Вдъхновени от Скарлет О’Хара

Романът на Катрин Панкол излиза у нас
22 май 2013 14:07, Петя Славова
0
Вдъхновени от Скарлет О’Хара
Снимка: Колибри

Новата книга на известната френска писателка Катрин Панкол излиза у нас на 27 май.

„Наричайте ме Скарлет” разказва историята на три французойки, обсебени от образа на Скарлет О’Хара - Жюлиет се възхищава от красотата и енергията й, Мартин – от деловите й качества, Бенедикт – от нейния стил. Въоръжени с романтичните си представи, те решават да изпробват късмета си в Париж.

Това е роман за дивния полет на младостта, но и за всички онези неизбежни препятствия, изненади и обрати, които пронизват тъканта на живота.

Катрин Панкол е родена в Мароко, живее във Франция, завършва френска литература и сменя различни занятия, за да се ориентира към журналистиката – професия, която й приляга. Следват множество статии, сценарии, както и романите „Първо аз”, „Варварката”, „Наричайте ме Скарлет” и „Жестоките мъже не се разхождат по улиците”. Трилогията, която стартира с „Жълтите очи на крокодилите”, постига феноменален успех и осигурява на Панкол престижната награда „Мезон дьо ла Прес”.

Героите са толкова пълнокръвни и „разпознаваеми“, че й се налага да напише „Бавният валс на костенурките“ и „Катериците от Сентръл парк са тъжни в понеделник“. Общо 15 романа на Панкол са преведени на 25 езика.

"Наричай ме Скарлет" може да се намери у нас в превод на Румяна Маркова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари