ГЕРБ първи

Кметът води на премиера, БСП и ДПС – на една ръка разстояние
5 юли 2009 19:00,
366
ГЕРБ първи
Бъдещият премиер? Снимка: БГНЕС

 

ГЕРБ печели убедително изборите за 41-во народно събрание с поне 38 на сто от гласовете, според данни от екзит пола на MBMD.

Второто място е за Коалиция за България със 17 на сто.

Още по темата
Изненадващо зад тях се нарежда ДПС с 14%.

Свитата на Сидеров е четвъртата партия с представители в следващия парламент.

Атака събира подкрепата на близо 10 на сто от избирателите.

Следва Синята коалиция с 8 на сто.

РЗС взима 4.6%, Лидер - 4%, НДСВ - 3%.

------------

 

Данните на социологическа агенция „Сова харис“ са следните:

ГЕРБ – 41%

Коалиция за България – 17,9%

ДПС – 11, 3%

Атака – 9%

Синята коалицията – 7,7%

РЗС – 4,6%

Лидер- 4%

НДСВ- 3%

Други – 1,5 %

--------------

Данните на Алфа рисърч:

ГЕРБ – 38,5%

Коалиция за България – 18,4%

ДПС – 13,5%

Атака – 9,2%

Синята коалицията – 7,5%

РЗС – 4,1%

Лидер- 3,9 %

НДСВ- 3,5%

Други – 1,4 %

------------------

Данните на Галъп са следните:

ГЕРБ – 41,8 %

Коалиция за България – 18,7 %

ДПС – 11,6 %

Атака – 9 %

Синята коалицията – 7 %

РЗС – 4,4%

Лидер- 3,9 %

НДСВ- 2,7 

---------------
 

Данни на НЦИОМ:  

ГЕРБ - 39,5%

БСП - 18,5%

ДПС - 13,5%

Атака - 8,9%

Синята коалиция - 8,2%

ЛИДЕР - 4,2%

РЗС - 4,1%
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какво е направил Бойко за София бе? Напълни общините с бивши мутри, които не значт за какво са там! На някой от вас да му се е налагало скоро да работи с някоя община в София? Щото на мен ми се наложи да общувам 30 мин с един бойковски кадър с ланец и щях да се застрелям. Сега и такива министри ще имаме. И докато се наядат тези, новите, ще ни е наложи да пасем трева от беднотия. Ми това са 100 нови депутати, които тепърва има да крадат и да си купуват къщи и коли. Ужас, ужас....
364
2
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 14 години
Пишете глупости, да се намирате на приказка...не обиждайте българите...българинът може доста, но проблемът ни е, че сме изгубили избухливостта си...оставяме се да ни мачкат, търпим и нищо не правим... Но ви гарантирам, че ако ГЕРБ сега осерат положението в България, вече наистина ще хвърчат глави. И ние си имаме граница...а българин избухне ли, горко им на политиците в народното сабрание!
363
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чувствам много тежък, следизборен махморлук. Ама ще ви държи бая време...да знаете!!!
362
2
 
0
 
! Отговори
boris преди 14 години
да обичаме България!!!!!!!!!!!!!
361
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хахахаха, Бойко ще пребори мафиотите???? Та той е един от тях !!! Да не би на мен да ми е кум Пашата!!! Това че Бойко преди бил комунист, ама сега вече не бил, ми звучи като ***, която е влезнала за малко в манастир. :))))))))))))))))))))))))))) А, другари, дами и господа, задавали ли сте си а Защо у нас комунизмът е толкова неизкореним??? ЗАЩОТО НА ВСИЧКИ ИМ ХАРЕСВА!!! Под една или друга форма.
360
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, това с комунистите е голям смях. Вече минаха точно 20 години! откак падна Бай Тошо. 20 години ей хора!!! Повече време, отколкото бай Тошо беше на власт. И продължава да ви гони призракът на комунизма :))))) Що не си признаем, че ние българите сме калпави и затова не става нищо? Алчни, безбожници, ***, с тесен мироглед, склонни към всякаква аванта, дори и да ни излиза после през носовете. Може би подсъзнателно се досещаме каква сме стока и затова чакаме някой чист и свят месия да ни оправи..
359
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-тъжното ще бъде наистина след 10 - тина месеца, когато осъзнаем, че не комунистите са ни пречели, а самите ние толкова си можем. Не знам тогава какво ще се случи, обаче.
358
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заблуда е да се мисли, че турците могат да бъдат всички изселени или тотално изтрити от политиката в България. Няма как да стане...по мирен път. А и реално никой няма да има полза от това.
357
2
 
0
 
! Отговори
Конструктивен 2 преди 14 години
толкова лесно могат да се вкарат нещата в правия път. Един пример: 1. Да се постанови във всяка фирма да има равни квоти за хора с български и с друг етнически произход, но с български паспорти. Защо не се направи това нещо? В САЩ така са се справили с расизма. Нарича се affirmative action. Във всяка фирма трябва да има определена квота и за чернокожи. И днес след граждански войни, терор, сегрегация и ужасии, за които ние дори не предполагаме, черни и бели живеят и работят заедно.
356
2
 
0
 
! Отговори
анчо преди 14 години
човека си е добре!много по- добре от еин ***,който да казва,че власта е в него.....и не ми се правете ,че в чужбина е по-различно...дори са по-зле;)и това го знаем всички много добре.!!!!
355
2
 
0
 
! Отговори
Конструктивен преди 14 години
Абе, дами и господа, дори по времето на турското робство, българските търговци и производители са въртяли търговия по цялата турска империя, до Египет и Ташкент. Днес вие се държите, все едно е 1450 г. "Не щеме турски, не щеме баклава, не щеме табла!" И това ми било дясна партия. няма нормален бизнесмен, който не иска да разшири кръга на клиентите си, териториите за свободна търговия и предлагане на стоките си. Защо се връзвате на този изкуствен проблем, с турците? Нещата могат толкова лесно да
354
2
 
0
 
! Отговори
Martin of Prague преди 14 години
Daaa,pone riza i vratovrazka da be6e slojil :)) nali e lider i se glasi za premier :) s dosta revan6izam e zaredeno tova mom4e,dano se zanimava pove4e s politika otkolkoto s lov na ve6tici.Za6toto ako ne se spravi i nego 6te go 4aka sa6toto.
353
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Навсякъде по света тези като Бойко вървят след политиците .Много ми се иска да бяхте видели новините в Испания -Бивш бодигард избран за министър -председател и кадрите Бойко облечен с онази тениска като че ли е спортувал до там .Срам! Много боли когато видиш новините представени по този начин ,а аз лично пропътувах 200 км и изтърпях 2 часа чакане .Дано да си е струвало ,макар че ме плаши факта ,че всички муцуни са нови и тепърва трябва да ги угояваме.Дано не съм права!
352
2
 
0
 
! Отговори
tedy преди 14 години
posledno Lider vliza li ili ne????
351
2
 
0
 
! Отговори
Странник по света преди 14 години
Ами като няма да гледаме кой какъв е бил, защо тогава ревем протв старите комунисти, башибозуци и какви ли не МЕСИИ, които със своите предизборни програми последните години едно и също обещават или обещаваха. Бат Гойко трепа бандити да разчисти място на своите. Да той е единствения който щте ни оправи, ът откъде...? Като гледам и обкръжението му....Мъка, мъка, мъка. Надявах се, надявах се, но накрая ми писна и се махнах от БГ. Въпреки всичко се надявам, че ти си прав, а аз греша...
350
2
 
0
 
! Отговори
KIKA преди 14 години
АЙДЕ ЗЛОБАРИТЕ СЕ ПОЯВИХА НЕЩО ВАШАТА ПАРТИЯ НЕ ПОБЕДИ И ПОЧНАХТЕ.НЕ СЪМ ПРИСТРАСТЕНА КЪМ ПАРТИИ ДАЖЕ ПРИЗНАВАМ СИ НЕ ЗНАМ НАИСТИНА ПОВЕЧЕ ОТ 3 ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ГЕРБ НО НЕ Е ВЪПРОСА *** ЛИ СМЕ ИЛИ НЕ ВЪПРОСА Е ДАЛИ НИ ПУКА КОЙ ЩЕ НИ "УПРАВЛЯВА" И АЗ НЕ ИСКАМ ДА МЕ КАРАТ ТУРСКИЯ ЕЗИК ДА МИ Е 2-РИ НАЦИОНАЛЕН И НА КОЙ ПРЕЧА НА СТАНИШЕВ ДЕТО ЗА НЕГО ИМА САМО ПЕНСИОНЕРИ ЕМИ ПРЕДЛАГАМ ВЕЧЕ СИМВОЛА НА БГ ДА НЕ СА 2 ЛЪВА АМИ ЕДИН ПЕНСИОНЕР И АХМЕД ДОГАН/СТАНИШЕВ/ ОТ ДРУГАТА СТРАНА
349
2
 
0
 
! Отговори
Лена преди 14 години
Номер 348 - Вълкът козината си мени, но нрава не!УжасТ!!!
348
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз немога да разбера защо сте против бойко.... Няма значение какъв е бил преди има значение какъв е СЕГА!!!!!!!!! А именно-против мафията и подкупничеството.Той сам каза че няма да се съюзява с БСП и ДПС...
347
2
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Е недей така- не е нищо.! Ако беше нищо едва ли щеше да има толкова гласове за него в София
346
2
 
0
 
! Отговори
OTEC BOJN преди 14 години
POBEDA,BRATJ.a sled pobedata ni 4aka usilen trud po ukrepvaneto i pro4istvaneto na RODINATA ni.da blagodarim na BOGA za milostta mu da protegne raka naD BALGARIA I DA J SPASI OT BA6IBOZUCI I ENI4ARI.BOG DA BLAGOSLOVI BALGARSKIA NAROD DA JIVEI V MIR I SGOVOR.AMIN.

Спонсорирани публикации