ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, заяви Кирил Петков
Обновена: 27 окт 2023 22:15 | 27 окт 2023 14:55, Александър Попов
432
ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ губят изборите в София и други големи градове и затова заедно с ДПС измислиха фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване. Всичко тръгва от някаква митична справка на ДАНС, която е подписана от заместник-председателя на ДАНС. Най-добре е ДАНС да не се занимава с изборите. Гражданите да не се поддават на тази нова костинбродска афера, заяви на извънреден брифинг съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Атанас Атанасов.

Атанасов напомни, че ЦИК е органът, който отговаря са провеждането на изборите по закон.

Още по темата

"Нека ЦИК да решава”, посочи Атанасов и призова хората да не се поддават на тази "нова Костинбродска афера".

Според Кирил Петков днешният цирк е създаден от ГЕРБ, защото те освен, че губят изборите в София, ще бъдат и трета политическа сила.

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, важно е да излезем и всички да гласуваме. Време е да си вземем градовете обратно, каза още Кирил Петков.

Христо Иванов добави колегите си като окачестви твърденията за манипулация на машинното гласуване като панически последен ден от кампанията.

Всички български граждани с елементарна техническа грамотност знаят, че машините отдавна не отчитат предизборния резултат. Всичко това, което се говори просто не може да доведе до фалшификация на изборите. Нека ЦИК да организира изборите, да си направи оценка, да си вземе решение. Какъвто и да е начинът на провеждане на изборите, нас ни вълнува единствено изборите да бъдат проведени честно, подчерта Иванов.

Той призова хората, който наблюдават тази “зле скалъпена инсценировка“, да излязат да гласуват.

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, който е и бивш министър на електронното управление, коментира, че не може да се твърди за каквито и да е било манипулации, защото хората броят това, което е излязло от машините.

Божанов уточни, че изходният код е половин милион реда. „За техническите хора цялата тази конспирация звучи абсурдни. Това е един предизборен цирк”, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само ментално ограничен може да вярва, че чрез машините (принтерите на бюлетини) може да се манипулира вота.
330
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Теоретично няма никаква възможност за манипулации с машините действащи като принтери.
329
3
 
15
 
! Отговори
Покъртителна наглост преди 7 месеца
Камера е снимала зам-министъра да върши определени действия.Имал ли е право?Не,разбира се.Теоретически създава ли възможност за манилулации?Да,разбира се.И тука се явяват тези умници от снимката горе и обясняват,че такова животно нЕма.Директно ми обясняват,че като избирател съм ментално ограничен и трябва не да гледам какво правят,а да слушам какво говорят.Отвратителни политически креатури.
328
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не разбрахте ли, че не гласувате с машината? Машината само ви отпечатва бюлетината.
327
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо сте толкова далеч? Не ви стиска да отидете до НС и от там да говорите. Измамниците от ала-бала аферата.
326
3
 
6
 
! Отговори
до 344 преди 7 месеца
А кой е казал, че не може да се отключи онлайн гласуване с машина? Има ключ за тази опция. Проверете данните на машините и ще се уверите, че точно този модел машини имат вход за онлайн гласуване.
325
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 333: и как точно с код ще получиш информация от машина която не е свързана с интернет и, то преди гласуването? Да не говорим за факта, че машината не ти иска ЕГН или ДНК, че да проверят кой как е гласувал с нея. Като се добави и факта, че ПП-ДБ за разлика от Герб и ДПС нямат кметове, още повече кметове които са изискали от служителите си да регистрират 200-600 човека на един и същ адрес. А и е държавна тайна, че всички общински служители са предварително инструктирано за кой да гласуват.
324
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Терзиев щял да поеме кметството на столицата качен на танк от онези, които ги искаше чичо му.
323
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А президента къде се е скрил или е на спявка.
322
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бонев е плътно зад Терзиев за победата на София Прайд. Винаги двама, винаги. Повече Бонев ще гледате, защото той ще е стопанката на Кметството.
321
3
 
6
 
! Отговори
Българската политика преди 7 месеца
От Козяк с по една ръка са бръкнали в задните отверстия на двете дебели момчета юристчето и пожарогасяча. А те на свой ред са бръкнали с по две ръце в задните отверстия на Кричо и Кокрочо. Това обяснява кривата усмивка на единия и ококорената физиономия на другия. И накрая, Кричо и Кокрочо са бръкнали с четири ръце в злощастния отвор на едно безгръбначно, амебоподобно, силно наведено създание на име НАВЕДЕНков. Движат ръцете му и го карат да кима когато е нужно. Това сламено *** е образа на България пред света.
320
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НЕкадемик Дрянков на каква позиция се намира в момента? То знае ли? А ние знаем ли? Чии интереси провежда този проводник мисля че е ясбо на всички мислещ хора. Скъп уран, скъп газ, реактори на безценица за Украйня, оръжия подаяния за Украйна, договори за милиарди за Американски оръжия на хартия, затвяряне на ТЕЦовете, и последно затваряне и на проекта Белене. Това са резултатите от свръх здравословната политика на на това недоразумение. И Спилбърг да го беше мъдрил не би могъл да измисли по-деструктивен образ!!!
319
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Жители на София Прайд, гласувайте за двойката Терзиев-Бонев за свободата на дъгата. Терзиев и Бонев ще са двойка кмет 0 кметша на ротационен принцип. За Ваня Григорова не гласувайте, защото не я заслужавате. Бонев е за вас, да ви пее с меден гласец.
318
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Жители на София!!! - тоя терзиев не беше ли племеник на пешо танкиста - баш комуниста.
317
2
 
10
 
! Отговори
подмяната преди 7 месеца
Ако 'демократите' бяха направили един стрес тест когато Цанов отиде в комисията и всички медии го бяха заглушили сега щях да съм съгласен с тях. Но не би. Умните и красивите много си надценяват капацитета...
316
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Как точно скандала е създаден от ГЕРБ бе. Тия за *** ли ни взимат. За пореден път се оакват, и все ГЕРБ им е виновен. Няма по-некомпетентни *** от ппдб.
315
6
 
7
 
! Отговори
Жители на София!!! преди 7 месеца
Жители на София ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО!!! По този начин ще пресечете подготвения сценарии за определен резултат, например за Васил Терзиев, кандидат на ПП-ДБ, но преди всичко на ДС или Ваня Григорова, кандидат на червените олигарси! Сега, искат кмет на София, после пълно овладяване на изпълнителната власт и налагане на путиновски режим! Край на свободната воля, на свободната реч и на свободната личност!
314
3
 
13
 
! Отговори
До 333 НЕ Е НАИВНО! преди 7 месеца
Чрез кодовете ще проверят дали корпоративният им вот е спазен! Това е големият проблем за ПП-ДБ! Ако няма машини губят контрола!
313
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Доста смешно звучи това за "кодовете". Разбира се наивниците веднага се хванаха на въдичката.
312
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГЕРБ и СДС са майстори с традиции във фалшифицирането на изборите с хартиените бюлетини. Очаквам да имат над 50% на местните избори.