Украински доброволци създават партизанско движение

"Знаем, че имаме подкрепата на народа на Украйна"
25 авг 2014 19:09, Елка Василева
138
Украински доброволци създават партизанско движение
Снимка: архив, Reuters

Командирът на доброволческия батальон към МВР на Украйна „Донбас“ Семьон Семьонченко обяви създаването на партизанско движение. Това написа самият той в профила си във Фейсбук на 24 август.

„От утре започва да действа нашият колцентър на обединения обществен комитет на партизанското движение /структурата се създава в движение, названието е работно/“, пише Семьонченко. Той добавя, че ще предостави инструктори и тренировъчен лагер. „Надяваме се на подкрепата на президента на Украйна и знаем, че имаме подкрепата на народа на Украйна“, допълва командирът на „Донбас“.

По думите му сега се сформира вторият състав на батальона в тренировъчен лагер в зоната на операцията. „Част от нас няма да отидат на ротация, защото е нужен втори състав. Плюс това ни разшириха с една танкова рота“, посочи Семьонченко, който неотдавна беше ранен.

Той съобщи и за някои особености на службата в „Донбас“. Семьонченко по-специално обещава да изгони тези, които злоупотребяват с алкохол и тези, които отказват да изпълнят заповед.

Батальонът „Донбас“ беше сформиран през април 2014 г., когато силовиците предприеха в Източната Украйна силова операция срещу привържениците на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република. По думите на Семьонченко отрядът функционира от доброволни дарения. По неофициална информация батальонът се финансира от губернатора на Днепропетровска област Игор Коломойски, пише Lenta.ru.

За самия Семьонченко е известно много малко – истинското му име е Константин, служил е във военноморските войски на Украйна. Семьонченко разказва, че е роден в Донецк /през 1973 г. или 1974 г./, бил е предприемач, работил е с охранителни системи и видеонаблюдение. Има четири деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
10
 
! Отговори
***** преди 9 години
Сър Пи4ук ти по дефолт ли си *** или само така а?Малко майтап да става.Че само ти ли не разбра ,че ако не дай боже стана нещо, ще ни стържат от улиците.При този паритет ПОБЕДИТЕЛ НЕ МОЖЕ ДА ИМА.Вземи малко почети за ядрени триади(какво означава) и така нататък.Ама ако ще пишеш нещо ,поне да е малко по-малка простотия а?
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно партизанче май се кръсти ( с два пръста ) като руснак !!
64
11
 
15
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 73 Един дядо бивш член на армията на Степан Бандера вижда внука си който ще воюлва срещу руснаците и му казва Моето момче ,изпили си мушката на Автомата -Защо бе дядо? Запили си я ,че като те спипат руснаците ,ще ти го наврат този автомат отзаде и ще почнат да го въртят. А откъде знаеш дядо? го попитал внука Ехх моето момче слушай патилия си дядо,слушай
63
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
71. Доктор Сър ПутДа де , но не им стиска на САЩ да закачат Москва !Вашингтон е на прицел също !От далеч и по-близо ! Ако беше да се прицелят един друг , щяха да го направят преди 30 години!Но целят теб и такива като България , , с ожещания - ще живеят демократично и като швейцарци !!
62
7
 
16
 
! Отговори
В десятката преди 9 години
Извергите се активизират!!!!!!!!!!!!!
61
5
 
28
 
! Отговори
Сережа ПИЧКАрдьов преди 9 години
Евала на една немска депутатка,която още преди месец разправяше,че в Украйна се бият частни армии на милиардери олигарси,предимно евреи.
60
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИН СЪВЕТ КЪМ ПАРТИЗАНЧЕТАТА. ВЗЕМЕТЕ СИ ПО ГОЛЕМИ ПАМПЕРСЧЕТА ДА НЕ ОАКАТЕ РАБОТАТА.
59
5
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Защо евреинът милиардер Коломойски се срамува от истинското си име-Кало Мойще,а го е изчанчил по руско-украински?!
58
32
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
САЩ трябва да насрочи бомбандировки над москва и петербург възможно най-скоро. Трябва да се подкрепят финансови и терористите в Чечня, за да подновят атентатите срещу руския агресор.Да живеят САЩ и ЕС, долу русия и евразийския съюз!!!
57
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едно САЩ иска да се бие с Русия , като се бият украинци срещу украинци, ако включат и поляци ..После САЩ ще се обърнат към Русия , и международната общност ( Европа )да се разправят и унищожат - терористичната държава Украйна !Сега призовават да унищожат екстремистите в Ирак и Сирия, дето създадоха ! Само войни да стават , някой печелят от оръжие и ресурси ...
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Йово:"ЕС и САЩ изиграха и нас. Обещаха ни да живеем като западняци ако влезем в ЕС и НАТО и наистина някой сега живеят като западняци и това са разни олигарси, политици и капиталисти но общата маса от населението основно работниците живеят нe като ЕС а като в "ass"."Така е, когато не се мисли когато се ходи на избори и се гласува като клиентела. Не са ти виновни ЕС и САЩ, а хитруващите *** у нас.
55
4
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До АнонименРуснаците в Украйна са доста повече от 4, 5 милиона, бъди спокоен, шляхтичката част украинци са доста по малко от руснаците .За съжаление, доста голяма част от същите руснаци се взимат за украинци, нищо че грам не говорят полско руската мешавица наречена украински език, а говорят чист руски :)
54
3
 
19
 
! Отговори
До 64 преди 9 години
Абе ***, само в Донецка и Луганска област са над 7 млн.
53
3
 
24
 
! Отговори
Брат преди 9 години
Абе тия кога имат време да воюват? Те бият ли се с някого или седят на компа. Пръдльовци. Кой ги знае къде са вече, даваха кадри как от Мариупол се изнасят. Няма друг шанс, морето е близко. Ше ги издавят като котета, ДНР-овците така са им набрали заради своите убити близки и разрушените домове, че ще им се стъжни.
52
5
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Е то като останат без армията ( която и без това се видя колко изобщо струва ) на хохлите дето скачат какво им остава освен да се покрият и почнат да шумкарят хахахаха.. Но това няма да спаси режима им в Киев , дето щял да модернизира армията :))) Смешници, днес великите Азовци, Донбаци, Шаьтьорци и още няколко подобни нацистко лумпенски батальона изядоха шамарите и шутовете от опълченците , а иначе какви герои бяха и как се пъчеха и как заплашваха проруските опълченци. На ви хохли видов ден :)
51
3
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Е това ако не е оправдание ,да избяга ,то здраве му кажи друго да е
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците не са водели битки против фашистите, а за тях. Дори Яйценук построи паметник и му поднесе цветя. Болшевизма е ГЕРМАНСКА концепция, приложена в Русия. Партизански отряд с кол център и доброволчески батальон към МВР? Ай сектир... Значи смятат да обучават диверсанти и имат нова наборна кампания. Като гледам на снимката са само над 40 годишни, а това е доста за действащ военен. Месомелачката работи и сега и трябва прясно месо...
49
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доброволци ще се обучават ."Партизани", в Сирия им викаха друго ??Но все САЩ ги обучаваше , и като ги обучат много и им дадат оръжие , какво стана :Сега другите се превърнаха в " Джихаджиска държава ".Тия каква държава ще направят ?- голям хаос , като в Ирак и Сирия днес !
48
2
 
9
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
До АнонименТи напушен ли си, или нашмъркан?!?!В кой свят живееш?
47
23
 
11
 
! Отговори
Точно преди 9 години
Московските фашисти ще треперят отново.