Музика "на сляпо"

Поредната кримка на най-продаваната руска съвременна авторка е вече на пазара. В нея разследване за убийство се гради само върху един глас на непознат и музика...
22 фев 2008 14:48,
Музика "на сляпо"
Корица: Хермес

У нас излиза новата книга на Александра Маринина - „Призрачна музика“. Тя започва след като в колата си е взривена Елена Дударева – собственичка на преуспяваща туристическа агенция. Следователите по случая не могат да установят причините за убийството.

 

В хода на разследването се стига до почти слепия младеж Артьом, който е разговарял с убиеца и въпреки че не може да опише външността му, е запомнил гласа му и музиката, която е слушал.

 

Анастасия Каменская е изправена пред моралната дилема дали да въвлече младия мъж в разрешаването на случая, защото може да изложи живота му на опасност.

 

Търсейки поръчителя на убийството, тя попада в омагьосания кръг от семейни изневери и болезнена ревност, търговия с наркотици и пиратски записи, но за да стигне до отговорите, се изисква да надмогне логичните на пръв поглед обяснения.

С Александра Маринина сме ви срещали покрай илизането на нейните книги „Жертвата неизвестна“, „Реквием“ и

„Капан за мишки“.

 

За тези, които са пропуснали, тя е известна с прозвището „руската Агата Кристи“ и е сред най-продаваните руски криминални авторки.

 

Принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи. Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. става водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността. Първия си роман написва в началото на 1993 г.

 

След пенсионирането си като подполковник от милицията се отдава изцяло на литературната си кариера. По серията й романи са направени четири телевизионни поредици „Каменская”.

 

Досега Маринина е продала над 37 млн. екземпляра от романите си по света, което я превърща в най-издавания и най-продаван руски автор днес.

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание