Тъмносините стресирани: Бият наши кандидати!

Страхът никога не е обхващал толкова хора, твърди Костов
Обновена: 17 окт 2011 19:49 | 17 окт 2011 13:28,
225
Тъмносините стресирани: Бият наши кандидати!
Иван Костов. Снимка: Архив Булфото

Само за последните три дни ДСБ са получили 7 сигнала за натиск, шантаж, дори побой над кандидати на партията за местните парламенти.

Най-много случаи на агресия имало в Пиринския край и по-конкретно в община Разлог. Сигнали идвали и от общини в Троянския Балкан, обясни съпредседателят на „Синята коалиция“ Веселин Методиев.

„Става дума за хора, които или са кметове на ГЕРБ – действащи и са конкурентни на нашите кандидати, или в момента се страхуват от това, че за пореден път наш кандидат може да ги победи още на първи тур“, допълни той.

Методиев обясни, че целта е да се осигури преднина на ГЕРБ на местно ниво и на национално ниво. Сините дадоха и няколко примера за натиск срещу техни кандидати.

„Имаме случай, с цялото съзнание, че не трябва да казвам общината и конкретно госпожата, за да не направим по-голяма беля, на пребит кандидат в дома. Такова влизане в къщи и пребиване на човек, кой го е извършил, как го е извършил, тепърва полицията трябва да установява“, разказа Методиев.

Друг от оплакалите се е кандидатът на сините в Разлог, чийто предизборни плакати били сваляни за сметка на тези на ГЕРБ.

Трети случай е този с д-р Димитър Димитров, назначен за управител на регионалната здравна каса в Ловеч. В момента, в който бил номиниран от сините за кандидат-кмет, бил уволнен от длъжност, разказа лидерът на ДСБ Иван Костов.

Бойко Пъдарски, кандидат-кмет на гр. Троян, пък бил заплашван от настоящия кмет през май и след това неправомерно уволнен от общината.

„Никога не е стигал дотам страхът, да обхваща толкова много хора“, коментира Костов предизборната обстановка.

„Това е лош фон, на който се развиват изборите, минаха се всички граници“, допълни Веселин Методиев.

Според Костов страхът на местно ниво е достигнал големи размери, защото при обиколките му по места гражданите не смеели да произнесат имената на местните олигарси.

„Аз понеже обикалям и питам: „Вие казвате ли примерно Гриша Ганчев или примерно Алексей Петров в Тетевен. Не смеят. Никой не смее да произнесе имената, което показва кой управлява страната и от кого произтичат репресиите“, коментира Иван Костов.

Запитани дали Цветан Цветанов знае за тези сигнали, Веселин Методиев отговори, че за случаите, за които са сигнализирани органите на реда, е „абсурд да не знае“.

„Той нали не е на работа?“, върна въпросът Костов, „МВР без него са кукли на конци. Кой ще смее там да каже каквото и да било“, коментира той.

Сигналите на ДСБ вече са били изпратени на политическите партньори на партията от ЕНП, както и ще бъдат подадени до наблюдателите на изборите у нас.

Запитан защо десните не присъстваха на срещата с ЕНП в София миналата седмица, Костов отговори: „Това не беше истинска среща, а предизборно мероприятие, направено изцяло да обслужи кампанията на ГЕРБ“.

Според лидера на ДСБ до момента няма истински президентски дебат, а той е само повърхностен, заради стремежа на кандидатите да станат „много симпатични на всички“.

Според Костов Плевнелиев „очевидно“ губи от дебатите до момента. Той го призова да промени „поведението си пред камера“, а предизборният му щаб да „положи по-голямо усилие“, ако не искат да изгубят изборите.

Според него Плевнелиев се опитва „да се заиграе с избирателите на БСП“, което автоматично отблъсква десния електорат.

В същото време Меглена Кунева е кандидатът, който „заема тази позиция и го (Росен Плевнелиев – бел.ред.) изтласка в едно безвъздушно пространство“, продължи Костов.

„На евентуален втори тур за президентския вот на ДСБ ще бъде много трудно да призове членовете и симпатизантите си да подкрепят човек като Росен Плевнелиев, който не е могъл да обясни защо предпочита Стефан Стамболов пред Тодор Живков“, отговори на журналистически въпрос Костов.

По думите му, за да застанат зад номинацията на ГЕРБ, би следвало да им бъде поискана подкрепата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
5
 
! Отговори
до 155 преди 12 години
Мерси, пич. Мисля, обаче да имигрирам.
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЛАТЕ при НАС-в ГЕРБ !! Няма нужда да мислите !!!Ние сме партия на немислищите и простаците!Колкото си по-елементарен толкова по-добре си живееш...Евалата!
151
2
 
0
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Хайде оставете я тъпата политика и да обсъдим нещо много по-интересно.Между другото някой тук вече да е играл Might and Magic Heroes VI ? Ако има такъв да напише кратко резюме. Чудя се дали да я поръчам, а от торенти не ми се сваля, нали все пак трябва да си пазим хляба ;-) Ако ми пратите и линк към някой сайт от където могат да се свалят и готови карти, златни сте :)
150
0
 
2
 
! Отговори
до преди 12 години
В момента наблюдаваме "Пиянството на един народ" нали така го беше казал Вазов. Е ще видим докъде ще я докараме ? Времето ще покаже само да не е много късно
149
1
 
1
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Точно чуждите инвеститори, особено от Турция, ще ни поробят, ама ...Това е една друга тема. Ние отдавна сме затрити като общество и без това. Така, че гласувайте си за когото намерите за добре. И без това мафията вече се насади в парламента.
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешна държава..Управлявана от божество , което опрощава , строи , сади картофи и осигурява трудова заетост на къра с овцете..Все пак да не бързаме..След 4 сърцераздирателни тв репортажа и под угрозата Гоце да опрости тези суми , на бога на картофите и овчарите може да му хрумне друга "мисъл".Не са минали предвидените 24 часа в които мнението да се обърне 4 пъти и накрая въпроса да бъде оставен за решаване някой друг път.Всъщност модела на управление на Цар Тиква е вече ясен - повдига се тема за разрешаване , след няколко часа се изказват 5 противоположни мнения и темата се отмята като повдигната..След това никой не може да го обвини че не е поставил въпроса..А решението?! Майната му на решението - има магистрали да се строят , а и вие що си биете ***? А ?!
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ръст защото е развиваща се икономика ,имат страшно много да наваксват ,после ръста ще падне защото той не може да се увеличва безкрайно , елементарно Уотсан , те са на 110 място на глава от население , но това население все някога ще престане да се задовлява с това ,което има
146
3
 
2
 
! Отговори
.....141 преди 12 години
А какво и е на Китай ......с 16% ....нагоре ,а Америка се радва на 0. 5%...ръст...?Китай затрива ....Америка !
145
0
 
0
 
! Отговори
до 133 преди 12 години
И аз съм инженер. Изберете мен, знаете ли как хубаво ще СЕ оправя. Много съм добър на шогуна. Много ги бия. Винаги правя големи страни и много ги развивам. Много разбирам, хора, изберете мен. Магистрали ще ви построя, МОЛове и мн. други.
144
3
 
3
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Хахаха, и така наречените тъмно-сини почнаха с комунистическите номерца. Това че бият техните кандидати е вярно, но биячите са пак от тях. Ех тази пуста политика, заради мазния кокал на какво ли не са способни нашите политици.Пример - хората на Костов, предадоха идеалите на демокрацията и сега се опитват с чиркаджийски номер да спчелят съжалението на изборателите. Няма да стане другарю Костов, няма. Твоята песен е отдавна изпята. те те щем.
143
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Като се заканвате толкова с какви аргументи излизате
142
0
 
1
 
! Отговори
ДО 139 преди 12 години
След като нямама риба ,то и ракът е риба ...в БГ !По принцип си прав ,но нямаме друг избор ,а има и богати ,които могат добре да управляват и да разкриват работни места !Благодарение на 20 г., преход --------без чужди инвестиции няма да тръгнем напред ,но за съжаление ,чуждите инвеститори ни заобикалят ,заедно с Румъния ,защото ги окрадохме веднъж и ги пропъдихме !
141
0
 
4
 
! Отговори
до 140 преди 12 години
А сега с какво се различава от тройната. Какво ново има, освен бандитизъм и публично погазване на наредба. Какво ново има???Едно добро кажи. Ама ако е за еврофондовете, не се хаби. То вече се разбра. Пари са били обещани, ама май нещо няма. И проектите стоят. Защо ли? Сигурно заради кризата ще кажете вие, заради кризата ... Страааааашно. Само дето един герберист досега не каза истината. Че абсолютно нищо не разбира от финанси и политика, но подкрепя Бойко, защо - защото е ПИЧ. Е така си е!!!
140
1
 
0
 
! Отговори
ели преди 12 години
Става дума за хора, които или са кметове на ГЕРБ действащи и са конкурентни на нашите кандидати, или в момента се страхуват от това, че за пореден път наш кандидат може да ги победи още на първи тур - Ами какво да правят хората...може итях да ги обесят.
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да се радват че само са бити.
138
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
О неразумни *** , социализъм ви трябва на вас от азиатски тип
137
5
 
2
 
! Отговори
...137 преди 12 години
РАДВАМЕ СЕ ,ЗАЩОТО АКО БЕШЕ 3-НАТА КОАЛИЦИЯ ----НИЩО, ДА-----20 Г.,НИЩО ,НО ОТ СЪРЦЕ !
136
2
 
3
 
! Отговори
до 129 и 131 преди 12 години
Продължение:Да издигнем хора от ***(Варна). Те са богати имат доста. Значи ще имаме голяма файда от такива управляващи. Мисля, че са доста по-богати от ББ и Златев. За какво са ви тези сега, има и други богати хора.
135
2
 
4
 
! Отговори
до 135 преди 12 години
прав си ,....даже ---сутрин ,обед и вечер !Това е ...НАРОДНАТА ЛЮБОВ КЪМ ДБС,специално за И.Й.КОСТОВ !
134
0
 
3
 
! Отговори
до 129 и 131 преди 12 години
Ами радвайте се тогава. Това са вашите хора. Честито! Очаквайте забогатяване.