Корупционни практики в "Лятно часово време"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
1 яну 2022 09:05, Петя Славова
5
Корупционни практики в "Лятно часово време"
Снимка: Bulgaria ON AIR

До колко едно общество заслужава политиците си, разискват Салваторе Фикара и Валентино Пиконе в италианската комедия "Лятно часово време". Режисьорите влизат в образа и на главните герои, за да опишат трепетите в малкото сицилианско градче Пиетрамаре, в което предстои да се проведат общински избори.

Жителите на красивата провинция вече не издържат на неспиращата корупция, рушвети, раздаването на пари "под масата" и са решени да променят лошите практики.

Затова и дават вота си на Пиерпаоло Натоли, успял да докаже на всички честността и отговорността си към обществените порядки, познаващ местните, тъй като е и преподавател в тамошната гимназия.

Режисьорите внимателно наблюдават промените, които настъпват в градчето и как хората приемат ставащото, но като че ли толкова много истина и правда  идва в повече на жителите, а недоволството отново излиза на дневен ред.

С приповдигнато сатиричен и съвсем леко язвителен тон авторите деликатно допускат, че причинител на така дискутираната корупция може да не е само властимащите, а и всички останали, свикнали да живеят по този начин.

В останалите роли ще видим Виненцо Амато и Елеонора Делука. Гледайте "Лятно часово време" на 1 януари от 22.50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
aa преди 2 години
Преди около седмица,го даваха по един от каналите на Булсатком. Българската действителност - едно към едно.
2
0
 
3
 
! Отговори
Златна възможност преди 2 години
да видим оригинала, който копираме, като сбирщина от индивидуалисти или както му викаме народ. За мое съжаление дори в мизериите, корупцията, мързела си оставаме жалки преписвачи, а полагаме толкова усилия....
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво бе, да не прекръстват новинарския блок?