Промяната на езика до Ренесанса

Излиза полезна за филолози и любопитни книга на проф.Василева
15 окт 2012 17:48, Петя Славова
1
Промяната на езика до Ренесанса
Снимка: Колибри

По какъв начин се е променило отношението към езика и към науката за езика от възникването на човешката цивилизация до края на Ренесанса, може да научим от новата книга на проф. Мария Китова-Василева.

Премиерата на „Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от древността до края на Ренесанса)“ е на 19 октомври .

Опирайки се на отделните вероизповедания, авторката изследва формирането на ново съзнание и усещане за света като посочва постиженията на отделните народи и култури, създали значителни ценности в съответната област.

Мария Китова-Василева е професор от 2006 г., доктор на филологическите науки от 2002 г. Преподава в Нов български университет, изнасяла е лекции в редица чуждестранни образователни институции. Творческите й интереси са ориентирани предимно към лингвистичната историография. Тази книга, създадена с впечатляваща самовзискателност, е извор на непоколебимото убеждение, че човешкото общество и езикът са продукт на паралелна еволюция, отбелязват издателите.

Книгата е предназначена за студенти, любители филолози, начинаещи езиковеди и доказани експерти в областта на науката за езика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
20
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Аз като любител лингвист,съм...изследвал развитието на културата в сферата на повседневния език от района на Кривунделово.Трябва да кажа,че има регрес в последните 30-40-50-сет години в обема на изразните...средства.Това се дължи на един...феномен и той се нарича телепатия.Нормално е тук при...нас,хората да се срещат и да се...гледат,без да си кажат...нищо.Това не означава,че не обменят информация,напротив тя протича двустранно и много...интензивно(откъс от докторската ми дисертация преди 38 г)