един път да се окаже, че партиите могат да защитят девиза на НС.
68
1
 
12
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
Това правителство е мъртвородено! Дано не е съставено за да подпише да пратим Бг войски в Украйна ? Искренно се надявам ,да не е така ! Иначе ще стане страшно !
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първо, сериозният учен по физикохимия не трябваше да се съгласява да бъде използван за параван на некадърниците и алчните за власт и пари хора от ПП. Второ, не трябваше да оставят в кабинета като финансов министър А.Василев - лицето, което за 7 месеци буквално издъни финансовата дисциплина и беше една от основните причини правителството да падне.Основната причина беше Киро с неговите необмислени и непочиващи на разума действия.Трето, този остатък от цоцолизма Тагарев е противопоказен за министър
66
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българите получиха правителството за което гласуват и което заслужават.
65
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
От много години не гласувам ,защото проумях ,че всичко е фарс,театър,прах в очите на народа ! А и ,че няма смисъл ! Не Народа ,а изборния закон избира,то ест те се самоизбират ! И хич не ми се иска тук да се гласува с 9 мм бюлетина ! Обаче на там вървят нещата !
64
9
 
3
 
! Отговори
ANALIZ преди 11 месеца
Правителството има шанс .Но ако направи Две Неща - Да вдигне Пенсиите и да Оптимизира Броя на Държавните Служители .
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те самите не си вярват а искат народа да им вярва,всичко е за пари ,това е...
62
7
 
2
 
! Отговори
Public enemies преди 11 месеца
Нови избори по никакъв начин няма да променят ситуацията в момента, а струват доста пари, можеха да измислят нещо с удължаване на служебния кабинет, но ниакъв смисъл от нови избори няма за момента.
61
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 11 месеца
Пак казвам : Тия няма да карат влака много ! И накрая ще ги изгонят с камъни ! Но това което ще исерат ще вони дълги години! Много им е година ! Най много от 1-3 месеца ! Боже опази България !
60
0
 
5
 
! Отговори
Друг преди 11 месеца
ДПС отпусна 2 депутата за заветните 121 гласа. Пеевски подкрепи уж антиДПС партиите.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Целия панаир в Парламента е за едни денги от Европата !На ,никой ,там ,не му Дреме за Българския Народ !