Украински доброволци създават партизанско движение

"Знаем, че имаме подкрепата на народа на Украйна"
25 авг 2014 19:09, Елка Василева
138
Украински доброволци създават партизанско движение
Снимка: архив, Reuters

Командирът на доброволческия батальон към МВР на Украйна „Донбас“ Семьон Семьонченко обяви създаването на партизанско движение. Това написа самият той в профила си във Фейсбук на 24 август.

„От утре започва да действа нашият колцентър на обединения обществен комитет на партизанското движение /структурата се създава в движение, названието е работно/“, пише Семьонченко. Той добавя, че ще предостави инструктори и тренировъчен лагер. „Надяваме се на подкрепата на президента на Украйна и знаем, че имаме подкрепата на народа на Украйна“, допълва командирът на „Донбас“.

По думите му сега се сформира вторият състав на батальона в тренировъчен лагер в зоната на операцията. „Част от нас няма да отидат на ротация, защото е нужен втори състав. Плюс това ни разшириха с една танкова рота“, посочи Семьонченко, който неотдавна беше ранен.

Той съобщи и за някои особености на службата в „Донбас“. Семьонченко по-специално обещава да изгони тези, които злоупотребяват с алкохол и тези, които отказват да изпълнят заповед.

Батальонът „Донбас“ беше сформиран през април 2014 г., когато силовиците предприеха в Източната Украйна силова операция срещу привържениците на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република. По думите на Семьонченко отрядът функционира от доброволни дарения. По неофициална информация батальонът се финансира от губернатора на Днепропетровска област Игор Коломойски, пише Lenta.ru.

За самия Семьонченко е известно много малко – истинското му име е Константин, служил е във военноморските войски на Украйна. Семьонченко разказва, че е роден в Донецк /през 1973 г. или 1974 г./, бил е предприемач, работил е с охранителни системи и видеонаблюдение. Има четири деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
1
 
! Отговори
Тъпи украински ... преди 9 години
... нацисти!
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да видя как ги бесят после руснаците тия бандеровци , както през 1945.
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрахте ,едно е ЯСНО.Украинските така наречени-каратели, губят и са блокирани,бягат към Киев.Затова нашите медии и журналисти изведнъж млъкнаха,просто спряха нарежданията от американското посолство ,какво да пишат , сигурно и доларите секнаха... Да хвалиш и превъзнасяш един отявлен садист и убиец- Симонченко-Константин си е престъпление .Тоя "партизанин" навсякъде се хвали ,че имал колекция ОТ МАЛКИ ОТРЯЗАНИ УШИ.Но сега е така наречения -котел-дано не избяга...
103
2
 
8
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
МНОГО ПО-ВЕРОЯТНО Е ДА СЪЗДАДАТ КАЛПАЗАНСКО ДВИЖЕНИЕ-ТЕ ВЕЧЕ И ГО СЪЗДАДОХА ТАМ ДЕ, СЪС ИЗПЪЛНЕНИЯТА СИ ВЪВ НОВОРОСИЯ И КИЕВСКИЯТ МАЙДАН ДО ФЕВРУАРИ ТАЗ ГОДИНА! НА НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МУ СЕ УМИРА ЗА ТЕЗИ ОЛИГАРСИ ЗАГРАБИЛИ НЕЗАКОННО ВЛАСТТА ВЪВ КИЕВ-ХУБАВО ГО ЗАПОМНЕТЕ! МИНИМУМ 15 000 ДЕБЕЛИ ГЛАВИ ИДЕЙНИ ФАШИСТИ ОТ ДЕСНИЯТ СЕКТОР И ДРУГИ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ГРУПИРОВКИ ВЕЧЕ СА УТИЛИЗИРАНИ ДАЖЕ И БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ,,TUNE UP'' И ,,CCLEAR'', ОСТАНАЛИТЕ ТАКИВА СЪЩО ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ОТ ***!
102
3
 
4
 
! Отговори
Шумадиец преди 9 години
Украйнската и сръбската армия са най бездарните в Европа резолтатите от войните го доказаха
101
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е станал партизанин, щото са го обградили.....:)))*** там мандри няма бе хохол!
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Партизанско" -това какво означава? С каква цел? Подривна дейност в тила на врага?
99
6
 
5
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
Може и да излезе вярно украйнците показаха 10 пленени войници от ВДВ на русия с доста доказателства ако небяха лъгали толкова до сега щях да им повярвам за сега чакам повече информация
98
1
 
14
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
До СВОБОДНА УКРАЙНА :Ех смесили се със жителите на селото , сега вместо танкове , БТР-ри и БМП-та обикалят с каруци , трактори и мотоколтиватори. 50 машини 30 % унищожени , това е удър по селското стопанство на уйрайна , не ги е срам.
97
1
 
13
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
Искарай една седмица в бойна обстановка и ти ще заприличаш на затворник независимо дали си си опълченец или от националната гвардия
96
6
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ВЕРТОЛЕТ Е БИЛ СВАЛЕН ОТ ПЗРК НА ОПЪЛЧЕНИЕТО-ИЗВИНЯВАМ СЕ ЧЕ СЪМ ГО ПРОПУСНАЛ.МОЖЕ БИ ЕДИН ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ХУНТАДЖИЙСКИ ВЕРТОЛЕТИ.
95
6
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
НА НОВОАЛЕКСАНДРОВКА.ОСВЕН ТЯХ КАКТО ЗАЯВЯВАТ ОТ ДНР ОБЩИТЕ ЗАГУБИ ЗА ХУНТАДЖИИТЕ ЗА ИЗМИНАЛОТО ДЕНОНОЩИЕ ДОСТИГАТ 18 БТР-И,БМП И БМД, 2 РЕАКТИВНИ УСТАНОВКИ ,,ГРАД'', 32 ТОВАРНИ АВТОМОБИЛА И ДВА СКЛАДА СЪС БОЕПРИПАСИ. <<ОЧЕРЕДНОЙ ВЕРТОЛЕТ УКРАИНСКИХ СИЛОВИКОВ СБИЛИ ОПОЛЧЕНЦЫ ДНР|НОВОСНОЙ ПОРТАЛ НАБАТ.
94
7
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Кашчей Безсмертний: И ДОБРИТЕ НОВИНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИДВАТ ОТ НОВОРОСИЯ НИЩО ЧЕ ЛЕЛКА МОЖЕ И ДА ,,ЗАБРАВИ'' ДА ГИ СПОМЕНЕ, РАЗБИРА СЕ НИЕ ЗНАЕМ ЧЕ ТОВА Е ,,СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО'', НАЛИ? ТАЗИ ВЕЧЕР В РАЙОНА НА СЕЛО КРАСНОЕ/ЧЕРВЕНО/ КАКВО ИМЕ САМО, Е БИЛ СВАЛЕН ОТ ПЗРК НА ОПЪЛЧЕНИЕТО.ОПЪЛЧЕНЦИТЕ СА ВЗЕЛИ ПОД СВОЙ КОНТРОЛ И ЧАСТ ОТ ПЪТЯ КУЗНЕЦОВО-МИХАЙЛОВКА-НОВОАЗОВСК КАТО В ХОДА НА БОЯ СА УБИТИ ТРИМА И РАНЕНИ 8 БОЙЦИ ОТ УКРАРМИЯТА И Е УНИЩОЖЕН ТОВАРЕН КАМИОН.УНИЩОЖЕНИ СА И ДВА ТАНКА Т-64 В РАЙОНА
93
5
 
11
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Защо Чифтокопитното Елк.Вас. не препише отнякъде, че Семьон Семьонченко беше ранен (в гърба и малко по-надолу...)преди няколко дни? "Втори състав"? Май опълченците са им редуцирали количеството.
92
5
 
26
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
По поръчка на Цру, украински доброволци създават партизанско движение с цел избиване на мирното население на Донбасс!
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tia parvi ste izrevat ot "priatelsko"iztrebvane za da moe Shokoladovski-ukrski prezident ukaraiine da kae 4e po teh sa streliai humanitarnite kamioni..... ke se srinem da krkam vodka, da boskam seliodka i da hrupam kiseli krastavi4eta, maina!ukrite padnaha v sobstvenniat si kenef
90
4
 
6
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
Който иска хубави и ЕВТИНИ украйнки сега е момента за виза в европейска държава са готови на всичко определено има кирия от войната
89
7
 
3
 
! Отговори
ДО 102 и медиапул преди 9 години
КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦАРусия води явна информационна война в БългарияМедиапулТова е част от новата хибридна война на Москва, която заплашва България и съюзниците й.АКО вярваш на Медиапул ЗАГУБЕН СИ :)Това бяха онези с 3 годишните "УБИЙЦИ" на Америка от Северна Корея :)
88
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СмешнициОт днес : Войска хунты бегут. Украинские каратели в панике и массово бегут из Мариуполя. Карательный батальон "Азов" прекратил подчиняться приказам ВСУ. Армия ДНР взяла в плен более 1000 солдат противника.
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това бандеровче ми прилича по стил на една софиянка ;) Стила му ме избива на кавалерство и секс ;) Между другото, в нета може да се намерят доста млади украинки с вид на разгонени кукли да примамват млади момчета към радикалните фашистки идеи. Бандеровке, някоя разголена снимка няма ли да пуснеш, че да привлечеш българските мъже към украинската идея ;)?