Организиран и платен вот в Столипиново

Бусове извозват хора, цената на гласа тръгва от 40 лева
Обновена: 23 окт 2011 17:23 | 23 окт 2011 17:23,
49
Организиран и платен вот в Столипиново
Снимка: архив, Булфото
Организиран вот се наблюдава в "Столипиново". Масово партии са предлагали на местните пари срещу гласа им. В най-големия ромски квартал на Балканите се забелязва активизиране на избирателите следобед. 
 
Голяма част от хората пристигаха в училищата организирано на групи. С помощта на хендсфрита помощници на брокерите на гласове брояха избирателите, а бусове подпомагаха извозването на хората. 
 
Столипиновци масово не знаеха какви избори се провеждат днес, но бяха запомнили номера, който трябва да зачертаят с хикс (Х). Едни признаваха, че вотът се купува, други – не. 
 
"Работа искаме, не пилета и пари", твърдеше един от жителите на квартала. 
 
"Дават ни пари – от 40 до 100 лева, зависи колко се дърпаш", разказа пред Dnes.bg младеж, който чакаше пред СОУ "Пенчо Славейков" цената на гласа да се вдигне още малко и тогава да отиде да гласува. 
 
Пред секциите за гласуване в училищата в "Столипиново" се извиха опашки. Прокуратурата в Карлово проверява информация за организиран вот. Обвинителите в Пазарджик пък проверяват 5 сигнала за купуване на гласове. 
 
"Проверяваме сигнал в Стамболийски, където в тъмната стая за гласуване е бил оставен химикал с така нареченото симпатично мастило, вероятно за да се отчете по-голям брой невалидни бюлетини", коментира за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. 
 
В пловдивското село Катуница беше отчетена рекордно висока избирателна активност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: столипиновороми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Само една избирателна промяна искам - гласуваш и след това собственоръчно си изписваш трите имена и се подписваш едва тогава имаш право да си пуснеш бюлетината - и ще видите как избирателната активност ще намалее с 10%.
41
2
 
8
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ГЕРБ КУПИ ИЗБОРИТЕ НЯМА НИКАКВО СЬМНЕНИЕ В ТОВА
40
2
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Много ми е интересно българите в Катуница за кого гласуваха? Хич не вярвям да е за ГЕРБ.
39
1
 
7
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Това за Пловдив си го очаквахме и за тотава са завиха опашките пред избирателните секции.А кой и как организира *** , миналата година от РЗС ни показаха една кинопродукция.
38
0
 
1
 
! Отговори
358mag` преди 12 години
ti si nay golyamiat glupak
37
0
 
1
 
! Отговори
brat4et преди 12 години
bravo brat koyto i da si te pozdravjavam.naistina e taka.day glas.
36
1
 
12
 
! Отговори
ГОРБОЛЕТ преди 12 години
Какво се правят от прокуратурата и полицията,че незнаят нищо,както и повечето медий,хората ачик ачик си признават,че парите се раздават от *** ГАРО,който от престъпна дейност вече е забогатял дори и повече от измисленият ЦАР КИРО.А мълчат всички,защото същият е спонсор на ПП ГЕРБ.Знам,че написаното от мен няма да даде ефект,но поне да светна хората.ГЕРБ ГРАДИ България с нови милионери ***,които след време ще застанат с техни пари срещу тях.Истината боли.
35
0
 
2
 
! Отговори
д преди 12 години
Това са глупости и предрасъдаци. Ако една жена не може да има деца прави ли я това безотговорна.И според тези закони само богатите ще се избират един друг. Аз ако наследя нивите от баба ми това прави ли ме отговорен за нещо? ***!
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само *** знаят защо ходят да гласуват.
33
2
 
23
 
! Отговори
АМИ , ГЛАСУВАЙ 37... преди 12 години
ПРИ МАСОВО ГЛАСУВАНЕ ----КУПЕНИТЕ ВОТОВЕ ,СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!БЪЛГАРИТЕ , ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ....ЗА ДА ПРОВАЛЯТ , "ТЪРГОВЦИТЕ НА ГЛАСОВЕ"!!ТОВА Е , НАЙ-СИГУРНИЯ НАЧИН ЗА БОРБА С *** И ТУРСКИЯ ВОТ!ЕЛЕМЕНТАРНАТА ПОВСЕМЕСТНА ПРАКТИКА , ГО ДОКАЗВА....ПРЕКРАСНО!ПРОСТО ,БЪЛГАРИТЕ ---ТРЯБВА ...ЖИВИ -МЪРТВИ ДА СА ПРЕД УРНИТЕ ...АКО ИСКАТ ДА ИМА БЪЛГАРИЯ!АКО ЛИ НЕ .....СТАВАМЕ "РОБИ" ..... НА, КОЙТО НИ ПОИСКА....!
32
0
 
12
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Има само една въможност за бъдещите избори - гласуване по интернет / който иска,естествено/ - никой няма да отменя тъмните стаички.Тогава ще стане ясно, кого избират българите.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия *** ще вкарат едни политически *** като общински съветници. И на миналите избори беше так и сега пак. Даваха и по телевизията даже кои са въпросните господа. Нека всеки ако иска след 10 дена да провери по интернет въпросните секции за кой са гласували. После тия *** се коалират с някои и си избиват парите многократно.И партията за която не достига малко гласове не може да направи нищо. А ония мошенници ги коалира само изгодата и ние всички го духаме.
30
0
 
14
 
! Отговори
ТЦТЦТЦ преди 12 години
И само да добавя, че *** кандидати за общински съветници са с основно образование - поне за един съм сигурен и като знам какво досие има в полицията.... направо се отчайвам от България!
29
0
 
9
 
! Отговори
ТЦТЦТЦ преди 12 години
Същата работа е и в *** квартал Христо Ботев в София и тук първо минават по домовете *** тартори и им обещават, че след като гласуват ще им дадът парите и им казват за коя бюлетина да гласуват!... и най-учдващото е че изпълняват и гласуват.
28
0
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
да се гласува в интернетсамо по един път
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще бъде добре да има закон който да забрани *** и турски партии в българия,и право на глас да имат само тези които са завършили 11 клас!!!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се въведе електронно гласуване.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на цвъки и бочко братчетата,така трябва ,ако беще българче досега да са го смляли
24
1
 
26
 
! Отговори
Българи преди 12 години
ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ!АКО ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ ---КУПЕНИТЕ ГЛАСОВЕ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО!!!!!БЪЛГАРИ ....НЕКА ДА "ИЗПЪРЖИМ"--ТЪРГОВЦИТЕ НА ГЛАСОВЕ ,ПО ГЕТАТА И... НЕГОДНИЦИТЕ-ПОЛИТИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!
23
1
 
16
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
АЗ също сигнализирах за това ,че *** влизат в изборната секция и се затваря вратата с близа 40 или 50 минути стой там и че им дават пари но нищо явно всичко е ясно ,чух също че герб ще спичели .Съжилявам за това ,че ходих да гласувам след което видях и чух незнам дали живеем димократична държава.