Някой от тези филми ще спечели Берлинале

"Нимофманка" на Триер не е сред тях
16 яну 2014 16:58, Петя Славова
3
Някой от тези филми ще спечели Берлинале
Снимка: София Филм Фест

Когато наближи някой голям фестивал като Берлинале, всеки следи кои ще са филмите, които ще участват в програмата и най-важното кой ще се състезава за голямата награда "Златен лъв".

Ето че стана ясен списъкът на номинираните за отличието. Нови филми с участието на Итън Хоук, Форест Уитакър и Леа Сейду ще бъдат представени в рамките на 64-ия международен кинофестивал в Берлин от 6 до 16 февруари, оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес.

20 филма са включени в конкурсната програма, а наградата "Златната мечка" ще бъде връчена на 15 февруари, пише БТА.

Сред тях е "Boyhood" на американския режисьор Ричард Линклейтър ("Преди полунощ"). Филмът с участието на Итън Хоук и Патриша Аркет е заснет за десетина години и описва взаимоотношенията между син и разведените му родители. Носителятна награда "Оскар" Форест Уитакър ще представи филма "Двама мъже в града" на френско-алжирския режисьор Рашид Бушарем. Уитакър се е превъплътил в роля на бивш американски затворник, който е приел исляма и е преследван от шериф (Харви Кайтел).

В конкурсната програма са и три китайски филма, сред които "Blind Message" на Лоу Е и "Ничия земя" на Хао Нин. "Blind Message" е адаптиран по роман за кинезитерапевти с влошено зрение, докато трилърът "Ничия земя" хвърля критичен поглед върху съвременното китайско общество. "Inbetween Worlds" на германския режисьор Фео Аладанг пък е представен като първия чуждестранен филм, заснет в северните провинции в Афганистан, където има германски войници. Филмът описва приятелството между германски войник и местен преводач.

Извън конкурсната програма ще бъдат показани трилърът "Пазители на наследството" на Джордж Клуни, "Красавицата и звярът" на Кристоф Ганс с участието на Леа Сейду и Венсан Касел, а Ларс фон Триер ще представи нецензурирана версия на своя филм "Нимфоманката".

Освен това с интерес се очаква прожекцията на "The Grand Budapest Hotel" на Уес Андерсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откъде дойде този "Златен лъв" в Берлин?Ще го изяде мечката.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много грешки в текста
1
0
 
2
 
! Отговори
* преди 10 години
""Нимофманка" на Триер не е сред тях" - поне заглавията и подзаглавията пише правилно! Не е много трудно да си проверяваш текста преди публикация!