Петя Раева помага на глухите в Пловдив

Тя е постоянно ангажирана с каузите на хората с увреждания
Обновена: 18 окт 2011 14:21 | 18 окт 2011 14:21,
12
Петя Раева помага на глухите в Пловдив

Подпомагането на хора в неравностойно положение е лична кауза за депутата от ДПС и кандидат за кмет на град Пловдив Петя Раева.

Тя дари компютър, закупен с лични средства, на Съюза на глухите с председател Спаска Джангозова.

Раева е постоянно ангажирана с каузите на малцинствата и на хората в неравностойно положение в България, а глухите са част от тях. Според нея обаче у нас има навик да не се говори за техните проблеми.

„Дойдох на тази среща, защото вие сте част от онова малцинство на България, което властта обича да крие, а сте несправедливо ощетени от съдбата”, каза пред хората с увреждания Петя Раева.

Кандидатът за кмет на Пловдив обясни, че има приятелка с увреден слух, с която е израснала, и разбира проблемите на глухонемите.

На срещата с хората с увреждания Раева беше запозната с най-честите им проблеми.

Сред най-сериозните от тях са невъзможността глухите да си извикат такси и да сигнализират на спешните телефони за даден проблем, защото няма специално пригодени за тях SMS-и, както е в развитите страни.

Друг проблем е, че глухите в България не могат да получат качествено образование, защото няма осигурен жестомимичен превод.

От Съюза на глухите в Пловдив отдавна са имали нужда от компютър и успели да споделят тази си нужда с кандидата за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева, която е осигурила техниката за работа с лични средства.

Раева обеща да работи за това хората като тях, да бъдат разбирани навсякъде, а също така и да са равнопоставени в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ПловдивДПСПетя Раева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Пепи,помогни ми!Ооох............
11
0
 
3
 
! Отговори
Ginka преди 12 години
Pa4avro izrusena,gledam snimkata i se 4udq dali si prosto slaboumna ili si porednata cigano-turska ***?!Kakvoto i da si ot gorespomenatite opredeleniq,ako te vidq nqkude v Bulgariq kato se vurna sobstvenoru4no 6te ti iztrugna qi4nicite,za da ne se rajdat takiva geneti4ni iz4adiq kato teb!!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве само тая у Пловдив ли съ е развилняла ? И ква е, че не съм я чувал досеа ? Повече статии има за нея отколкото за Боку бе ! Ква е тъя работа ? Да не би да си плаща нещу ?
9
0
 
5
 
! Отговори
ТЪПА ОВЦА преди 12 години
*** ОВЦА!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Подпомагането на хора в неравностойно положение е лична кауза за депутата от ДПС и кандидат за кмет на град Пловдив Петя Раева. Тя дари компютър, закупен с лични средства, на Съюза на глухите с председател Спаска Джангозова. Раева е постоянно ангажирана с каузите на малцинствата и на хората в неравностойно положение в България, а глухите са част от тях. Според нея обаче у нас има навик да не се говори за техните проблеми." *** СИ НАГЛОСТТА! ТОВА ДА ГО ВИДЯ НЕ ГО ВЯРВАМ! НАЛИ УЖ КУПУВАНЕТО И ПР
7
0
 
4
 
! Отговори
ева преди 12 години
Това е най-жалката ПР кампания до момента. Тази госпожа дари един компютър на онкоболните и един компютър на глухите. Страшна инвестиция е направила, не знам дали има общо 1000 лв. А и това лични средства жестоко ме съмнява, но както и да е
6
0
 
4
 
! Отговори
bgman преди 12 години
И тази ако мисли че може да управлява Пловдив....нищо добро не ни чака с такива кандидати, липсата на конкуренция между кадърни кандидати понякога е липса на алтернатива
5
0
 
6
 
! Отговори
norm преди 12 години
Тази май най-после си намери партията.Не е първата,нито ще е последната,приютена от Доган, доказал,че не се срамува да приюти всякакви ***.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодарим на ПЕТЯ!!! Единствено тя се сети за хората с увреждания.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, не. няма такъв PR. Жалко е и на гърба на тези хора да си прави кампанията. Това сутринта с ромите и тръбите беше в рамките на обикновенното, не кюфтета, а тръби, но сега е прекалено. Не че нямат проблеми хората, но тя не ми се вижда като човек, който може да им помогне, дори и да спечели изборите, нещо което е доста възможно, предвид на мобилизирането на сили, на което сме свидетели.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
похвално но защо само прди избори се правят такива неща
1
0
 
8
 
! Отговори
Заваля.... преди 12 години
Айдееее заваляха платените публикацийки по медиите....Всичко що е медия и реклама и билбордове в момента е в сезона на Дините-кат на морето!Изборна година - петилетка храниПовръща ми се от тази държава и затова се изнасям скоропостижно