Новият-стар кмет на Белица встъпи в длъжност въпреки протестите

Местните жители настояват за касиране на вота
Обновена: 3 ное 2011 22:55 | 3 ное 2011 22:55,
0
Новият-стар кмет на Белица встъпи в длъжност въпреки протестите
Жителите на Белица не искат настоящия кмет. Снимка: Булфото

Четвърти ден продължават протестите в Белица срещу третия мандат на Ибрахим Палев отДПС. Въпреки това новият общински съвет и новият-стар кмет положиха клетва и встъпиха в длъжност, съобщи Mediapool.

Издигнатият от ДПС Палев спечели изборите срещу подкрепения от гражданско сдружение Хасан Илан, но в Белица настояват за касиране на вота и искат общината да бъде управлявана от загубилия изборите Хасан Илан.

Хората смятат, че вотът е манипулиран и е спечелен със страха на хората.

"Всички хора, които са на площада в Белица – и те са не само от града, а и от цялата община, изразяват своето недоволство. Недоволството е от това, че през последните два мандата на кмета, който сега пак е избран, не се случва нищо в нашата община. В нашата община освен предизборно да се закърпят две дупки, друго не се прави", заяви Юлиана Григорова, председател на Инициативния комитет за Белица.

 
Преди това Палев заяви пред БНР, че изборът му е легитимен и не буди съмнение. Според него протестиращите пред кметството жители се организират от загубилия изборите Хасан Илан и напрежението може да прерасне в неконтролируем изблик на насилие.
 
Загубилият със 141 гласа кандидат за кмет Хасан Илан от сдружение "Европейска визия за етническа толерантност” коментира от своя страна: "За етническо напрежение въобще не може да се говори, защото тук на площада са и християни, и мюсюлмани, и роми. Всички партийни лидери, без ДПС, подкрепят цялата тази инициатива".
 
Новият кмет и съветниците от ДПС се събраха в съседното село Краище, вместо в общината и влязоха в кметството малко преди 14 ч. в четвъртък, охранявани от полицейски кордон. Полицейското присъствие в центъра на Белица е засилено.
 
Митингът в центъра на Белица не е разрешен. Двама души са задържани. Единият – за отправяне на заплаха за убийство на Ибрахим Палев.
 
Пред БНР Палев каза, че се страхува за живота си, защото лично е получил заплаха за убийство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации