Румъния забрани "Нимфоманка"

Сцените, показващи "детайлно и открито сексуалния акт", са причината
29 яну 2014 21:54, Петя Славова
7
Румъния забрани "Нимфоманка"
Кадър от "Нимфоманка". Снимка: Арт фест

Румъния забрани втората част на скандалния филм на режисьора Ларс фон Триер "Нимфоманка" ("Nymphomaniac Vol. II"), който трябваше да влезе в румънските кина от 7 февруари, съобщава информационният сайт Зиаре, като отбелязва, че това е единствен случай в Европа.

Националният център по кинематография постави продукцията в категорията "забранено за лица под 18 години и забранено за прожекция пред публика". В тази категория се включват филми, които съдържат "сцени, показващи детайлно и открито сексуалния акт", "сцени с прекомерно съдържание на жестокост и садизъм" и "порнографски филми", пише БТА

"Комисията ще издаде удостоверение за класификация на 30 януари. Засега съобщението беше направено само по телефона, като предстои дистрибуторът "Independenta Film" да внесе контестация веднага след като получи официално уведомление", се посочва в комюнике, цитирано от Зиаре.

Представители на дистрибутора заявиха, че Румъния е единствената страна в Европа, в която това се случва.

"Нимфоманка" е последният филм на режисьора Ларс фон Триер, който не за първи път провокира зрителите. Първата част на филма - "Nymphomaniac Vol. I" - се разпространява в Румъния от 17 януари.

У нас филмът може да се гледа от март месец, когато ще се случи 18-ото издание на София Филм Фест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е филм за печалба а за анализ.
5
0
 
3
 
! Отговори
Шашкън преди 10 години
Йофтен опит за реклама, единствено лицата по18 год., за които е забранен биха се вързали, въпреки, че се съмнявам, по-скоро ще си го дръпнат от нета.
4
0
 
6
 
! Отговори
do acid преди 10 години
Разбира се, забраната е силен мотиватор, но препоръчвам да пропуснете 5,5 часовата (няма грешка - пет часа и половина) суперпретонциозна простотия, в която върху телата на известни актьори са наложени дигитално гениталиите на порно актьори за да стане гнусно порно с известни. Забраненото л**но си остава л**но.
3
0
 
7
 
! Отговори
Умен преди 10 години
Няма лоша реклама... Защо се опитват да ни правят на прости!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това съобщение действа направо като реклама...
1
6
 
29
 
! Отговори
ACID преди 10 години
Ще си го дръпнат от нета. Те и те не са по-малко пирати от нас. Да не говорим, че тази забрана ще провокира интерес ... даже и аз май ще си го дръпна.