Русия: Наказание за оцветения паметник на Съветската армия

Външното министерство в Москва изпрати протестна нота
Обновена: 24 фев 2014 17:40 | 24 фев 2014 16:50, Елка Василева
431
Русия: Наказание за оцветения паметник на Съветската армия
Снимка: Reuters

Министерството на външните работи на Русия изрази възмущение от поредния случай на вандализъм по отношение на паметника на Съветската армия в София, предаде ИТАР-ТАСС.

„С чувство на дълбоко възмущение беше посрещната в Русия новината за поредния случай на вандализъм по отношение на паметника на Съветската армия в центъра на столицата на България - София през нощта срещу 23 февруари“, се казва в коментар на руското външно министерство.

Още по темата
В министерството на външните работи на България е изпратена протестна нота с искане за „провеждане на щателно разследване на този хулигански инцидент, привличане под отговорност на виновните в противоправните действия и предприемане на съответните мерки за привеждане на мемориала в ред“, съобщиха от ведомството.

Москва разчита, че официалните български власти „ще предприемат всички необходими мерки за недопускане на гавра с паметта на съветските воини, паднали в името на освобождението на България и Европа от нацизма“.

На 23 февруари – деня, в който през 1918 г. е създадена Червената армия и който днес се празнува в Русия като Ден на защитниците на отечеството, паметникът на Съветската армия в София осъмна с изрисувано украинско знаме и надписи  "Слава на Украйна" и "Капутин“, а една от скулптурните фигури също беше оцветена с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
1
 
0
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Че защо протестират тия? Нали уж Русия не е ссср!?
326
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Антон / 381Хехе, Западният фронт не е бил само в Нормандия ! Война се е водила и в Атлантическия океан, и в северна Африка, и във Великобритания, а също е имало френска съпротива. Да не забравяме, че именно западняците залавят една от шифровъчните машини на Хитлер, което изиграва огромно значение за хода на войната.
325
1
 
3
 
! Отговори
Слави преди 10 години
До 392: ДЪЛГА ПАМЕТХей, лъжльо неграмотен. Спри да измисляш - листова стомана от Англия и САЩ за комунистите да си направят танкове. Това е голям виц - виж историята на Т-34 и тогава пиши простотии. Танка възниква под друго име преди нападението над СССР. Жалък си с лъжите си.
324
1
 
2
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До Антон--389 ; В началото на войната танкът Т--34 се прави с листова стомана от Англия и САЩ.Воената Техника от САЩ и Англия беше на въоръжение в СССР до 1955 г.Всичко беше копирано.После я дадоха на Колхозите.За качествата на техниката четете писанията на Руските Танкисти и летци.Отначало руската пропаганда твърди че я получават от Американските комунисти чрез червен кръст.САЩ им казват ако не пишат истината ще спрат помоща.
323
1
 
2
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До Антон--389 Не си ги измислям .Чел съм Книги за Техеран от двама Участници и те ги пишат тия неща. Това са Преводача на Сталин -ВЛЕНТИН БЕРЕЖКОВ в ккнигата му ТЕХЕРАН 1943.Имам още 3 книгиот него; Мисията в Берлин, Дъмбъртътн Окс и Раждането на коалицията.Той участва пти подписването на пакта Рибентроп--***.Другия ъчастник в ТЕХЕРАН е Сина на Рузвелт--ЕЛИОТ РУЗВЕЛТ.Книгата се казва ПРЕЗ ОЧИТЕ НА РУЗВЕЛТ издадена 1947 г. И двамата пишат едно и също.Вземете почетете не пишете глупости.
322
1
 
2
 
! Отговори
Д преди 10 години
До Антон -387 ;САЩ хранеха Руската армия.Даваха им на МЕСЕЦ ;2 милиона тона зърно, 18000 т.месо, 12000 т консерви,12000 камиона ,500 самолета ,алуминий,Каучук, Радиостанции, влекачи,Мотоциклети, Стрелково оръжие.танкове. Армията на Ген. Кривошеин е била със Шермани.Покришкин стана 3 пъти герой на СССР с АЕРО КОБРА.Помоща беше дадена точно в решаващия момент .!944г когато руските заводи работеха зад УРАЛ вече помоща не беше от решаващо значение и сталин постав. съюзниците пред свършен Факт.
321
1
 
1
 
! Отговори
Антон преди 10 години
До дълга памет 386Ти си *** и фабрикуваш "Факти". Сталин не може да каже такова нещо и то пред Чърчил - не го е уважал много и затова има тайна среща с Рузвелт без Чърчил. В тройката на големите най-важна е била думата на Сталин. Имал е достатъчно власт и уважение да се унижи да каже глупавите думи, който му преписваш. Няма да си губя времето повече с човек който си измисля.
320
0
 
1
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До Уинстън Чърчил--385 ;Прочети Телеграмите между Сталин и Рузвелт и Сталин и Чърчил'Аз имам преработено издание под редак. на Громико изд.--1976 г. Там е описано какво са им давали на Месец.
319
1
 
2
 
! Отговори
Антон преди 10 години
До дълга памет Имало е благодарност за помощта, но тя не е решаваща. Не лъжи! В азиатската част са изнесени важните заводи, така че даже и Москва да падне войната да продължи. Затова ще ти пиша какво е писал един обикновен войник, италианец малко преди да умре. Тогава, човек е настроен да бъде пределно истински и кратък. Писмото го видях лично в Милано. " Тази страна не може да бъде завладяна. Твърде голяма и студена е. Руснаците озверяват с всеки изминал ден и се бият като дяволи".
318
0
 
1
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До Уинстън Чърчил--383 ; В Техеран празнуват рождения ден на Уинстън Леонард Спенсер Чърчил --Граф МАРЛБОРО. Сталин и Чърчил се скарват.Сталин казва ;Съвременната война е война на Машините а страната на машините са САЩ . Те успяха да построят 3 000 Б--17 на месец и около 8 000 изтрбители на месец.Изброява какво са получили от САЩ и казва; БЕЗ ТАЯ ПОМОЩ ЩЯХМЕ ДА ИЗГУБИМ ВОЙНАТА. До края на 1941 г. получават около 2300 танка .По 500 самол.на месец,по 2 милиона тона зърно .Те хранеха армията им
317
0
 
1
 
! Отговори
Уинстън Чърчил преди 10 години
До Дълга паметИ по-малко лъжи! (Една от божите заповеди!) Сталин ми предложи в 1941 г ние британците да окупираме Балканите. Ама на нас не ни стискаше. Германците ни смазаха от бой в Гърция и ни изтикаха от там. Ние не бяхме равностойни на СССР и САЩ като военна сила. Бяхме морска сила,но сухопътно джудже.
316
1
 
1
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До Антон--381 ;Прочети изказванията на Сталин и Жуков ;Ако не беше помоща щяхме да изгубим войната.А Германските Генерали казват; Като пчнахме да срещаме Военна техника на САЩ и разбрахме че ГУБИМ ВОЙНАТА. Чети "СЪДБОНОСНИ РЕШЕНИЯ" Чети изказванията В ТЕХЕРАН ,които са писани от участници.Преводача на Сталин В.Бережков и сина на Рузвелт -ЕЛИОТ РЪЗВЕЛТ.( ТЕХЕРАН 1943 и ПРЕЗ ОЧИТЕ НА РУЗВЕЛТ)
315
0
 
1
 
! Отговори
Уинстън Чърчил преди 10 години
До Дълга паметА защо аз пращах телеграми до Сталин "Слава на Червената армия, слава на великата съветска армия, Слава на Сталин!" ??? Можеш ли да ми отговориш? Чел ли си моите мемоари за втората световна война? В които съм писал, че британската армия не би могла да издържи,ако беше на мястото на Червената армия срещу германците? Чело ли си какво казах на Сталин в Москва? Че британската армия въобще не може да се сравнява с Червената армия?
314
2
 
0
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До фен на хан Крум--379 ; Не пиши глупости.При първата си среща с Ан.Идън Сталин иска да даде Юго Източна Б--я (Бургаски и Хасковски окръг ) на Турция за да запази неутралитет,Като казва че едно пристанище на Черно море ни стига. Добре че Англия не се съгласи.Бомбардировките над София са съгласувани със СТАЛИН, големия "хуманист"
313
1
 
4
 
! Отговори
Антон преди 10 години
До 378 - Дълга паметНищо не помниш. 85% от войските на Вермахта са на Източния фронт. В мемоарите на германските генерали, който са воювали пише "... след Москва вече знаехме, че губим войната". Провери кога е десанта в Нормандия. Тогава вече е било ясно, че руснаците ще се справят самички. Тогава се присламчват активно САЩ и Великобритания с цел да си разделят света. От нас нищо не зависи. Руснаците воюват със своя техника - самолети, танкове, оръдия. Образовай се малко и не пиши глупости
312
2
 
1
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До Ньойски договор!-360 ;Да благодарим че Русия не участва в НЬОЙ.Тя иска да ни раздели на 3 и да ни подари на Сърбия, Гърция и Румуния.САЩ в лицето на пезидента У.УИЛСЪН ни защити и ни има.Той предлага ГРАНИЦАТА НИ С ТУРЦИЯ ДА МИНАВА ПО ЛИНИЯТА МИДИЯ--РОДОСТО (Текирдак)Сърбия иска Видин и в права линия надоло всичко.Благодарение на САЩ се отървахме само със Западните покрайнини.Аман от прости русофили.САЩ ни бяха единствения приятел след ПСВ. За да ни скарат сърбите взривиха посолството им.
311
1
 
3
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 10 години
Тази армия разгроми Германия. Това е паметник на обикновения войник, а не на СССР или КПСС. Той плати цената на победата над психопатите създали пещи, в които горят хора. Тези, който подпалиха света бяха осъдени в Нюрнберг. Срам ме, че сме били техни съюзници през първата част на войната. Това *** дето драскат по него не знаят. Не знаят, че Чърчил искаше да накаже България с граници от Дунав до Стара планина. И лошия Сталин ни спаси от това гибелно решение. Паметника не ни пречи!
310
3
 
2
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До Анонимен--375 ; Русия била победителка и освободителка.Хитлер я беше насмел и за 3 месеца отиде до Москва.Сталин поиска преговори и беше готов да му даде всичко.Почна да се моли на САЩ и Англия за помощи.САЩ му дадоха Воена техника за $13 милиарда.Или Сегашни $204 милиарда.
309
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия започнаха да се вживяват вече в ролята на нова империя от типа на Римската ! А иначе упрекват американците, лицемери !
308
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинци също са участвали в състава на Съветската армия, така че това не е вандализъм, а заслужено признание !!!

Спонсорирани публикации