1,4 милиона бюлетини за вота във Варна

След 15 септември става ясно колко точно струват листите
Обновена: 26 авг 2011 13:49 | 26 авг 2011 11:16,
8
1,4 милиона бюлетини за вота във Варна
Снимка: Булфото

Почти 1,4 млн. бюлетини ще бъдат осигурени за изборите във Варна, съобщи областният управител Данчо Симеонов. Това е общият брой за 12-те общини в региона, уточни той.

За първия тур са предвидени 458 482 бюлетини за избор на кмет на община и още толкова за партийните и коалиционните листи за общински съветници.

55 625 са предвидени за гласуването за кметове на отделните кметства на първи тур, а за втория тур ще бъдат отпечатани 80% от количеството на бюлетините за кметове.

Обществената поръчка за изборните листи вече е обнародвана в интернет сайта на ресорната държавна агенция.

След 15 септември пък ще бъдат отворени офертите на печатарските фирми и ще бъде избрана тази, която ще се заеме с осигуряването им.

Тя ще трябва да разполага с подходящо складово помещение във Варна за съхранение и експедиция, отговарящо на изискванията на МВР за сигурност и пожарна безопасност.

Освен това е необходимо да осигури и условия за извозването на бюлетините, което ще става съвместно с ОИК и областната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Зоолог преди 12 години
ЗА ХАМЕЛИОНИТЕХамелеоните са от семейство влечуги. Обитават Африка и Мадагаскар, а напоследък и БГ. Тук са от подвид политици. Прочути са със способността да променят окраската си в зависимост от околната среда и обстоятелствата. Появяват се най-често по време на избори и е особено трудно да ги различиш на фона на политическия ни калейдоскоп. Мигрират от клон на клон, /пардон партии/, но дънера на дървото е БКП, а коренът ДС! Имат дълъг лепкав език, с който боравят умело и ловят баламите. Големите му очи са с особено устройство, защото могат да се движат самостоятелно: едното може да гледа напред, а другото - назад. Тази способност е много полезна за търсенето на балами, както и за предпазване от врагове. Истинските хамелиони са в червената книга на изчезващите видове, а нашите с лопата да ги ринеш. Кога ли ще ги разглеждаме през стъклото на терариума? Само когато свършат баламите!
7
0
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,ААА... преди 12 години
...ПАК КМЕТСКИ ДАЛАВЕРИ С ПОРЪЧКИТЕ ЗА БЮЛЕТИНИТЕ......С РЪЦЕТЕ И КРАКАТА СИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЕДНОВРЕМЕННО--ПАК ЩЕ СА ВИ В ПОВЕЧЕ .....!ЯВНО, "***" И "РУСКАТА МАФИЯ" В ГРАДА, СЕ ПРЕЗАПАСЯВАТ, ЯКО.....!"ВСЯ ВЛАСТЬ ...ОБЩИНСКИ СОВЕТАМ..."------ТАМ ДЕНГИ ЭСТ....И БУДЯТ!
6
1
 
4
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
А, нали само 330 000 хиляди бяхме на преброяването?!Някой май лъже с броя на живеещите тук отново!Заслужавате никой да не гласува, престъпници, съсипахте ни хубавия град!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имали *** които ще гласуват ? Останаха ли ощш такива ?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бюлетини за "многоцветния" Кирчо , по добре не печатайте , няма кой да гласува за него!По евтино ще излезе!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не си правете труда,да хабите хартията,тая бройка е достатъчна за цяла България.
2
0
 
9
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Ех някой роднина да можеше да ме уредеди и аз да мога да печатам бюлетини
1
2
 
26
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
"След 15 септември пък ще бъдат отворени офертите на печатарските фирми и ще бъде избрана тази, която ще се заеме с осигуряването им."С конкурс , предполагам,На който ще се яви един кандидат.И ще го спечели.Сигурно.А предрложенията и утвържденията идват от кмета.Абсолютно сигурно.Както новото кметство на район "Одесос" в стил "нео-класик" , както разбрахме в съответствие със средата, в която е изграден - от Дънката ....Само че на тази улица "Караджа" , на която съм учил 5 години във Френската гимназия няма нито една сграда в този кичьозен нео-богаташки безвкусен стил стила на Дънката , човека, явил се на конкурс за спонсорство като единствен кандидат и...одобрен пак от кмета.Който сега е кандитат от партия ГЕРБ, която подкрепихме, като мислехме, че ще се пребори с *** и кмета...Е, може и без бюлетини всичко ще бъде както го искат с или без нашия вот....както до сега !!!!