"Вътрешни врагове клатят" Русия

Руският печат за митингите на движението "Антимайдан"
24 фев 2015 09:19, Елка Василева
106
"Вътрешни врагове клатят" Русия
Снимка: Reuters

Руският печат коментира съботните шествия на движението "Антимайдан" в страната и по-специално в Москва по случай годишнината от трагичните събития в Киев. Маршът бе "първо предупреждение към руските политтехнолози на цветни революции", заявява "Росийская газета".

На московския митинг дойдоха "много повече хора, отколкото би могъл да предположи някой", изтъква официозът и цитира организатори, според които в проявата са участвали близо 50 хил. души. Столичната полиция обаче съобщи за 35 хиляди.

Организаторите заявиха, че е имало провокации по време на акцията и помолиха полицията да проучи станалото. Те смятат, че провокациите са били организирани от Киев, добавя всекидневникът. Според него е имало подготвени "провокационни плакати", "нагласени" медийни съобщения, че участниците са платени, а "в ефира излизали младежи и заявявали, че уж били закарани на митинга насила".

"Провластовият марш на движението "Антимайдан" в Москва се оказа масов, включително защото бяха докарани организирано хора, заети в бюджетния сектор, от много региони" на Русия, пише "РБК дейли". По данни на вестника властите на ред централни руски региони получили "молба да помогнат в събирането на хора за акцията". Той цитира и писмо в същия дух от учителския профсъюз до московските училища. Движението "Антимайдан" обаче нарекло писмото фалшификат и заявило, че не желае подобни "мечешки услуги".

Още по темата

"Трябваше да се напомни какви са последиците от насилствената смяна на строя. Това бе полезна акция против войната", коментира Йосиф Дискин от руската Обществена палата.

"Вътрешни врагове клатят" страната, цитира "РБК дейли" изявлението във връзка с митинга на Франц Клинцевич, депутат от властовата партия "Единна Русия". Според другаря му по фракция Евгений Фьодоров "вътрешните врагове" и "петата колона" са групи и организации, свързани с чужденци, които си поставят за цел да ликвидират Русия. По думите му такива хора има сред чиновниците - те изпълняват задачата рязко да влошат икономиката на страната, разказва всекидневникът.

"Антимайданът" е отбранителна акция на хора, които усещат, че губят контрола върху положението, смята политологът Дмитрий Орешкин.

"За тази акция хората бяха мобилизирани по административен път, настроенията - изкуствено докарани до истерия. Докато същинската идеология на Майдана е призив към чиновниците да спазват законите, опирайки се на държавните институции, тази и другите подобни акции разтърсват държавните устои, защото целят да тормозят другите хора, да търсят парии и така да цепят обществото", заявява аналитикът.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: РусияАнтимайдан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
6
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До men--81;След ДЕВЕТИ избихте всичко читаво. Премахнахте естествения подбор ,за да ни управляват МЕНТЕТА като Г. Димитров, Антон Югов, Правешкия хитрец Т. Живков и др.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я и там си имат контри.Нашите и в това не са оригинални.
70
1
 
2
 
! Отговори
Propaganda преди 9 години
Ясно-о. Дойде ПриМкин в Б-я и *** нашите управници... И се започна едно плюене, плюене, плюене. Хубавото е, че поне засега пускате 1 про / 1 норм. статия. Но да видим докога.
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този, който ще сложи белезниците на Путин простят всички или почти всички.
68
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Хехе, това много напомня за спонтанните първомайски манифестации преди 89-та.
67
14
 
10
 
! Отговори
ссср 2 преди 9 години
Само в силовите структури имат 4 500 000 хрантутника биячи на населението!!Ако не излезеш на митинг или не гласуваш за путин! Ще ти разкажат играта мврта прокуратури съдии вътрешни войски фсбета и други!!!
66
8
 
7
 
! Отговори
Анализ преди 9 години
"На московския митинг дойдоха "много повече хора, отколкото би могъл да предположи някой" - 50 000, изтъква официозът" - Едно изречение. Веднага - опровержение - Столичната полиция обаче съобщи за 35 хиляди.Следват 7 /седем/ пасажа за оплюване на събитието.Анализ - 1 изречение от официоза и 8 пасажа от петата колона.Достоен, справедлив материал! Така се прави. Ще има премия!
65
7
 
8
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
комбaттовa съкрaщение е русизъм, резил е " бългaрин" дa се мисли зa москaлец, инaче Бог отдaвнa е решил съдбaтa русия, но зaпaдa упорито я крепеше нa инaт Богу у всичко човешко. Умрели сте- товa е реaлнaтa кaртинa и преценкa!
64
2
 
5
 
! Отговори
До 42701 преди 9 години
Абе, умнико! Я ми кажи с няколко изречения, КАКВО И КЪДЕ са победили??????????Че нещо не разбирам, нито виждам такова нещо.
63
7
 
11
 
! Отговори
До 68 преди 9 години
Прав си, ние станахме безбожници. А Русия това ще я спаси, божията вяра. Ще ви кажа, че нищо че бяха повече години в атеистичен строй, разпушиха много църкви, но вярата на обикновенния народ не се загуби. А сега църквата им е много силна. И което е най-важно, тя ги възпитава в РОДОЛЮБИЕ. Не че руснака трябва да го нахъсваш, той само като чуе "нашите ги бият" и е готов. Е, *** има и там, но поне 90% са истински родолюбци. А ние, че нас даже политиците ни, сами ни изтикват на запад, разкарайте
62
3
 
6
 
! Отговори
комбат преди 9 години
До Брaнник------------леко...малко по- полека,стига се пеняви--кой ще е мъртав и кой ще живее,не е твоя работа----това го решава само БОГ.....Или ти се имаш за такъв??-нищо случайно--това е американски патент.....за ***.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След безумието идва озверяването. А безумието е от безбожие. Наистина нивото във форумните дискусии е стигнало нечовешки нива. Дано Бог даде на бедния ни народ покаяние, иначе...лошо пише.
60
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах в Киев това истински Майдан ли беше, или фашистки преврат с много невинни жертви?Ако това е демократично, значи Украйна е вече съвременна европейска държава.
59
0
 
7
 
! Отговори
не само да преди 9 години
търсят,но и намират всякакви гледни точки в руската преса.
58
3
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До до ПешкоТова може само да радва, освен това означава, че в днес бг търсят всякакви гледни точки. Не знам дали има такъв текст при "истинските майданци", но от година и половина слушам, че са нацисти, фашисти, ***, платени и т.н. Една добра дума не съм прочел за тях
57
12
 
10
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
60 Ястребинчетa, мaстребинчетa, мaндрaджии и т.н престъпници обединени под нaзвaнието " пaртизaни", се докопaхте до влaсттa след преврaтa нa 9.9.44 г. именно с руското оръжие и окупaциятa нa Цaрството ни. Обaче нвсеки ден не е Великден брaтчед, сегa дори тези които ви дaдохa победaтa в ръцете- Съюзниците сa глaвните ви врaгове! Мъртви сте русофилитици, зaщото сте aлчни зa чужди земи и нaгли! Нaроден съд ще имa, но зa вaс, aко си покaжете рогaтa и тръгнете открито с войнa срещу Бългaрия!
56
3
 
10
 
! Отговори
до Пешко преди 9 години
Истината",според теб.Но виждаш,че дори и това е публикувано в руската преса,демокрация.Подобен текст при истинските майданци дали има?
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаш да вземаш! СССР всъшност не бе Велика Русия, а Велика Хазария!!! Хората се бъркат заради руските фамилии, но това е така, защото съгласно Талмуд йудеите могат да си променят имената, а често те променят и религията си, като остават криптойудей за да се слеят с народа, на който ще му сложат юлара. Идин пример, Заяков се прекръства на Пирински, а истинската му фамилия само майка му я знае!! Лъжите ви бяха до тук! Евреите са добри хора, но техните герим хазарите са самите дяволи!
54
6
 
9
 
! Отговори
бююююююююююююю преди 9 години
До Брaнник-55...Само да ти напомня---Ястребинчетата(ако въобще знаеш нещо)--но силно се съмнявам.....Така че, не ми пиши мантри за 9.9.44г.и Народният съд--скоро ще има още един такъв.Защото продажниците на Родината ни,нямат място м/у нас-в това число и ти....
53
2
 
6
 
! Отговори
Putin преди 9 години
"Вътрешни врагове ( клатят )""- е призна си тая какво и липсва.Путин не и пуска.

Спонсорирани публикации