Чукът на боговете

Биографичната книга за Led Zeppelin излиза у нас
22 юни 2009 15:05,
4
Чукът на боговете
Корица: Махалото

Ако говорим за величия в рока, безспорно сред първите в списъка с големите легенди ще бъдат Led Zeppelin.

Това е групата, която би по продажби Rolling Stones, напълни по-големи стадиони от The Beatles, разтърси основите на музикалния бизнес и създаде истински шедьоври за съкровищницата на рока.

По време на 12-годишния полет на цепелина започна една нова ера: без трикове за отвличане на вниманието, без настройване на инструментите между песните, без паузи, без подгряващи групи, без обувки с високи платформи, без танцуващи момичета, без космически кораби, без изкуствени диаманти, без глупости.

Просто четири момчета и невероятната музика, която създават.

За тях е и новата биографична книга, която излиза у нас – „Чукът на боговете“. Получаваме я след биографиите на Джими Хендрикс, Кърт Кобейн, Уили Нелсън и Doors.

Тя е епична сага за властването на Джими Пейдж, Робърт Плант, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм и вече е спечелила статута на най-продаваната рок биография за всички времена.

Още по темата
9 сеп 2008 13:40
3

От създаването на групата от пепелищата на The Yardbirds през шеметния й успех до нещастията, които ги сполитат, и последния полет на цепелина – авторът на бестселъри и музикален журналист Стивън Дейвис проследява цялата кариера на Zeppelin, без да премълчава нищо от скандалните истории за тях, но и никога не изпуска от фокус онова, което всъщност е истинската легенда – тяхната музика.

И след всичко в края на книгата Джими, Робърт и Джон продължават напред – понякога окъпани в блясъка на славата, друг път усещащи тежестта на годините, но винаги спазвайки древната традиция на трубадурите: да търсят ново вдъхновение, да преоткриват стари песни и да предоставят уникалното си изкуство на своята необятна публика.

В българското издание са включени и дискография и библиография на Led Zeppelin, както и допълнителна глава, проследяваща кариерата на членовете на групата до наши дни.

В книгата има и над 150 архивни фотографии.

Научи няколко интересни факта за Led Zeppelin.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По БТВ беше, че ще излиза, а сега вече е на пазара. Наистина богове!!! А и концертът на Робърт Плант в Каварна беше страхотен
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма значение закъснението!НАЙ- ВЕЛИКИТЕ!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По БТВ тази книга я представиха преди 2 седмици. Малко закъсняхте с инфото.