Детектив Крос подложен на "Кръстосан огън"

Излиза нов роман на Патерсън с познатия герой
2 апр 2013 08:33, Петя Славова
0
Детектив Крос подложен на "Кръстосан огън"
Снимка: ИК Хермес

Новият роман на един от най-известните в САЩ автори Джеймс Патерсън излиза у нас.

„Кръстосан огън“ може да намерим от 5 април в книжарниците. Действието се развива във Вашингтон, където стават особено дръзки престъпления. Неизвестен стрелец извършва две перфектно планирани публични убийства на корумпиран член на Конгреса и подкупен лобист. Медиите следят случая с огромен интерес, а общественото мнение се разделя на две: дали убиецът е злодей, или е герой.

Полицията трябва да предотврати евентуални следващи покушения и към разследването е привлечен детектив Крос. Скоро към екипа се присъединява и Макс Сийгъл, специален агент от ФБР. Алекс дори не подозира, че работи рамо до рамо с най-големия си враг – Кайл Крейг. Претърпял редица пластични операции, Крейг използва самоличността на специален агент Сийгъл, за да се добере до детектива.

Последвалите събития ще изложат Алекс Крос на кръстосан огън. Той ще трябва не само да залови стрелеца, но и да спаси собствения си живот.

Новият роман е поредният трилър на Патерсън с този герой. Вече са направени и няколко екранизации със случаите на детектива. У нас сме добре запознати с творбите „Завръщането на Паяка“, „Целуни момичетата“ и „Детектив Алекс Крос“.

Писателската кариера на Джеймс Патерсън започва успешно. Още с първата си книга – „Номерът на Томас Бериман“, излязъл в края на 70-те години, авторът получава награда „Едгар“ за най-добър дебютен роман. Тогава той е 27-годишен.

След този успешен старт писателската му кариера започва да се развива стремително, а почитателите му не крият възторга си от всяка следваща негова история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари