50 души се "разболяха" и "оздравяха" за един час

При постъпването си в болница поискали да гласуват, но...
Обновена: 23 окт 2011 18:22 | 23 окт 2011 18:22,
7
50 души се "разболяха" и "оздравяха" за един час
Снимка: БТА

„50 души са влезли по спешност в пловдивска болница днес, а малко по-късно се почувствали по-добре и напуснали лечебното заведение”, съобщи за Dnes.bg председателят на Общинската избирателна комисия в Пловдив Илиян Иванов.

При постъпването си в болница хората поискали да гласуват, но им било обяснено, че секциите са закрити, тъй като в събота имало под 20 болни, колкото е минимумът за откриване на секция в болничното заведение.

„Щом разбрали, че няма секция в болницата, болните „оздравели” и напуснали лечебницата”, обясни нетипичното явление Иванов.

Над 50 сигнала за изборни нарушения са постъпили в ОИК-Пловдив, но в тях липсва конкретика, съобщиха от комисията.

Част от сигналите са препратени към прокуратурата. Голяма част от тях касаят жалби на хора, които присъстват в списъците за президентския вот, но се намират в забранените списъци заради принципа на уседналост.

„От три години съм се върнал от чужбина, мога да гласувам за президент, но не и за кмет и съветници, абсурдно е и съм възмутен”, каза пред Dnes.bg Милен, който се опита да упражни правото си на глас в район "Южен".

От секционната комисия го препратили към МВР, за му издадат удостоверение за гласуване.

„Тези сигнали сме ги препратили към прокуратурата, защото се касае за ограничаване правото на вот”, обясни Илиян Иванов.

Към 16,30 часа избирателната активност в Пловдив надхвърли 40%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Кой, и по какви *признаци* прие тези *спешно* болни?! Освен, че спешно се *разболяват* подсъдими и адвокати, схемата добива и други форми на влияние.... Абе за какво си говорим въобще ?!
5
1
 
0
 
! Отговори
ха преди 12 години
Кеф-всички "прогнозьори"или как се наричаха там,сочеха убедителна победа на главчо.Даже още на първия тур.Сега това недоразумение е на път да освободи града от некадърността си и крадливата си клика от шуробазжанаци.Пловдивчани не са *** и повече няма да се излъжат!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе как 50 души са влезли по спешност в болница за един, като постоянно четем, за починали които не били приети, щото нямало места.
3
0
 
24
 
! Отговори
Българи преди 12 години
ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ!АКО ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ ---КУПЕНИТЕ ГЛАСОВЕ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО!!!!!БЪЛГАРИ ....НЕКА ДА "ИЗПЪРЖИМ"--ТЪРГОВЦИТЕ НА ГЛАСОВЕ ,ПО ГЕТАТА И... НЕГОДНИЦИТЕ-ПОЛИТИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!
2
0
 
26
 
! Отговори
Боби преди 12 години
*** ***! Тоя път нЕма да мине нУмера!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ujas