Охранителни стълбове се превръщат в коктейлни маси

Достойно за финал на Sofia Contemporary
Обновена: 19 ное 2012 14:08 | 7 ное 2012 14:32, Петя Славова
4
Охранителни стълбове се превръщат в коктейлни маси
Снимка: Sofia Contemporary

С нова провокация, помагаща ни да преоткрием пространството около нас, ще финализира тазгодишното издание на Sofia Contemporary.

20 от охранителните стълбове пред резиденцията на британския посланик в София ще се превърнат в коктейлни маси точно в 18:31 ч. на 9 ноември.

Идеята е на група ентусиасти, които ще сервират питиета на участници, гости и минувачи в рамките на проекта „Присвоител на пространство №6 Сигурността отменена”, 2012, на Вероника Цекова.

Импровизираният коктейл с присъствието на организатори, артисти и самия британски посланик ще бележи официалното закриване на фестивала.

"Присвоители на пространството" (space appropriators) всъщност ще бъдат всички участници в мероприятието, като за целта ще получат отличителен знак – силиконова гривна, с текст Space Appropriator.

Събитието може да бъде възприето като едно от движенията "Окупирай", въпреки че тук значението на глагола "окупирам" не трябва да се подразбира като "насилствено завземане", а по-скоро като "заемане на територия". Интервенцията обръща внимание и на идеята за сигурност в градската среда, като превръща охранителни стълбовете от градски съоражения в удобни мебели, създавайки по този начин усещането за комфорт и наслада в едно предполагаемо опасно градско пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
АрхитектО преди 11 години
Много грозни стълбове, идеята е много оригинална и ги иронизира супер!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам пъните знаци да станат на пилони! По този начин шофьорите ще обръщат повече внимание на тях!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако има пиячка мога да пия и легнал на тротоара! Опитайте се само да ме провокирата!?