Теменужка Петкова: Антон Хекимян е един добър избор

Според нея всички софиянци ще гласуват за него
28 сеп 2023 19:52, Нели Христова
73
Теменужка Петкова: Антон Хекимян е един добър избор
Снимка: БГНЕС

Антон Хекимян е един добър избор и смятам, че ще е изборът на столичани. Почти всички структури в столицата го номинираха. Той е публична фигура, всички знаят какви са неговите възможности. Това не му пречеше да е критичен към нас през годините“, заяви пред bTV бившият енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Тя коментира и затварянето на въглищните централи и плавното преминаване към зелена енергия.

„Това, че има териториален план за въглищните централи не означава затваряне на централите и уволнение на хората, които работят там. Не е имало обсъждания с хората, които са пряко засегнати от затварянето“, каза Петкова.

„Нашата цел беше да се заложат пари за преход, за да се запазят максимално дълго въглищните централи. Териториалните планове предвиждат хората, които работят там, да бъдат поетапно съкратени“, посочи бившият енергиен министър.

„Друг проблем е списъкът на фирми, които ще инвестират в този преход. Проблемът е, че никой не е разбрал как са избрани тези фирми“, подчерта тя.

По думите й не е имало публичност при избирането на фирмите.

„Народното събрание заяви, че въглищните централи трябва да работа поне до 2038 година. Енергийният преход няма да е само в това да закрием въглищните централи. В тези планове трябва да има инвестиции в междинни технологии“, категорична бе Петкова.

„Притесненията ни са, че няма стратегия за запазване на работните места на хората във въглищните централи и фирмите, които не знаем как са избрани“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
това е национален предател -- осигурявал е медиен комфорт на престъпника борисов и сега му се отплащат. Каква работа ще върши? -- колкото фандъкова с украинското знаме на общината.
67
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
веднага и повярвах хвани единия удари другия мислете на изборите сегавиждате какво сте избрали на миналите избори
66
1
 
2
 
! Отговори
Лена и простоКиро преди 7 месеца
Лена и npocmoKupo от Оная стая кат избереш, получаваш nuдupacm Kokopчо, дедо Ckлepo Дъню, uвpeu зеленю и останалите ykpo просяци
65
0
 
1
 
! Отговори
Брадвата преди 7 месеца
"Когато правих избори с 90% рейтинг, магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат", каза премиерът Бойко Борисов. Хекимян е "еш" на арменски
64
1
 
3
 
! Отговори
Точен преди 7 месеца
Моят глас е за Възраждане. Единствената партия без ДС-кандидати.
63
1
 
2
 
! Отговори
Кремълски поток 3млд преди 7 месеца
Гласуваш за Бойко и получаваш Путин!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Теменушка по няколко пъти спира и пуска АЕЦ Белене. Кукла на конци, като Армен Хекимян. Идеален е Хекимян за Боко-София. Къртицата на Боко в местната власт. Боко ще го управява с телефона с копчета.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В случая етническата принадлежност е без значение. След като някой се е родил в София и постоянно е живял там, той има основание да се кандидатира за кмет. Ще оценяваме кандидатите според качествата им. Пришълците ще се гледат под лупа, това е естествено. Родените в едно населено място предпочитат градоначалник да бъде някой от тях. София е град с над един милион жители, повечето от които са родени в столицата. Възможности за избор има.
60
1
 
3
 
! Отговори
ГРОБ ХАУС В РЕДА преди 7 месеца
Гласувайте за Вампирян
59
4
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 7 месеца
А вие българите вижте се само какво мислите какво пишете дали това е добре за развитието ви в политиката
58
8
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 7 месеца
Хекимян е успял образован млад амбициозен професионалист НЕКА държавата ни има повече такива политици Почтени сами развиващи се а негативните писачи още продължавайте да обиждате явно само това знаете
57
1
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 7 месеца
ГЕРБ и ИТН имат едни и същи стратегии и тактики, все пак нали са роднини, предлагат персони които няма да бъдат избрани защото такова е желанието им, а целта им - ПЕЧЕЛИ ПРОТИВНИКЪТ ЗА ДА БЪДЕ СЛЕД ТОВА "НАРИТАН" ЛЕСНО дори и от симпатизантите си ! А тази "горска" Теменужка говори за избор ? Какъв избор бе, Хекимян е една скъпо платена жертва и само малко-умни могат да повярват в избор !
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По идея на посолствоТО двете водещи партии ни предлагат да избираме между двама обратни.По-добре Азис да бяха номинирали.Поне щеше да изнесе някой концерт безплатно.Дали ще е гербера или ПеПераста все тази.Все ще правят паради.Каква е тази мания да ни ги натрапвате?
55
1
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
Как може да бъде кмет един ***, който не е забил един пирон през живота си. Това е най-тьпата оферта за кмет - неженен, посредствен имотен ценз, образование тотално извън кметския профил... Как точно ще кметува? Никак...
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТАЯ най добре да млъкне и да си скрие някъде огромния gaz
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ралице ти армянка ли си????
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Рслице и ти ли искаш арменец кмет свършиха ли се българите а???
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дамо да почитам ГЕРБ кви българи сте арменец кмет сй махайте се
50
10
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 7 месеца
Колко негативизъм има в българите ДА Борисов е доказан държавник а не сте вие Лидер Политик А вие още си драскайте невъзможните си измислици
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Теменужка пълни гушка.