Джоан Роулинг ще ни омагьосва, но без Хари Потър

Писателката се зае със сценарий по своя книга
Обновена: 13 сеп 2013 10:39 | 13 сеп 2013 10:39, Петя Славова
4
Джоан Роулинг ще ни омагьосва, но без Хари Потър
Джоан Роулинг. Снимка: Reuters

Светът на магьосничеството на Джоан Роулинг се завръща на големия екран, но този път без Хари Потър, съобщи Асошиейтед прес.

Компанията "Уорнър брос" оповести, че Роулинг ще напише сценарий за филм, базиран върху книгата й "Фантастични животни и къде да ги намерим". Филмът ще проследи историята в книгата, написана от Роулинг под псевдонима Нют Скамандър, пише БТА.

Писателката заяви, че действието във филма няма да е продължение на това в поредицата за Хари Потър, нито ще предхожда случващото се в нея, а ще е разширение на този магьоснически свят.

Историята във филма трябва да започне в Ню Йорк 70 години преди началото на тази за Хари Потър.

Писането на сценарии е сред по-новите занимания на Роулинг. От книгите й за Хари Потър са продадени над 450 милиона екземпляра в целия свят. Тя написа също книгата за възрастни "Вакантен пост" и криминалния роман "Зовът на кукувицата" под псевдонима Робърт Галбрейт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
- преди 10 години
O Изясни ми я. Кое е общото? Нямам нищо против да науча нещо ново. Кое може да еобщото-борба между доброто и злото. Лорд ВОлдемор -Саурон, магия....... А какво ще кажеш за фентази жанра като цяло, който без Толкин би бил напълно различен. Но всички го приемат и никой не обвинява другите, че е плагиатствал.
3
1
 
0
 
! Отговори
иван преди 10 години
случайно и двете съм чел,та затова де, го казвам.Има една мисловна линия обща между двете произведения,дето май ти убягва да я схванеш.
2
0
 
2
 
! Отговори
- преди 10 години
Ти случайно чел ли си "Властелинът" или ей така си пишеш само. Какво е общото между двете поредици освен, че има магьосници и странни същества, както и битка между доброто и злото. Тези неща ги е имало и преди Толкин. А ако беше чел малко и се беше поазамислил щеше да знаеш, че Толкин е използвал скандинавкста митология за да напише книгите си. Какво излиза Властелинът = митология. Реално класическото фентъзи в огромна степен използва образите създадени от Толкин. Повече от Роулинг
1
4
 
0
 
! Отговори
иван преди 10 години
от кой автор ли пак е откраднала сценария тази "писателка"?"Хари потник"="Властелинът на пръстените"