Украински доброволци създават партизанско движение

"Знаем, че имаме подкрепата на народа на Украйна"
25 авг 2014 19:09, Елка Василева
138
Украински доброволци създават партизанско движение
Снимка: архив, Reuters

Командирът на доброволческия батальон към МВР на Украйна „Донбас“ Семьон Семьонченко обяви създаването на партизанско движение. Това написа самият той в профила си във Фейсбук на 24 август.

„От утре започва да действа нашият колцентър на обединения обществен комитет на партизанското движение /структурата се създава в движение, названието е работно/“, пише Семьонченко. Той добавя, че ще предостави инструктори и тренировъчен лагер. „Надяваме се на подкрепата на президента на Украйна и знаем, че имаме подкрепата на народа на Украйна“, допълва командирът на „Донбас“.

По думите му сега се сформира вторият състав на батальона в тренировъчен лагер в зоната на операцията. „Част от нас няма да отидат на ротация, защото е нужен втори състав. Плюс това ни разшириха с една танкова рота“, посочи Семьонченко, който неотдавна беше ранен.

Той съобщи и за някои особености на службата в „Донбас“. Семьонченко по-специално обещава да изгони тези, които злоупотребяват с алкохол и тези, които отказват да изпълнят заповед.

Батальонът „Донбас“ беше сформиран през април 2014 г., когато силовиците предприеха в Източната Украйна силова операция срещу привържениците на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република. По думите на Семьонченко отрядът функционира от доброволни дарения. По неофициална информация батальонът се финансира от губернатора на Днепропетровска област Игор Коломойски, пише Lenta.ru.

За самия Семьонченко е известно много малко – истинското му име е Константин, служил е във военноморските войски на Украйна. Семьонченко разказва, че е роден в Донецк /през 1973 г. или 1974 г./, бил е предприемач, работил е с охранителни системи и видеонаблюдение. Има четири деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
4
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До *** човек! не се бой на такива като тебе им се тегли ножа още при мобилизация а имуштеството се реквизира
85
3
 
8
 
! Отговори
Ник преди 9 години
чЕ ТО, ТОВА СА ***,АНТИУКРАИНЦИ,АНТИ ЧОВЕЦИ! 100% ФИНАНСИРАНИ ОТ "ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ" ЕВРЕИ! АЛА БАЛА!
84
2
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Поредната пропаганда. Бог с вами, ха, ха, что за ху.......!Смешно е, докато им дават пари на гладните кучета ще лаят но мастията като я натиснеш бяга и скимти! Ужасно е това, което върши украинското правителство, ужасни са убийствата на хиляди мирни граждани, ужасно е потъкването правото на свободно мислене. Ужасно е че се спекулира с идеята за украинска независимост и се пращат хора на сигурна смърт.
83
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия води явна информационна война в БългарияМедиапулТова е част от новата хибридна война на Москва, която заплашва България и съюзниците й.
82
28
 
6
 
! Отговори
Дніпро - 1 преди 9 години
Бог с вами, братя !Кураж в битката с жестокото и коварно болшевишко Зло !
81
3
 
14
 
! Отговори
LIFENEWS.RU преди 9 години
разрушени домове, болниците пълни с умиращи и ранени, а оттук е лесно
80
6
 
16
 
! Отговори
koko преди 9 години
HAHAHAHA...NESHTASTNICIA....SLAVA NA RUSSIA,A TIA OT KIEV SHTE GI DERAT JIVI.
79
1
 
6
 
! Отговори
dope преди 9 години
до граовецединствената необходима намеса е спрямо теб посредством усмирителна риза
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо, батальонът Донбас, както и другите батальони за "териториална отбрана" не са нито към военните нито към украинското МВР. Те имат автономен статут, защото реално са платени от разните там олигарси. Второ, Семьон Семьонченко отдаван се дразни на централната власт. Днес е написал, че ако Киев продължава да се мотае, той хората му ще зарежат всичко. Ето линк към фб профила му: https://facebook/dostali.hvatit?fref=ts
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ментетоАбе ти гледай китайците като преджапат Русия да не дойдат тука,че ще ти се стъжни.Имаше някакво предсказание,че ще нахлуят като скакалци,но няма да им хареса,щото няма ориз и ще се приберат.
76
1
 
9
 
! Отговори
до 88 преди 9 години
Къде- къде е по лесно е да се философства по форумите,на чаша питие,разпльоскан на дивана.
75
9
 
10
 
! Отговори
ментето преди 9 години
Китайското министерство на външните работи заяви, че Китай подкрепя Русия в ситуацията с Крим и напомня, че в Сибир живеят 6 милиона китайци.
74
2
 
8
 
! Отговори
македонец преди 9 години
До ГраовецВзимай пушката и бягай,ако ти стиска.То само с трябва не става.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама като си нямат мандри, как ще се изхранват?
72
22
 
5
 
! Отговори
Граовец преди 9 години
България трябва да се намеси активно на страната на Украйна. Приятелв нужда се познава!При тези условия можем да очакваме съвместни действияв случай на нападение над България.
71
18
 
9
 
! Отговори
Доктор Охболи преди 9 години
ВМЕСТО *** ДА РАЗХОЖДА ПОЛУПРАЗНИ КАМИОНИ МОЖЕ ДА ОРГАНИЗИРА "ГОЛЯМАТА ЕКСКУРЗИЯ" НА РУСКОГОВОРЯЩИ ИЗМЕНИЦИ ОТ УКРАЙНА.
70
13
 
10
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 9 години
ТРЯБВА НАТОВСКИТЕ ДЪРЖАВИ ДА ИМ ПОМОГНЕМ ХУМАНИТАРНО.
69
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Най-лесно е да направят федерация,но не е това целта,а изцяло прилапване на по-богатата източна част,която вече е продадена за 50г от Янукович на американски синчаги,като Байдъновото.
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРуснаците в Украйна са 4,5 млн" - Сигурен ли си? Я сметни 17-18% от населението. Тия дето ги казваш са толкова, ама само в източната част ))
67
4
 
18
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
,,Служил е във военноморските войски на Украйна"-те такова животно нЕЕма!!!! Има флот.