"Аскеер 2011" за цялостен принос за Коста Цонев

"Полет над кукувиче гнездо", "Зимна приказка" и "Кола Брьонон" в борба за най-добро представление
Обновена: 18 апр 2011 12:33 | 18 апр 2011 12:33,
10
"Аскеер 2011" за цялостен принос за Коста Цонев
Коста Цонев. Снимка: Булфото

Актьорът Коста Цонев получава "Аскеер-2011" за цялостен принос към театралното изкуство, съобщи председателят на фондация "Академия Аскеер" Милен Миланов.

За водеща мъжка роля са номинирани Валентин Ганев за "Бащата" от Аугуст Стриндберг, постановка на Йосиф Сърчаджиев в Народния театър "Иван Вазов", Деян Донков за "Сирано дьо Бержерак" от Едмон Ростан на Стефан Москов в Народния театър и Мариус Куркински за моноспектакъла му "Български разкази" по произведения на Ангел Каралийчев, народни приказки и предания, копродукция на Пловдивския театър и продуцентската къща "Артишок".

Надпреварата за водеща женска роля е между Бойка Велкова за "Август в Оклахома" от Трейси Летс на Ясен Пеянков в Народния театър, Ирини Жамбонас за "Канкун" от Жорди Галсеран на Бина Харалампиева, копродукция на Малък градски театър "Зад канала" и Пловдивския театър, и Невена Мандаджиева за "Кралицата майка" от Манлио Сантанели на Валентин Ганев в Театър 199 "Валентин Стойчев".

За "Аскеер-2011" за режисура се състезават Александър Морфов за "Полет над кукувиче гнездо" от Кен Киси в Народния театър, Маргарита Младенова за "Зимна приказка" от Уилям Шекспир в Театрална работилница "Сфумато" и Стефан Москов за "Сирано дьо Бержерак".

Конкуренцията за най-добро представление е между "Полет над кукувиче гнездо", "Зимна приказка" и "Кола Брьонон" по романа на Ромен Ролан, постановка на Владимир Люцканов в Младежкия театър "Николай Бинев".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
REPUBLIKANSKI GAZOLIZZZI na KGB ,zatvorete si LAINANITE republikanski USTA...republikata e za OLIGOFRENI i ste se SLOZI KRAI SKORO na TAZ MIZERNA republichka NA ZLOTO...BADESTETO E na ZARSTVO BALGARIAi na TARNOVSKATA KONSTITUZIA-ZAKONNATA BALGARSKA KONSTITUZIA,i na BALGARSKIA HIMN''SHUMI MARITZA''.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царски гъзолизец. "Гласувай-ръкопляскай" Благодарение на такива като него откъснаха от държавата БТК и изтъргуваха външния дълг. Орязаха горите ни и лишиха децата ни от кислород. А за дворците, които кобургчето си присвои дори няма какво да се коментира.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toя мишок мълча две години в парламента лиза г...за на царчето .Само да си лапне стабилна пенсиика,иначе не е лош актъор.
7
4
 
17
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
Коста Цонев - доносник на 6 управление на ДС. / Шестак /
6
5
 
9
 
! Отговори
баба ви преди 12 години
Не ми е симпатичен. Исках да го изразя с думи, но като гледам колко малко хора се интересуват и разбирам, че няма смисъл да се хабя.
5
3
 
17
 
! Отговори
Язе преди 12 години
цялостен принос към театралното изкуство - това явно включва и приноса му към онова театро, наречено "народно събрание", при това царско, след години партийно секретарстване???
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля да учредя награда, която да се дава за принос в развитието на българската икономик. Смятам, че "Башибозук" ще звучи доста добре.
3
6
 
10
 
! Отговори
Хей преди 12 години
БЪЛГАРИН БИ ОТКАЗАЛ ТУРСКАТА НАГРАДА.!!!!!ВОЙНАТА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ НЕ Е СВЪРШИЛА.ЗА ТОВА ТУРСКИ МИНИСТЪР НИ ОТВАРЯ ОЧИТЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ РОДИЛА ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.??????????МОЖЕ ЛИ ТАКАВА ИНТЕЛЕКТУАЛНА НЕМОЩ ,АСКЕЕР ,СПАСИ НИ ГОСПОДИ ОТ НЕДОНОСЧЕТА..
2
9
 
14
 
! Отговори
от Варна преди 12 години
Мариус Куркински (Ивайло Василев Стоянов) - е, няма друг като него !Уникален, самобитен, прекрасен !
1
7
 
5
 
! Отговори
Бай Келепир преди 12 години
Ние сме на всеки километър!